Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Pippi på Nordpolen.

30. november 2007 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Pippi på Nordpolen. billede

Så tager Pippi Langstrømpe på endnu et eventyr. Denne gang går turen til Nordpolen, og hun invitere de mindste i familien med.

Efter den populære tegnefilm om Pippi Langstrømpe der kom i 1997 blev der efterfølgende lavet flere tegnefilm med spillefilmslængde. Pippi på Nordpolen er en af dem.

Pippi Langstrømpes far er kaptajn på et stort skib. En dag skal han sejle af sted på en ekspedition hvor an skal aflever nogle forsyninger til en lille by på Nordpolen. Pippi vil gerne med, men Tommy og Annika ved ikke rigtigt. Det ender dog med at de kommer af sted, og snart er der isbjerge i sigte. Disse skal man dog passe på, for de kan være farlige at sejle ind i. På deres færd møder de også et mystisk skib, der viser sig at være krybskytter der er ude efter hvaler, specielt de grønne hvaler der er en næsten uddød race. Pippi og hendes venner kommer til landsbyen, men den er forladt. Indbyggerne er flygtet et andet sted hen fordi de ikke vil tiltrække hvalfangerne. De grønne hvaler holder nemlig til i deres fjord. Besætningen bliver hilst velkommen, og budt på den fineste delikatesse: Frisk skåret rå hvalspæk.
Pippi og hendes venner bygger en flask by af isblokke ved en anden fjord så hvalfangerne kan blive lokket væk fra hvalerne. Her kommer Pippis kræfter dem alle til gode, for at bygge med isblokke er tungt arbejde. Hvalfangerne kommer og et endeligt opgør udfolder sig på åbent hav, og her kommer isbjergene Pippi til hjælp.
Da hele ekspeditionen er vel hjemme, skal Pippi og hendes venner skrive en stil, til skolen om deres tur.
Da dagen oprinder, hvor de årlige priser skal deles ud, bliver Pippi og hendes venner snydt. Der er ingen pris til dem. Heldigvis har Pippi en plan, og snart opfinder hun sin egen pris.

Astrid Lindgren er nok en af alle tiders største børnebogsforfatter. Hun står bag historierne om skarnsungen Emil, alle børnene i Bulderby, Madikken, Brødrene Løvehjerte, Ronja Røverdatter og ikke mindst er hun skaber af historierne om verdens stærkeste pige Pippi Langstrømpe.

Astrid Lindgrens elskelige historier om Pippi der både er fysisk stærk, men også viser mental styrke og opfindsomhed når hun skal tackle hendes tilværelse uden forældre, er kendt og elsket verden over. Astrid Lindgren skrev historierne op igennem 1940’erne, og deres handling er universal og tidløs, og har inspireret mange historiefortællere. Ingrid Nyman tegnede de flotte børnebøger som den dag idag også bliver læst for børn i alle aldre, og som kan betegnes som klassikere.

Pippi på Nordpolen er god underholdning for de mindste i familien. Stører børn og voksne vil nok kede sig en anelse. Animationen holder standarten fra den første biograffilm, men historien virker en smule søgt. Pippi Langstrømpe fungere bedst når hun er i vante rammer hjemme hvor hun bor og slår sine folder. At hun pludselig er på eventyr i fremmede verdensdele, virker en smule udenfor hendes univers. Dette vil de mindste tilskuere med sikkerhed ikke tænke over, men som voksen og gammel fan af bøgerne, og Astrid Lindgrens univers kan man god ærgre sig lidt over at Pippi bliver fremstillet på den her måde. Så er der mere stil over Tv-serien, og ikke mindst over de klassiske billedbøger. Men på den anden side så kan Pippi på Nordpolen måske give anledning til, at man finder de gamle historier frem igen. De mister nemlig aldrig deres lune og charme.

Det er i anledning af Astrid Lindgrens 100 års jubilæum den 14. november af SF-Film udsender alle de tidligere Astrid Lindgren filmatiseringer til en nedsat pris. Samtidig støtter man ved købet SOS-Børnebyerne i Centralafrika, så nogle af pengene går også til et godt formål.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne DVD udgivelse.

Billedet er skarpt og flot og lyden er Dolby Surround 2.0. De Danske stemmer fungere godt og lydbilledet som helhed er overbevisende.

Hvis man syntes som denne tegnefilm, og har lyst til at se flere af Pippis Animerede eventyr, er der håb forude. Der findes nemlig en række tegnefilm i samme stil som Pippi på Nordpolen. Disse kan også købes i forbindelse med SF-Film’s Astrid Lindgren kampagne.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF-Film.

Titel: Pippi på Nordpolen.
Original Titel: Pippi – Resan till Nordpolen.
Premieredato: 12. november 2007
Instruktør: Paul Riley.
Skuespillere: Stine Bjerregaard, Simone Drechsler, Philip Corell, Ole Fick, Vibeke Thordal-Christensen, Torben Zeller, Niels Weyde, Nadine Reiness, Mikkel Hansen.
Spilletid: 70 min.
Selskab: AB Svensk Filmindustri. 1997.
Genre: Tegne- og animationsfilmbanner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...