Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Meter I Sekundet


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Pjuske Flyver Fra Reden

28. februar 2019 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Pjuske Flyver Fra Reden billede

“Pjuske Flyver Fra Reden” er god underholdning i børnehøjde. Desværre lider historien også af identitetsproblemer, og filmen ved ikke helt, hvad den vil.

Animationsfilm har fået meget opmærksomhed i de seneste par år. Dels fordi folk har indset, at animation er et medie og ikke blot en genre. Nu forsøger et islandsk produktionsselskab nu at fortolke historien, om den lille Pjuske, som ikke kan flyve.

Den lille Pjuske
Vinteren er snart om hjørnet igen, og den lille Pjuske og hans familie skal trække syd på. Ved et uheld bliver Pjuske efterladt alene på Island, og prøver nu at finde frem til den berygtede Paradisdal – hvor det aldrig bliver vinter. Men alt er meget svært – især når man er fugl og ikke kan flyve.

En roden fortælling
Filmen lider af, at ville for meget på én gang. Den prøver både at være en kærlighedshistorie – og spiller på alle de klichefyldte referencer, vi kender fra andre animationsfilm. F.eks. får vi lige en vaskeægte ”Lady og Vagabonden” sekvens – nu tilsat med larve! Filmen ligger ellers godt ud med at være en klassisk coming-of-age film, hvor Pjuske har store problemer med sin selvtillid. Dette bliver symboliseret i hans manglede evne til at flyve. Men filmen prøver alt for meget, og er både interesseret i at være fjollet, hævnrig og henter alt for meget inspiration fra tidligere animationsfilm. Hvilket desværre svækker originaliteten.

Visuelt utrolig smuk
Selvom selve historien fejler på mange punkter, så kan man ikke komme udenom, at det er en visuel flot film. Og vores islandske kollegaer har gjort, hvad de kunne, for at give os en bid af den islandske natur. Desuden fungerer filmmusikken rigtig godt, selvom de få musical numre bliver en kant for meget. Generelt fungerer det visuelle og animationen rigtig fornuftigt i denne film, men filmens karakterer bliver for mange og den kommer til at fremstå mere fjollet end godt. Filmen forsøger til tider at være modig og vise lidt tungere emner, men det er blot i korte øjeblikke, hvilket er ærgerligt, for det lader som om, den prøver at snakke ned til sit børnepublikum. Og børn er på ingen måde stupide.

”Pjuske Flyver fra Reden” er en visuelt flot animationsfilm, hvor der er god underholdning i børnehøjde. Men desværre virker det som om, filmen hellere vil være visuel flot end en god historie. Der vises små glimt af morsomme øjeblikke, men det forbliver stadig på et infantilt stadie.

Titel: Pjuske Flyver fra Reden
Original Titel: LÓI: ÞÚ FLÝGUR ALDREI EINN
Premieredato: 27. februar 2019
Instruktør: Arni Olafur Asgeirsson, Gunnar Karlsson
Skuespillere: Lue Johan Poss Laursen, Rose-Maria Kjær-Westermann, Karoline Munksnæs, Kasper Leisner, Torben Sekov, Henrik Prip, Jens Sætter-Larsen
Spilletid: 83 min.
Selskab: GunHill, Angel Films, 2019
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...