Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Prison Break - sæson 4

18. november 2009 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Prison Break - sæson 4 billede

Serien Prison Break får sin afslutning

Nogle gange trækker man en succes i langdrag og koger mere suppe på et koncept, end der egentlig er belæg for. For serien Prison Breaks vedkommende skal det helt klart tælle til producenternes fordel, at man har valgt at stoppe serien her med den fjerde sæson. Selv om Prison Break aldrig har været et superhit, har serien alligevel haft en trofast seerskare og et fint seertal.
Det, der egentlig startede som en ligefrem fortælling om en mand, der vil hjælpe sin uskyldigt dømte bror med at flygte fra fængslet inden hans dødsdom eksekveres udviklede sig efterhånden til at være et decideret sammenfiltret net af tråde og konspirationer. Ud over at miste en del på troværdigheden, gjorde fortællingen det efterhånden alt for svært for sig selv at retfærdiggøre historien.

Uden at ødelægge det for dem, der ikke så serien i fjernsynet, så handler sæson 4 kortfattet om at Michael, der ellers havde planlagt en hævn over Saras død, finder ud af at hun er i live. Det slemme The Company, skal ned med nakken, og brødrene iværksætter en plan, der skal få skovlen de onde mennesker, der står bag alle prøvelserne. En lang række af seriens bipersoner bliver også indviklet i handlingsforløbet, og serien får en værdig afslutning, der på bedste vis forsøger at samle alle trådene.
Men. Dem, der skulle føle sig uforløst kan det anbefales at se de to tv-film, der er produceret som en slags appendix, Prison Break – the final break – her får man svar på alle de spørgsmål, som man trods alt alligevel sidder med efter sidste afsnit, for helt vellykket er afslutningen trods alt ikke.

Seriens første sæson var helt igennem vellykket, og selve fortællingen var en veltænkt drejning af det klassiske heist-koncept. At serien så senere udviklede sig til at være noget helt andet var både godt og skidt. For naturligvis ville man gerne se bagmændene betale prisen, men hele konceptet var ligesom allerede udtømt.

Prison Break står tilbage som en serie, der trods alt ligger i den gode ende af skalaen, men havde man holdt konspirationerne og forviklingerne på et lidt mere nedtonet plan og fundet konflikter andetsteds, så var der måske ikke noget i vejen for, at serien kunne have fortsat ud over de fire sæsoner.

Med på sæson fire dvdboksen er et noget skrabet ekstramateriale i form af lidt bag om kameraet, nogle kommentarer til enkelte af afsnittene og lidt andet småtterier. Intet at prale af. Men i det store hele så har Prison Break alligevel demonstreret en fin nytænkning af en godt brugt genre, og konceptet holder det meste af vejen. Er man ny i Prion Break sagaen, så kan det dog anbefales at starte ved første sæson, da man ellers for det meste ikke vil have den fjerneste anelse om hvad der sker.

SF/Fox.

Titel: Prison Break - sæson 4
Original Titel: Prison Break - Season 4
Premieredato: 13. oktober 2009
Instruktør: Paul Scheuring
Skuespillere: Dominic Purcell, Robert Knepper, Wentworth Miller
Spilletid: 960 min.
Selskab: Fox, SF/Fox, 2009
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Beautiful Disast...
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...