Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Project Almanac

24. juli 2015 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Project Almanac billede

Tidsrejse med fatale følger…

Hvis du kunne rejse i tiden, hvornår ville du så rejse hen? Spørgsmålet har lige så mange svar som der er mennesker på jorden. Men alle vil nok på et eller andet tidspunkt bruge tidsrejse til personlig vinding, hvad end det er økonomisk eller personlig. I Dean Israelites ”Project Almanac” udforskes dette misbrug af tiden, gennem fire hormonfyldte teenagere.

Da den unge tekniknørd David (Jonny Weston) finder en gammel videooptagelse fra hans 7års fødselsdag, gør han en besynderlig opdagelse. I et spejl i baggrunden ser han pludselig sig selv. Vel og mærke ikke den syvårige David, men derimod nutidens teenager David. Hvordan kan det lade sig gøre? Sammen med vennerne Adam (Allen Evangelista) og Quinn (Sam Lerner) samt søsteren Christina (Virginia Gardner), kommer David på sporet af en hemmelighed gemt i familiens kælder. David og Christinas afdøde far var nemlig et teknisk geni, der blandt andet eksperimenterede med tidsrejser, det såkaldte Projekt Almanak. Desværre lykkedes det aldrig for faderen at fuldføre projektet, der i stedet blev gemt væk i kælderen. David og vennerne kan naturligvis ikke modstå fristelsen, og samler tidsmaskinen. Med Davids tekniske snilde får gruppen maskinen til at virke, og pludselig er tidsrejser en realitet. Til at begynde med er alt sjov og ballade. Men som et utal af film og bøger efterhånden har lært os, så slipper man sjældent godt fra at rejse i tiden, og Davids tilfælde er ingen undtagelse. Konsekvenserne bliver hurtigt uoverskuelige for den lille gruppe venner, der brat må se deres verden spinde ud af kontrol.

”Project Almanac” er en ganske fin adventurefilm, der trods et lidt ulogisk plot og fjollede plothuller, alligevel underholder et godt stykke af vejen. Største anke ved filmen er, at man har valgt at gøre unødvendigt brug af fortællegrebet found footage, hvor det virker som om, at hovedpersonerne selv filmer handlingen. Historien i ”Project Almanac” har på ingen måde gavn af det efterhånden klichéprægede found footage greb, der virker ualmindeligt irriterende i forhold til handlingen. Eksempelvis bruger karaktererne en stor mængde tid på at retfærdiggøre over for publikum, hvorfor de konstant filmer sig selv, via replikker som ”Vi er nødt til at dokumentere alt” og så videre.
Et andet kritikpunkt er filmens midte, hvor tempoet daler drastisk i forhold til resten af filmen. Der dvæles ved de fire teenageres udskejelser med tidsmaskinen i alt for lang tid, i stedet for at fokusere på filmens egentlige problemstillinger.

På den positive side så er ”Project Almanac” teknisk vellykket, med flotte effekter, lækre billeder og en ganske imponerende lydside. Skuespillet er hæderligt og manuskriptet er udholdeligt.

”Project Almanac” er en fin lille tidsrejsefilm, der desværre lider under et stort filmisk fejlgreb. Found footage som visuelt udtryk fungere sjældent godt, og ”Project Almanac” er et fremragende eksempel på dette.

Ekstramateriale
Blu Ray udgivelsen af ”Project Almanac” gør ikke det store indtryk når det kommer til bonusmateriale. En alternativ åbningssekvens samt to alternative slutninger er at finde på disken. Der er også blevet plads til en række slettede scener, der dog ikke bidrager med noget væsentligt til den samlede historie. Det samme kan siges om de tre alternative scener.

Bonusmaterialet til ”Project Almanac” får 2 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Project Almanac
Original Titel: Project Almanac
Premieredato: 7. juli 2015
Instruktør: Dean Israelite
Skuespillere: Virginia Gardner, Amy Landecker, Jonny Weston, Allen Evangelista, Sam Lerner
Spilletid: 106 min.
Selskab: MTV Films 2015/Fox-Paramount Home Entertainment I/S
Genre: Action , Adventure , Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...