Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Q&A med Henrik Prip

1. februar 2012 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Q&A med Henrik Prip billede

TV-serien Lærkevej er blevet til en spillefilm, som har premiere 2/2. Vi fangede Henrik Prip til en lille spørgerunde.

Hvad er din yndlingsfilm?
Dén er svær. På stående fod vil jeg nævne Hitchcock's North by Northwest (Menneskejagt) og den italienske film Kaos af brdr. Taviani. Og så den svenske Falsk som Vand – mest på grund af et fantastisk opbygget manuskript.


Hvilken film er den første du kan huske at have set?
Der er film jeg har set så mange gange, f.eks. føromtalte Menneskejagt og Singin' in the Rain at jeg ikke kan huske hvornår jeg så dem første gang. Jeg tror jeg kun har været tre-fire år gammel. Troldmanden fra Oz var også en af de allerførste. Men den var uhyggelig!

Hvilken film har gjort størst indtryk på dig?
Lars von Triers film gør næsten altid kolossalt indtryk på mig. Han formår altid at vende op og ned på min verden og tænkemåde og give mig et underligt, åndeligt svæv i kroppen så jeg lander på jorden helt forandret. Det er også sket de to gange jeg selv har arbejdet med ham. Det er vel egentlig kunstens fornemste og dybeste opgave: at få beskueren til at se sig selv og verden på ny. Måden han behandler sine temaer på er altid beundringsværdigt konsekvent, nådeløst og originalt. Jeg synes det er meget svært at forblive upåvirket efter en von Trier-film.


Hvem er den sejeste skuespiller du kan komme i tanke om, og hvorfor?
Hvad er en ”sej” skuespiller? Er en sej skuespiller det samme som en god skuespiller? Hvis jeg kun skal nævne en enkelt, der BÅDE er sej og god må det blive Clint Eastwood. Han er indbegrebet af sejhed og har samtidig en svimlende rækkevidde i sit register sammen med en urokkelig integritet. Og så skriver og instruerer han også. Puha.


Hvilken film så du sidst i biografen – og hvad syntes du om den?
Jeg har spillet en del teater på det sidste og har ikke været meget i biffen. Den sidste film jeg så var faktisk Harry Potter-afslutningen, som var solid, men forventelig. Den sidste danske film jeg har set var Nikolaj Steens instruktørdebut Oldboys, som var imponerende god. En kærlig, empatisk og morsom film med sin helt egen tone.

Hvilken film er den sidste du har købt på Blu-Ray/DVD – og hvorfor?
Jeg modtog Cars2 med posten for en måned siden fordi jeg lægger stemme til en cool hemmelig agent i filmen. Den var en venlig julegave fra Disney.

Hvem kunne du godt tænke dig at give et skulderklap?
Den del af den danske filmbranche der ikke er bange for at blive ved med at turde lave film der ikke nødvendigvis bliver blockbustere. Lydhøre og kærlige instruktører der laver væsentlige og empatiske historier. Vidunderlige mennesker som Annette K. Olesen, Mikkel Munch-Fals og Christian Dyekjær som jeg alle har haft den udsøgte fornøjelse at arbejde sammen med.

Hvem skulle ha' en kindhest?
Kindhest lyder lidt voldeligt. Men TV2 skulle have en begmand for at lukke tv-serien Lærkevej og dermed afstå fra at afslutte serien tv-mæssigt på en ordentlig måde. Vi havde lavet 22 afsnit, to sæsoner, serien havde fundet sin plads i danskernes hjerter, vi havde en stor og trofast seerskare, selv anmeldelserne var begyndt at blive gode, vi havde fået en pris for bedste TV-drama, det hele var nu for alvor begyndt at blive sjovt – og så lukker man serien. En serie som TV2 havde alle grunde til at være rigtig stolt af. Jeg fatter det ikke.

Hvem har du sidst sagt tak til – og hvem skylder du en tak?
Jeg siger tak til mange mennesker hver dag. Men rent professionelt skylder jeg tak til føromtalte Annette K. Olesen fordi hun gav mig chancen i filmen Små Ulykker og dermed åbnede for mit arbejdsliv i film og TV. Og så forfatteren Mette Heeno for at have opfundet Lærkevej og tænkt på mig som en af beboerne.

Er du en god taber?
Ja. Medmindre jeg taber til en dårlig vinder.

Hvis du kunne møde et hvilket som helst menneske - nulevende eller afdød - hvem skulle det så være og hvorfor?
Min far døde i 1989. Jeg savner ham hver dag og nu er der så kolossalt meget jeg gerne vil snakke med ham om.

Hvad er den største misforståelse omkring dig som kendt person?
Aner det ikke. Jeg ved ikke om der er nogle misforståelser omkring mig.

Hvad har du gang i lige nu?
Jeg arbejder på Det kongelige Teater med forestillingen Tilbage til Ørkenen, vi har premiere den 1. februar.

Du er biografaktuel i Lærkevej. Kan du komme med en sjov oplevelse fra optagelserne?
Tjah. Der er jo nogen intime ting som måske bliver lige i overkanten..... Men en lidt tragikomisk ting var at det jo vejrmæssigt var en lortesommer, og vi havde mange optagelser udendørs i gråvejr hvor vi sukkede efter lidt solskin. Da solen endelig kom – de få dage det drejede sig om – optog vi indenfor i studiet. Da vi kom ud igen, begyndte det at regne igen....

Hvis du skulle stille dig selv et rigtig godt spørgsmål, hvad skulle det så være, og hvad ville du svare?
Jeg ville i et træt og fortrydeligt tonefald spørge mig selv som 20-årig: Hvorfor vælger du dog så usikker og ustabil og hippieagtig en levevej? Og den 20-årige ville svare: Derfor!

Mange tak til Henrik Prip.banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...