Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Q&A med Jacob Weble

26. februar 2009 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Q&A med Jacob Weble billede

Jacob Weble, som nok er mest kendt for sin rolle som Pivert i Klovn, har svaret på lidt spørgsmål.

Hvad er din yndlingsfilm?
Man bliver jo nok nødt til at nævne flere: Gøgereden, The Shining, 21 gram og Lost in translation og Godfather 1 og 2 er den umiddelbare top 5! Men hvor kunne man dog blive ved….


Hvilken film er den første du kan huske at have set?
Jeg kan jo huske meget børne-tv, men den første film jeg husker tydeligt fra sædet i den nu nedlagte Grandbiograf i Odense (nu er det en Nettoforretning!) er helt klart Olsen Banden. Jeg blev i øvrigt et tidligt medlem af skolens biografordning, hvor man så 10 film på et år. For satan hvor man dog glædede sig til den lørdag i hver måned, hvor man skulle ind og se film!!

Hvilken film har gjort størst indtryk på dig?
En films indtryk kan gøres op i mange facetter. Hvis man skulle vælge den film der har sat det største indtryk i sjælen, så er det afgjort The Shining af Stanley Kubrick. Historien, kameraet, lydsiden, effekterne og skuespillet gik simpelthen op i en uforlignelig enhed. Men Gøgereden har gjort stort indtryk som dramaturgisk værk. En lille historie, som er så kolossal stor når den er placeret i publikum. Og så har Dum, Dummere og Dummest med Carry og Daniels gjort et stort komisk indtryk på mig. Den ultimative elske eller hader film.


Hvem er den sejeste skuespiller du kan komme i tanke om, og hvorfor?
Som det jo fremgår af svarene omkring yndlingsfilm, så er jeg en stor fan af Jack Nicholson. Men også Sean Penn kan gøre mig fuldstændig rundtosset. De to mest suveræne kvindelige skuespillere i vor tid er klart Cate Blanchet og Kate Winslet!


Hvilken film så du sidst i biografen – og hvad syntes du om den?
Jeg går i biografen 20-30 gange om året, og 15-20 af dem er jeg inde og se med mine børn. Den sidste var Bolt, Disney tegnefilm, som var knaldgodt lavet, men lignede alt andet fra den side i sin historie, humor og opbygning. Den sidste voksenfilm var Appaloosa (Ed Harris´ western), som var velfortalt og velspillet men uden de store overraskelser.

Hvilken film er den sidste du har købt på DVD – og hvorfor?
Jeg køber ikke forfærdelig mange dvd´er. Der er ikke mange film jeg gider og se mere end 2 max 3 gange i mit liv, og vil jeg se en film jeg har været vild med i biografen eller på DVD fra Lovefilm eller Blockbuster, så lejer jeg den igen, eller venter til den kommer i TV. Jeg har set alt for mange kønne reoler blive overproppet med dvd´er som aldrig kommer ud derfra igen! Jeg køber dvd´er til børnene (de elsker at se de samme film igen og igen). Senest købte jeg Babel og Crash til 50,- pr. stk.

Hvem kunne du godt tænke dig at give et skulderklap?
Sean Penn får et klap for sin rivende udvikling. Rober Downey får et venligt klap fordi jeg er SÅ glad for at se ham tilbage for fuld skrue. Kate Winslet får en krammer fordi hun er så naturlig i en ikkenaturlig branche. Og så får Brian Mikkelsen et alt for hårdt advarende klap fordi han i sin tid som kulturminister gjorde så skræmmende lidt for kulturen!

Hvem skulle ha' en kindhest?
Se sidste del af forrige svar.

Hvem har du sidst sagt tak til – og hvem skylder du en tak?
Jeg har sagt ”tak for denne gang” til hele Klovn-holdet fordi vi lige har optaget det absolut sidste afsnit. Jeg ved ikke om jeg skylder nogen en tak, men hvis jeg gør så gør jeg det gerne her - TAK!

Er du en god taber?
Nej. Jeg er heller ikke en vildt dårlig taber. Jeg kaster ikke med noget. Men jeg tager det satme ind, og vil have en revanche så hurtigt som muligt. Men jeg er i øvrigt en dårlig vinder-

Hvis du kunne møde et hvilket som helst menneske - nulevende eller afdød - hvem skulle det så være og hvorfor?
Jeg ville gerne møde Elvis Costello. Han er den eneste kunstner, som jeg kan sige at jeg fuldt og helt beundrer. Jeg beundrer ham selvfølgelig for hans musik og tekster, men især fordi han er en kunstner der udelukkende laver det han har lyst til, og som kan videreudvikle ham! Og så tror jeg simpelthen at jeg ville kunne føre en samtale med ham. Hvis jeg for eksempel sad til bords med Madonna, hvilket ville være fantastisk, så ville jeg ikke ane hvad jeg skulle sige eller spørge hende om.

Hvad er den største misforståelse omkring dig som kendt person?
Jeg har nogen gange på fornemmelsen, at mange tror at jeg ER Pivert. At mange, lige da Klovn tonede frem på skærmen første gang, troede at jeg spillede mig selv. At jeg ikke var skuespiller.
Ellers ved jeg ikke så meget om hvad folk tænker om mig, hvis de da overhovedet tænker noget.

Hvad har du gang i lige nu?
Jeg har lige været på en enkel optagedag til ”Forbrydelsen 2” for DR, og har optaget et gameshow hvor man spiller HØVDINGEBOLD! Til sommer skal jeg endelig spille teater igen på Grønnegårdsteatret!

Hvis du skulle stille dig selv et rigtig godt spørgsmål, hvad skulle det så være, og hvad ville du svare?
Hvad skal der stå på din gravsten? Svar: Det uventede sker altid når man mindst venter det.


Mange tak til Jacob Weble.banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...