Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Q&A med Kaya Brüel

16. december 2008 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Q&A med Kaya Brüel billede

Pladeaktuelle Kaya Brüel har taget sig tid til at besvare et par spørgsmål i denne travle juletid ...

Hvad er din yndlingsfilm?
Jeg kan ikke udpege en enkelt alltime favorite yndlingsfilm. Men jeg er meget glad for Brødrene Choens filmiske univers. Har i år både set ”No Country for old men” og ”Burn after reading” og elskede dem på hver deres måde.


Hvilken film er den første du kan huske at have set?
Min ældste Biograf ærindring er nok ”Paw i urskoven” som jeg så i Saga på vesterbrogade som barn. Ellers var det ”Saturday night fever” og ”Xanadu” og den slags 70’er disco film.

Hvilken film har gjort størst indtryk på dig?
Igen synes jeg at have så mange fantastiske film oplevelser. Som barn var det nok ”Annie” musicalen. Jeg kunne bruge timer på at høre musikken fra filmen på L.P, og læse i sladderbladet om hende der spillede Annie og tænkte ”Gid det var mig...” Tror aldrig jeg så den i biffen, fik LP’en før jeg så filmen i fjernsynet. Ellers er det nok alle James Bond filmene som jeg så med min Far som barn da de kørte i Klaptræet som kavalkade.


Hvem er den sejeste skuespiller du kan komme i tanke om, og hvorfor?
Der er meget periodisk og jeg har ikke en men mange favoritter. Den første som popper op i mit hoved er Jeremy Pivin som spiller Hollywood agent i TV serien ”Entourage.” Vi har netop labbet en hele sæsson i os herhjemme på DVD og derfor kommer han ind på lystavlen som den første. Han er så super præcis i sit spil og i sin timing at det er kunst så godt han nagler den figur! Ville meget gerne se mere til ham i spillefilm også!


Hvem kunne du godt tænke dig at give et skulderklap?
Alle dem som laver film ud fra egen overbevisning, kæmper for at lave ”skæve” film (som Choen Brd) og holder fast i deres stil uden at lade sig dominere og påvirke for meget af mainstream.

Hvem skulle ha' en kindhest?
Dem der indførte point systemet på Det danske filminstitut, som prøver at sætte film og kunst i systemer.

Hvem har du sidst sagt tak til – og hvem skylder du en tak?
Til søde familier der har investeret i min nye børne cd ”Med dannebrog på næsen” og glædet mig med en mail om at den har bragt lykke til deres familie. Alle fans skylder man altid en ekstra tak!

Er du en god taber?
Ja, men jeg bliver nød til at blære mig med at jeg til mit pladeselskabs årlige julefrokost har vundet hovedpremien, et 32 tommers fladskærms Tv for andet år i træk!! Statistisk er det jo umuligt, og derfor var det et meget svagt ”Banko” udbrud fra min side da jeg usikkert rejste mig med en fyldt plade igen år...

Hvis du kunne møde et hvilket som helst menneske - nulevende eller afdød - hvem skulle det så være og hvorfor?
Det ved jeg ikke, meget kedeligt svar men jeg kan ikke komme i tanker om nogen. Da jeg turnerede med forestillingen ”Woyzeck”, hvor jeg havde arbejdet med Tom waits mødte vi en del store stjerner på vores vej. Blandt andet sad jeg en hel aften og snakkede med Tim Robbins og Jack Black. Og ja, det lyder i danske øre overfladisk men de er jo bare helt almindelige mennesker, og man sidder jo alligevel ikke og er pisse iriterende og fritter dem for sladder eller andre detaljer omkring deres liv eller arbejde. Det sjove var faktisk deres interesse i mig og mit arbejde med Tom Waits som de tydeligvis var fans af!

Hvad er den største misforståelse omkring dig som kendt person?
Der er ikke rigtig nogen synes jeg, ikke så vidt jeg ved. Jeg prøver at være ærlig uden at være for privat. Og så synes jeg at det er dejligt at folk accepterer at man godt kan brede sig over lidt flere arbejdsområder som fx både at være skuespiller og sanger.

Hvad har du gang i lige nu?
Har netop udsendt en børneplade ”Med dannebrog på næsen” som er en opfølger til min tidligere børneplade fra 2006, med sange komponeret af min oldefar til Halfdan Rasmussens tekster i 50’rne.

Hvad skal du nå inden det bliver jul?
At føde!! Jeg går og venter på ankomsten af mit andet barn og jeg glæder mig rigtig meget til at tage en velfortjent pause fra karrieren og gå hjemme en stund og hygge om hjem, børn og mig selv.

Hvis du skulle stille dig selv et rigtig godt spørgsmål, hvad skulle det så være, og hvad ville du svare?
Hvad skal fremtiden bringe Kaya Brüel? Og jeg vil svare: ”Jeg håber på at lave mere film, og ønske rollen ville da være i en super fed ”Musical” på film, dem laves der ikke mange af i Danmark, men det er jo ikke noget man selv er herre over....musikken kan jeg selv styre og sætte igang, skrue op og ned for, men skuespillet er noget man får tilbudt, hvis man er heldig, og sikkert derfor er det tiltalende, da det er så uforudsigeligt hvad netop fremtiden bringer”


Mange tak til Kaya Brüel.banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...