Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Q&A med Silas Holst

29. oktober 2008 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Q&A med Silas Holst billede

Ovenpå en sensommerpause er Q&A tilbage. Vi starter med Vild Med Dans-danseren Silas Holst.

Hvad er din yndlingsfilm?
Er svært at vælge blot én ud. Elsker film og syntes det er et fantastisk univers man bliver hevet ind i. Jeg har mange af de nyere film til gode, da jeg ikke har haft tid de sidste par måneder til rigtigt at gå i biffen. Men som en af mine yndlingsfilm kan jeg nævne ”This is England”. Alle skuespillere i den film gør en fantastisk præstation. Og jeg blev hevet til skærmen da jeg sad og så den. En meget stærk film om den spirende nynazisme i 80’ernes Nordengland.

Hvilken film er den første du kan huske at have set?
Kan huske at jeg som lille så alle ”Indiana Jones” filmene sammen med min far og mine brødre – ligesom vi også så mange James Bond film. Disse film vækker altid lidt gode minder frem når jeg ser dem igen…

Hvilken film har gjort størst indtryk på dig?
Jeg er jo en meget stor fan af Lars Von Trier, og blev meget rørt da jeg så ”Dancer in the Dark” med Bjørk i hovedrollen. Jeg kan godt lide at film ikke er gennemskuelige. Og må sige at den slutning kom som en meget stor overraskelse. Og kan huske jeg hele filmen igennem havde så ondt i maven over den måde hun bliver behandlet på. En lignende følelse fik jeg også da jeg så Dogville med Nicole Kidman. Så er en meget stor fan af LVT.

Hvem er den sejeste skuespiller du kan komme i tanke om, og hvorfor?
Anthony Hopkins syntes jeg gjorde det eminent i ”Ondskabens Øjne”. Så godt at han for den ene præstation i mine øjne er en af verdens sejeste skuespillere. Derudover har jeg meget svært ved at skulle fremhæve en frem for andre. Jeg syntes der er mange afsindig dygtige mennesker i denne verden. Og er stolt af at udlandet i den grad er ved at få øjnene op for vores helt fantastiske skuespillere herhjemme i lille Danmark.

Hvem kunne du godt tænke dig at give et skulderklap?
Alle de mennesker der her på jorden gør noget uselvisk for at hjælpe andre. Alt lige fra folk på gaden der samler penge ind til hjælpeorganisationer til folk der hjælper gamle damer over gaden. Folk der i vores travle verden har tid og overskud til at gøre noget for andre er i mine øjne kæmpe helte.

Hvem skulle ha' en kindhest?
Uden skyggen af tvivl – George Bush. Jeg har kun fortvivlelse tilovers for den mand. Hele hans måde at se verdens billedet på er i mine øjne helt forkasteligt. Har aldrig forstået hans konstante krigsliderlighed. Jeg tror det bliver oprigtigt sundt for hele verden at der er nyt valg lige rundt om hjørnet. Man må ikke glemme at USA er en supermagt og deres beslutninger kommer på en eller anden måde også derfor til at ramme resten af verden – deriblandt os. Skal man kigge inden for landets egne grænser må jeg sige at jeg aldrig har forstået en kvinde som Ruth Evensen. For mig er hun jo roterende knald i kasketten og burde placeres et sted hvor hun ikke er til fare for andre end sig selv. Misforstå mig ikke; folk må for min skyld tro på hvad de vil, sålænge de ikke pådutter andre deres overbevisninger og dermed negligere andres tro og holdninger. Der skal være plads til os alle sammen!!!!!

Hvem har du sidst sagt tak til – og hvem skylder du en tak?
Jeg har sidst sagt tak til min kæreste for en meget dejlig gave jeg fik. Og en parkeringsvagt i morges fordi jeg fik lov at slippe for en parkerings bøde ;-) Hun fik en MEGET stor tak. Haha. Hvem skylder jeg en tak??... Tror egentlig jeg skylder alle mine gode venner og min familie en stor stor tak for at de er de skønneste mennesker i hele verden. Ville slet ikke kunne fungere uden dem. Det skal man huske at takke for fra tid til anden..

Er du en god taber?
Ja det syntes jeg faktisk. For mig handler det ikke om at vinde, men om at hygge sig mens man er igang med hvad end man laver. Om det så er i kortspil eller konkurrencer osv. Så hos mig er ordsproget ”det handler ikke om at vinde, men om at være med”, altså ikke en kliche.

Hvis du kunne møde et hvilket som helst menneske - nulevende eller afdød - hvem skulle det så være og hvorfor?
Det skulle klart være min mormor. Hun døde i december måned sidste år. Og er meget savnet.
Hun havde en helt fantastisk evne til at se det bedste i alt og alle. Og gøre hver lille ting i hverdagen til et helt eventyr. Blot det at gå ned efter dagligvare. Det er en meget fantastisk evne at have, og noget som jeg selv prøver at leve efter. Fra tid til anden er det dog svært når vi alle lever i en så stresset hverdag som vi gør. Men forsøger hver dag at sætte stor pris på de små ting i hverdagen, om det så er at høre fuglene synge eller sige hej til folk på gaden der hilser. Eller bare nyde en god kop kaffe med en avis. Så det må klart blive hende.. mest for at få en kæmpe griner sammen med hende og en lille pep talk om hvor fantastisk verden egentlig er i al sin enkelthed.

Hvad er den største misforståelse omkring dig som kendt person?
Misforståelse er en individuel sag. Det beror på øjet der ser. Alle bliver misforstået fra tid til anden. Men jeg vil tro at den største misforståelse omkring mig som person er at folk tit opfanger mig som værende arrogant de første par gange de møder mig. Noget jeg bestemt IKKE er, men jeg tror måske at jeg skal bruge lidt tid på at se folk an og føle mig tryg i deres selskab før jeg selv åbner op. Og usikkerhed bliver tit forvekslet med arrogance.

Hvad har du gang i lige nu?
Rent arbejdsmæssigt knokler jeg pt på Det ny teater, hvor vi spiller Chicago. Der har jeg en stor danserolle og er samtidig understudy på en af hovedrollerne, Amos Hart – Mr. Cellofan. Så pt har jeg travlt derinde. Samtidig med at jeg har en del undervisning på min mors danseskole i Brønshøj. Og så har jeg gang i et meget meget spændende nyt projekt som jeg ikke rigtig kan sige mere om pt. Men det er jeg meget spændt over. Så tiden går. Men derudover nyder jeg for første gang i meget lang tid at have tid til mine venner igen. Det er mærkeligt pludselig at kunne sige: ”ja lad os tage en kop kaffe og sludre.” men fantastisk rart!!!

Hvad skal du nå inden det bliver jul?
Inden jul står en tur til Rom højt på ønskelisten over ting der skal nås. Var der for første gang i sommer og er blevet helt forelsket i den by. Så et par dage hvor den ikke står på andet end sight seeing og lange gåture ville være helt fantastisk. Så det SKAL nås. Og så skal der styr på alle mine papirer. De giver mig lidt dårlig samvittighed hver aften inden sengetid.  og har lovet mig selv det skal ordnes inden jul.

Hvis du skulle stille dig selv et rigtig godt spørgsmål, hvad skulle det så være, og hvad ville du svare?
Det skulle være verdens mest stillede spørgsmål: ”hvad er meningen med livet?”

Det spørgsmål stiller jeg mig selv tit, som så mange andre sikkert også gør.Jeg tror ikke der er ét decideret svar. Det handler om at kigge indad og mærke efter i sig selv hvad der ville gøre DIG lykkelig. For mit vedkommende er lykke forbundet med kærlighed. Om det så er til sin kæreste, venner, familie eller blot selve livet. Men at få kærlighed og have den evne til selv at kunne elske er for mig meningen med livet. Jeg tror ikke på at livet leves fuldt ud, hvis man er låst fast og man kun lever i ”trygge rammer”. Livet skal leves og det gør det kun ved at kaste sig hovedkulds ud i det. På godt og på ondt. Livet er som en rutschebane – det går op og ned. Og personligt mener jeg at man bliver nødt til at kaste sig ud på tynd is engang imellem for at føle man lever. Man skal ikke være bange for at være forvirret over livet. Der følger ikke en manual med – ELSK DIN FORVIRRETHED! Livet bliver for kedeligt hvis man altid kender resultatet af sine handlinger. Personligt lever jeg efter devisen ” hellere vågne som 70-årig og tænke ”shit, det skulle jeg ik have gjort” end ”gid jeg havde gjort det”. ”

Så konklusionen må vel være; lad være med at frygt i morgen. Lev nu – lev i dag og lad i morgen være i morgen. Bare man husker at have kærlighed for det man laver eller dem man er omgivet af!

Lev i dag – husk i går og glæd dig til i morgen.

Mange tak til Silas Holst.banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...