Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Qivitoq – Fjeldgængeren

4. januar 2011 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Qivitoq – Fjeldgængeren billede

Oplev en af det 20. århundredes mest utilgængelige storfilm på det store lærred

”Qivitoq – Fjeldgængeren”, Erik Ballings Oscar-nominerede storfilm fra 1956, har ikke været tilgængelig på noget format siden de helt tidlige biografvisninger. Men nu er dagen kommet: den utilgængelige storfilm er blevet nyscannet og gennemrestaureret efter alle kunstens regler, og er endelig på vej på DVD.

Det fejres med en særvisning for både særlige gæster og alle andre interesserede. Visningen foregår i Palads Biografen i København, hvor den stærkt efterspurgte danske filmklassiker havde sin storslåede premiere for over et halvt århundrede siden - og hvor den nu, for én aften, kan opleves igen.

Da den unge lærerinde Eva (Astrid Villaume) ankommer til Grønland for at overraske sin forlovede (Bjørn Watt Boolsen), finder hun ham i armene på en anden kvinde. Såret og ulykkelig søger hun tilflugt hos udstedsbestyreren Jens Lauritzen (Poul Reichhardt) i den lille, idylliske fangerbygd Sermilik. På overfladen virker Lauritzen menneskesky og aggressiv. Men snart finder Eva ud af, at hun ikke bærer bygdens eneste knuste hjerte… Erik Ballings QIVITOQ (Fjeldgængeren) er en storslået rejse ind i en fantastisk grønlandsk naturkulisse og ikke mindst en fascinerede mytologisk sagnverden, hvor mandfolk går til fjelds, når de ydmyges i fangersamfundet. Filmen blev som den første danske nogensinde nomineret til en Oscar® efter udgivelsen i 1956. Siden da har kun få genset Poul Reichhardt som udstedsbestyreren Jens Lauritzen og ikke mindst filmens spektakulære scenografi på verdens største ø. For selvom QIVITOQ har været blandt Nordisk Films mest efterspurgte klassikere, er den nemlig aldrig blevet udgivet på VHS eller DVD… før nu.

I anledning af at det danske mesterværk atter gøres tilgængeligt for det danske publikum efter så mange år, har hermed både særligt inviterede gæster og alle andre interesserede danskere en enestående chance for at opleve filmperlen på det store lærred – og endda, takket være den omfattende restaurering, i en kvalitet, der fuldt ud kan måle sig med de billeder, det danske publikum oplevede ved filmens premiere. Der er i sagens natur et begrænset antal billetter.

Særvisningen introduceres af tidligere direktør for Nordisk Film, Bo Christensen, og det vil det være muligt at købe filmen på DVD, samt den smukke filmplakat af Kai Rasch.

Særvisningen af ”Qivitoq - Fjeldgængeren” foregår i Palads Biografen i København, sal 1, d. 4. januar 2011, kl. 18.45

Samme dag udgives filmen på DVD (vejl. udsalgspris: 99,-)

”Qivitoq”: Et gribende og lystigt kærlighedsdrama i eventyrligt smukke omgivelser (foto: framegrab)
”Qivitoq”: Et gribende og lystigt kærlighedsdrama i eventyrligt smukke omgivelser (foto: framegrab)
”Qivitoq”: Et gribende og lystigt kærlighedsdrama i eventyrligt smukke omgivelser (foto: framegrab)
”Qivitoq”: Et gribende og lystigt kærlighedsdrama i eventyrligt smukke omgivelser (foto: framegrab)


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...