Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Esthers Orkester
Esthers Orkester billede

Men
A Hero
Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Quarantine

5. december 2008 af Christian Arhoff Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Quarantine  billede

Quarentine er endnu en håndholdt gyser, der kæmper for at holde kameraet rullende, og puplikum interesseret

Det var uundgåligt. Som det skete efter "Blair Witch Project" følger nye kloner efter succesen på "Cloverfield", i et forsøg på at ramme samme publikum med den dokumentaragtige, vores hovedpersoner-holder-kameraet-stil. . Original er denne kopi dog ikke engang, da "Quarentine", udover at være en klon, er en genindspilning af en spansk film. Men alt taget i betragtning, så fungere "Quarentine" så godt som man kunne forvente at en klon/genindspilning, uden specielt spændende folk indvolverede.

TV raporter Angela Vidal og hendes kameramand er på arbejde, igang med at følge nogle af Los Angeles's brændmænd. I et forsøg på at give deres seere et indblik i hverdagen hos brændfolkene følger de dem hvorend de går, selv når de tager ud på nødopkald. Da et rutine nødopkald leder dem til en lille lejlighed i et gammelt lejlighedskompleks, finder de ud af at politiet allerede er der, pga en kvinde der har skreget helt vildt fra samme lejlighed. De og politiet bryder døren til lejligheden ned, for at finde en gammel kvinde, tilsyneladende syg, med opkast og totalt umulig at komme i kontakt med. Pludselig griber hun dog fat i en af betjentene og bider ham i halsen, alt bliver kaos og kvinden bliver pacificeret mens alle andre støtter politibetjenten nedenunder, for at få ham ud af bygningen og ind i en ambulance. De finder dog døren låst da de kommer ned, og tilsyndelandende hele området afspærret, med hellikoptere der patroliere langs vinduerne osv. Hverken telefoner, internet eller tv virker, så vores hovedpersoner er nu fanget, og hvor er den sidste brændmand der holder styr på den gamle dame?

"Quarentine" er et forholdsvis simpelt koncept, hvilket gør genindspilningen ret uoverflødig. Er det virkelig så svært at finde på et koncept som dette? Tv hold, betjente og almindelige folk fanget i en lille bygning med en mystisk sygdom? Anyway, hvad "Quarentine" mangler i originalitet gør den op for i intensitet. Der er nærmest ikke et stille øjeblik i filmens 89 minutter, og den intense horror vil helt sikkert holde de fleste på kanten af sædet. At filmens hovedpersoner er ligeså dumme som de fleste almindelige gyserfilm er dog ærgeligt. Gang på gang for vores raporter hovedperson diverse dumme ideer, der bringer alle endnu mere i fare, og det bliver lidt latterligt i længden, når nu man prøver at lave det så realistisk som muligt, men den håndholdte stil. Samtidig skal kameraet hele tiden kommenteres og de argumenter de kommer med for at blive ved med at filme, får selv "Die Hard"'s Rupert Thorndike, til at virke som en rar journalist. Skuespil er der ikke meget af, da man sjældent vælger kendte skuespillere til denne slags film, fordi det ødelægger konceptet hvis man pludselig ser Tom Cruise. Dog vil de fleste "Ally" fans genkende Greg Germann i en mindre rolle som læge, mens "Hostel" fans vil genkende Jay Hernandez som heltebrandmanden Jake.

"Quarentine" er højest forglemmelig, med sine nemme gys og dumme personer, men så længe filmen vare, er intensiteten så høj at man glemmer de fleste af disse ting i farten. Alt i alt skræmmende gys så længe de vare, men ikke så meget mere.

Titel: Quarantine
Original Titel: Quarantine
Premieredato: 5. december 2008
Instruktør: John Erick Dowdle
Skuespillere: Jennifer Carpenter, Jay Hernandez, Columbus Short, Greg Germann
Spilletid: 90 min.
Selskab: Scren Gems, Buena Vista, 2008
Genre: Gyser

banner
Overskrift Højre Block
Top Gun: Maverick
A Hero
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært HoldKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...