Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Råzone

30. januar 2007 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Råzone billede

Helvedets skolegård

Råzone skildrer hverdagen for de fire slyngveninder Christina (Laura Christensen), Cecilie (Stephanie León), Trine (Julie Ølgaard) og Pernille (Sara Møller Olsen), der sammen styrer deres skoleklasse med hård hånd. Outsidere bliver mobbet, lærerne bliver kaldt svin og det, der normalt kaldes god opførsel – er en by i Rusland.
Omgangstonen er benhård i pigernes hverdag, mens weekenderne bruges på at feste, drikke, tage stoffer og dyrke sex.
Men da Cecilie ved en fejltagelse tror, at Christina har noget kørende med hendes kæreste, bryder helvede løs. Christina bliver frosset ude af pigernes ellers tætte sammenhold. Men det er kun begyndelsen.
Råzone er instrueret af Christian E, Christiansen, der er hans debut som spillefilmsinstruktør, og man må sige, at han slipper særdeles godt fra det. Råzone rammer lige så hårdt som et spark i maven. Tempoet er højt og historien velfortalt. Skuespillet er samtidig helt i top. Især Laura Christensen og Stephanie León spiller helt fantastisk.
Laura Christensen har evnen til at gå fra totalt psyko-bitch til hjælpeløs lille-pige på to sekunder, og det er en sand fornøjelse at være vidne til.
Stephanie León viser stort talent med hendes portræt af den dobbelte Cecilie, der udenpå er jernhård, men samtidig gemmer en nedbrudt pige indeni.

Råzone giver et indblik i en ungdomskultur, der er gået amok. Det mest uhyggelige ved filmen er, at den nok ikke er så urealistisk som man måske kunne håbe på.
Alt i alt er filmen en virkelig god oplevelse, der hænger ved, længe efter rulleteksterne er løbet over skærmen. Man kan diskutere om den voldsomme slutning ikke er en smule overgearet. Men det tilgives nemt, da filmen som helhed er suveræn.

Ekstramateriale

Råzone er pakket med en masse dejligt ekstramateriale, der består af:

Et udmærket kommentatorspor med instruktør Christian E. Christiansen, Laura Christensen og Cyron Melville.

En alternativ slutning – med kommentarer fra Christian E. Christiansen og Laura Christensen.
På et enkelt punkt (hvilket ikke skal afsløres her) er slutningen meget anderledes end den i filmen. Det fungerer virkelig godt med det lille ekstra kommentatorspor til slutningen, hvor Christian E. Christiansen forklarer, hvorfor han ikke valgte denne slutning.

”Don’t panic” er en musikvideo med bandet Street Corner Poets. Soundtracket til Råzone er i øvrigt glimrende skruet sammen, og tæller blandt andet navne som Veto, Rock Hard Power Spray og Ida Corr.

Tøzer – On location er den obligatoriske bag om filmen-film. Der er ikke meget at hente her. Filmen er kun 10 minutter lang og bidrager ikke rigtigt med noget nyt til filmen.

Som en ekstra bonus, kan man på dvd’en finde Hans Henrik Jørgensens novellefilm Historien om Kim Skov fra 1981. Råzone er i delvis inspireret af denne film. Derfor har Christian E. Christiansen også valgt at lave et kommentatorspor til Historien om Kim Skov.
Det er altid dejligt når filmmagerne gør lidt ekstra ud af det. Med Råzone dvd’en får man en ekstra filmoplevelse, som man nok ikke vil have fået andetsteds.
Man kan diskutere om Historien om Kim Skov er noget filmisk mesterværk. Men det er i hvert fald super interessant at høre Christian E. Christiansen fortælle om hans egne oplevelser i filmens verden, og hvordan ideen til Råzone blev skabt.

4 stjerner til ekstramaterialet.

Billedformatet er i 16:9 Anamorphic widescreen
Lyden er i DTS og 5.1 Dolby Digital
Råzone er tekstet på dansk for hørehæmmede og på engelsk.

Titel: Råzone
Original Titel: Råzone
Premieredato: 9. januar 2007
Instruktør: Christian E, Christiansen
Skuespillere: Laura Christensen, Cyron Melville, Stephanie Leon, Sara Møller Olsen, Julie Ølgaard, Mette Riber Christoffersen
Spilletid: 93 min.
Selskab: Zentropa 2006/Nordisk Film 2006
Genre: Drama
Link: http://www.raazone.dk

banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...