Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rambo Trilogy Box Set

23. maj 2006 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rambo Trilogy Box Set billede

Det ultimative Rambo DVD Box Set til alle fans er her!

Mens vi venter på om den fjerde installation i rækken af Rambo film bliver til noget, kan alle fans endelig glæde sig over den nye lækre Rambo Trilogi dvd boks, som netop er udkommet.
Udover alle 3 film, er der 3 ekstra skiver med, med en masse ekstra-materiale. Så er man sikker på at bliver ekspert (hvis man ikke allerede er det!)

I First Blood starter det hele med, at John Rambo vender tilbage til en lille amerikansk by. Han forsøger at opsøge en gammel kammerat, som han tjente med i Vietnam. Rambo forstår alt for sent, at han slet ikke er velkommen i lokalsamfundet. Folk her har sin helt egen opfattelse af de soldater der gjorde tjeneste i Vietnam. Rambo, der blev uddannet som Grøn Baret til at være den helt perfekte dræbermaskine venter bare på at den første bad guy siger noget forkert. Så går Rambo amok i bedste cowboy-stil.

Selve problemstillingen med Rambo's efterkrigstids-stress belyses af Trautman, spillet af Richard Crenna. Selvom den lokale sheriff (stærkt spillet af Brian Dennehy) får at vide, at han har startet en krig ved at vende Rambo ryggen, forsøger han at nedkæmpe Rambo. Desværre kan heller ikke National Guard stoppe den perfekte dræbermaskine.

Rambo er troværdigt spillet af Sylvester Stallone, der udover Rocky-figuren, har slået sit navn fast med disse film.

Paradokset med Vietnam-veteranerne blev belyst i First Blood (Rambo). Der sættes fokus på de hjemvendte amerikanske soldater fra Vietnam krigen. Vietnam veteranerne kæmpede for deres land men endte med at få status som kvinde og baby-dræbere i de amerikanske tidsskrifter. Soldaterne kom tilbage i håb om at at genfinde deres gamle liv. Det var bare ikke muligt, fordi den amerikanske regering og omverdenen behandlede dem som vagabonder og dagdrivere. Soldaterne mente de gjorde noget for deres land, men hvilken følelse har man ikke når alle er imod en og mener det modsatte? Mange mennesker brød ned på grund af det. Den lidt ærgelige situation, forsøges der dog at gøres op med, med First Blood. First Blood har uden tvivl opnået popularitet fordi Rambo-figuren portrætterer en hjemvendt Vietnam veteran, der formår at holde sig oprejst trods modgang. Havde han dog ikke Colonel Trautman som sin mentor og støtte, ville det straks have set anderledes ud.

Både med hensyn til historie, plot, skuespil og action har First Blood sat en standard for 80'ernes action film. Succesen stoppede dog ikke brat med denne første film.

I Rambo : First Blood part 2 kommer man heller ikke uden om Vietnam-veteranernes situation, men man har skiftet fokus lidt. Rambo 2 forbliver en action-klassiker, men det er ikke kun fordi den var enormt rig på på effekter og teknologisk avancement med hensyn til Rambo's våben. Mange husker sikkert den smarte pil, som Rambo bruger for at springe adskillige soldater og biler i luften. Rambo 2 havde dog mere på hjerte end blot at springe bygninger i luften og se godt ud...

Rambo arbejder i en fangelejr, Trautman kigger forbi og giver Rambo et tilbud han ikke kan sige nej til. Problemstillingen er, at der stadig menes at være omkring 2500 amerikanske krigsfanger i Vietnam. Rambo får den mission at tage derned og påvise påstanden ved at tage billeder af amerikanske krigsfanger.
På lokationen kommer Rambo tæt på og får set de amerikanske krigsfanger. Rambo når ikke at udføre missionen idet han kommer i klammeri med nogle russere og så de lokale vietnamesiske soldater. I ekstraktions-zonen, bliver Rambo efterladt til sig selv af redningshelikopteren og det går op for ham at det var meningen. Endnu engang får Rambo brug for sit overlevelsesinstinkt. Denne gang har han kvindeligt selskab i form af Co Bao spillet af Julia Nickson-Soul.

Rambo 2 har siden den udkom været en enormt populær action-film. Filmen kan til stadighed imponere når man tænker på, at der ikke er blevet brugt computer-skabte effekter. Antallet af effekter kombineret med en skudsikker præstation af Syvester Stallone sikrer at Rambo : First Blood Part 2 står som en milepæl blandt action-klassikerne.

Som sin forgænger er omdrejningspunktet super-soldaten Rambo, der forstår at handle på egen hånd uden hjælp fra nogensomhelst. Filmens popularitet har uden tvivl ikke kun været på grund af dens hastige tempo, men også fordi den udkom på det rigtige tidspunkt. Mange Vietnam-veteraner havde brug for en helt, de kunne spejle sig i, fordi de stadig følte sig dårligt behandlet af regeringen. Sætninger som "Do We Get To Win This time" og "Rambo, you are not expendable" fik Vietnam veteraner til at hylde filmen i begejstring. Der var endelig en film, som kunne vise hvilke følelser veteranerne brændte inde med. De berømte citater nåede helt op til toppen i amerikansk politik. Daværende president Reagan citerede Rambo i forbindelse med promovering af hans eget embede.

Det skal ikke være en hemmelighed, at Rambo ultimativt får sin chance til at vise at det er systemet der bærer skylden og ikke soldaterne.

I den måske uigenkaldeligt sidste Rambo film i trilogien: Rambo 3 finder vi en Stallone i topform i stick fight med en lokal kæmper. Russiske tropper er i færd med at forsøge at overtage en del af Afghanistan og Trautman forsøger at få Rambo til at hjælpe ham med en mission der kan stoppe dem. Rambo har allerede kæmpet sine krige og afslår tilbuddet. Uheldigvis tages Trautman til fange af russiske tropper. Det eneste, der kan få Rambo ud af den stille tilværelse og tilbage som supersoldaten, er netop Trautman, hans årelange ven og støtte. For at få Trautman tilbage allierer Rambo sig nu med en lokal hær Mujahedeen soldater. Det bliver dog ikke helt nemt, da russerne har et varieret sortiment af både store og små skyts. Rambo har dog også sin force. Han tyr endnu engang til sin trofaste bue med de eksploderende pile, for at kæmpe sig vej gennem de toptrænede Spetsnatz soldater og frem til sin ven Trautman.

Rambo 3 blev til en af de dyreste og flotteste action-produktion i 80'erne. Stallone formår at beholde det kolde look, der udgør Rambo-rollen, uden at det bliver komisk på nogen måde.

Med et fremragende score af Jerry Goldsmith forbliver alle Rambo film til dags dato uforglemmelige film-minder i action genren. Rambo er i den grad symbolet på en person der kan handle og tænke alene uden hjælp fra andre. Han er også et symbol på frihed og ansvar blandt amerikanske soldater.

Rambo trilogien indeholder en masse ekstra materiale. Når man tæller sammen bliver det i alt til 6 DVD'er. Der er en ekstra bonus DVD for hver film, der godt og grundigt belyser tilblivelsen af den enkelte film via interviews med skuespillere, producere mv.

Ekstra materialet er som følger:

Rambo : First Blood
På Film dvd'en:
-Theatrical Trailer
-Teaser

På Bonus DVD'en:
-Making Of: Interessante interviews med Stallone, instruktør Ted Kotcheff, Manuskriptforfattere mv. der går bag
selve produktionen af filmen og optakten før, under og efter premieren.
-First Blood A Look Back: Mindre sammenklip af højdepunkter i filmen.
-An American Hero's Journey & The Rambo trilogy: Analyse og fortolkning af efterkrigstidens traumer for
Vietnam veteranerne parallelliseret med Sylvester Stallones Rambo-figur i alle Rambo film. Derudover trækkes
der en tidslinje for Sylvester Stallones/Rambos oplevelser som skuespiller gennem alle 3 film.
-The Real Nam - Voices From Withing: Mindre dokumentar-filmen omhandlende Vietnam krigen. Filmen
går bag efterkrigstidens følelser med interviews af rigtige Vietnam-veteraner.

Rambo 2 : First Blood part 2
Ekstra materiale På filmdvd'en:
-trailer
-Production notes:
Samling af 2 små dokumentar/kortfilm, der belyser problemet med overlevende POW's i Vietnam.
-Making Of:
Lidt bagom filmen og hvor mange risici der er forbundet med at lave action-film med mange eksplosioner.
-Star Info:
Bag om skuespilleren Sylvester Stallone og hans kamp for at blive skuespiller
-Interviews:
2 Interviews med Stallone og Crenna, hvor de spørges om hvad de mener at have fuldført med at medvirke i filmen.
-Behind The Scenes:
Bag om scenen, hvor Rambo er taget til fange
-Photo Gallery:
Samling af billeder fra højdepunker i filmen

På Bonus dvd'en:
-Making Of: Herunder delt op i 4 små featurettes:
Making Of, Preparing For Action, Creating The Reality Of War og Action In The Jungle.
Interviews med skuespillere/instruktør omkring filmen og historien bag. Der fortælles lidt om hvor
mange forberedelser Stallone måtte igennem, fysisk og psykisk.
-Guts And Glory:
En dokumentar der via interviews med skuespillere, producere mv belyser effekten af Rambo-
filmene. Derudover belyses hvordan filmene påvirkede omverdenens opfattelse omkring Vietnam
krigen og veteranerne.
-We Get To Win This Time:
Interviews med instruktør og medvirkende omkring de 2 første Rambo-film og den udvikling der er
sket med Rambo-figuren og historien.
-Behind The Scenes:
Sammenklip af hvordan scenen med tilfangetagelsen af Rambo er lavet.

Rambo 3
Ekstra materiale På filmdvd'en:
-Teaser
-Traile,
-Making Of:
Sammenklip af interviews med de medvirkende
-Behind the Scenes:
Næsten det samme som Making Of, bare i anden indpakning.
-Photo Gallery
Samling af fotos taget fra settet
På Bonus DVD'en:
-Making Of:
En samling af interviews over tilblivelsen af filmen, sammenlignet med de 2 forrige film.
-Behind The Scenes:
Til sammenligning med Making Of på de øvrige discs, blot med et andet navn (Behind The Scenes)
-Featurette:
Sammenklipining af højdepunkter fra filmen, virker nærmest som en udvidet trailer
-Rambo Afghanistan Lans In Crisis:
Gennem interviews med de medvirkende, producenterne lægges der op til hvorfor Afghanistan skulle være midtpunkt for Rambo 3. Derudover belyses de historiske fakta i Afghanistan, med inddragelse af de såkaldte Mujahedeen soldater og deres traditioner.
-Suting up: Rambo's Survival Hardware:
Gennem sammenklip af alle 3 film, analyseres det nærmere hvilke våben Rambo har brugt gennem filmene.
-Rambo Nomics:
Kort dokumentar, der ridser tallene op bag filmen!
-The Forging Of Heroes – America's Green Berets:
Fascinerende indblik i hvordan de amerikanske grønne beretters træningsprogram er sat sammen. Derudover er der sat fokus på de grønne beretters funktion under Vietnam-krigen.
-Selling A Hero
Hvordan Rambo udover filmene er blevet markedsført gennem salg af legetøjsfigurer.

Her er absolut alt for Rambo fans, men det kan skuffe en lille smule at der er mange gentagelser i materialet, på de forskellige disks. En del sammenklip virker overflødige, idet de låner klip hinanden. Noget af materialet kunne spares ned til måske 1 -2 discs – men når det skal være, skal det være. Alt dette ekstra materiale har bestemt fortjent 5 stjerner, lige så vel som denne herligt komplette udgivelse - og så en ekstra for gensynets glæde.

Gå ikke glip af denne ultimative Rambo-samling. Den behøver man ikke skamme sig over at have derhjemme på videohylden!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew Metronome.

Titel: Rambo Trilogy Box Set
Original Titel: Rambo Special DVD Collection
Premieredato: 23. maj 2006
Instruktør: Ted Kotcheff, George P, Cosmatos, Peter MacDonald
Skuespillere: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Brian Dennehy, Bill McKinney, Charles Napier, Julia Nickson-Soul, Kurtwood Smith
Spilletid: 292 min.
Selskab: Carolco Pictures, Sandrew-Metronome, 2006
Genre: Action
Rambo i First Blood fra '82
Rambo i First Blood fra '82
Rambo med sin bue fra Rambo 2:First Blood Part 2 fra '85
Rambo med sin bue fra Rambo 2:First Blood Part 2 fra '85
Rambo rider med Mujahedeen krigere i Rambo 3 fra '89
Rambo rider med Mujahedeen krigere i Rambo 3 fra '89


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...