Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rape of the Vampire.

28. april 2009 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Rape of the Vampire. billede

Jean Rollins første spillefilm er bestemt ikke for alle. Men har man interesse i instruktørens specielle stil bør man uden tvivl kaste sig over denne mystiske og syrede vampyrhistorie.

Rape of the Vampire, med undertitlen: Et melodrama i to dele, var i første omgang en kort film på cirka 30 minutter. Produceren Samuel S. Selsky så muligheder i den, og spurgte Jean Rollin om han ikke kunne forlænge historien så den opnåede spillefilmslængde. Rollins så muligheden for at lave sin første spillefilm, og fik hurtigt klistret noget mere på historien. Derfor er Rape of the Vampire skarpt delt op i 2 ret så forskellige historier.

Den første handler om 4 unge skønheder der lever på en forladt landejendom ude på landet. De tumler rundt i natkjoler, og tror de er udødelige vampyrer. Landsbyens indbyggere er efter dem og holder dem spærret inde med kors og hvidløg. Til stedet kommer 3 unge studerende, der vil overbevise de 4 kvinder om, at de bare er almindelige dødelige mennesker. Men snart ender det hele i oprør, og spørgsmålet er så hvem der er hvad?

Anden del af Rape of the Vampire handler om den overdådige vampyrdronning (Jacqueline Sieger), der altid bliver båret halvnøgen rundt eller ligger henslængt på bagsædet af en gammel bil. Hendes mission er at overtage verdensherredømmet. en af hendes replikker lyder: "The time has come to seal the union of the imminent triumph of the immortal race. This wedding of blood opens up the doors to the world. The great mystery is about to take place. Another chosen one will sit among us. Many more will follow us and taste immortality. The world will become a feast of blood, and we will have the best seats - we the vampires of whom I am queen!"
Imens vampyrdronningen og hendes håndlangere fjoller rundt, er nogle videnskabsmænd ved at finde en kur imod det at være vampyr. Det hele ender i kaos og Vampyrernes dronning må se nederlaget i øjnene. Selvfølgelig først efter at have delt pisk og fri sex ud til højre og venstre.

Rape of the Vampire er bestemt ikke Jean Rollins bedste film, og har man endnu ikke stiftet bekendtskab med hans meget specielle stil, bør man bestemt ikke starte her. Dels er det ikke blandt det mest spændende han har lavet, og dels er det hele ikke så let tilgængeligt som man måske umiddelbart skulle tro.

Den første del af historien bliver fortalt med Jean Rollins velkendte sans for spændende billeder og næsten drømmeagtige billeder. Historien vare kun 30 minutter, og det er tid nok til at fortælle den næsten drømmeagtige historie. Anden del er mere lige på og klodset i sin handling. Skuespillet er meget klichepræget, og alle kæmper med finurlige replikker, der måske ser godt ud på papiret men som tydeligvis er mærkelige at få over læberne. Heldigvis er der tilsat nok mystik, gyselige øjeblikke, bare kvinder i lesbiske vampyrlege og andet smus, der kan holde dampen oppe hos tilskueren. Men noget mesterværk bliver det aldrig helt.

Da den i sin tid havde premiere i Frankrig blev den et stort hit, og samtidig fik den en masse omtale fordi folk til flere forestillinger kastede ting på lærredet i de biografer hvor den spillede, fordi de blev forargede over indholdet. Idag skræmmer og forarger Rape of the Vampire på ingen måder, men det til trods er det dejligt at Another World Entertainment har valgt at sende denne mystiske vampyrsag ud på det Danske DVD marked. For på sin egen måde er den en gammel klassiker i en genre, der altid er spændende, og som den dag i dag stadigvæk lever sit eget udødelige liv.

Jean Rollin er ingen mesterinstruktør men hans film har altid haft en særegenhed over sig. Hans vilje og idéer skærer nådesløst igennem, og stilen og det lave tempo er meget konsekvent. Selvom hans historier udfolder sig langsomt, er de alligevel underholdende og smukke at se på, med et billedsprog der ofte er drømmeagtigt og dragende.

Rape of the Vampire er en anderledes vampyrfilm, der bestemt skal ses hvis man holder af genren eller af Jean Rollins filmværker. Men vær forberedt på en speciel oplevelse.

Ekstramateriale.

Der er ikke meget ekstramateriale at komme efter her. Et kort slideshow med billeder fra filmen. Et Jean Rollin trailer galleri, og en bunke andre trailers fra Another World Entertainment.

Samlet karakter for ekstramaterialet bliver 1 stjerne ud af 6 mulige.

Rape of the Vampire er en ældre film, og kopien denne DVD overførsel er lavet fra er temmelig slidt. Sikkert det bedste man har kunnet grave frem fra de støvede katakomber.

Filmen kan ses med Danske, Finske, Norske og Svenske undertekster.

Rape of the Vampire er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Rape of the Vampire.
Original Titel: Le Viol du vampire
Premieredato: 15. april 2009
Instruktør: Jean Rollin.
Skuespillere: Jacqueline Sieger, Solange Pradel, Bernard Leirou, Catherine Deville, Ursule Pauly.
Spilletid: 100 min.
Selskab: 1968.
Genre: Gyser
Et ægte "Jean Rollin øjeblik"
Et ægte "Jean Rollin øjeblik"
Effekterne er ikke det der er blevet brugt meget tid på i Rape of the Vampire.
Effekterne er ikke det der er blevet brugt meget tid på i Rape of the Vampire.
Vampyrenes Dronning udsender dom over en stakkel der har sat sig op imod hendes planer.
Vampyrenes Dronning udsender dom over en stakkel der har sat sig op imod hendes planer.


banner
Overskrift Højre Block
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
BeskytterenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...