Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ratatouille

5. oktober 2007 af Christian Arhoff Andersen

6 stjerner Skriv en kommentar

Ratatouille billede

Alle kan lave mad, selv rotter. Dette temaet i Disney og Pixars seneste animerede succes

Remy(Nikolaj Lie Kaas) er en rotte. Han bor i en rottekoloni med sin far Django(Kurt Ravn) og sin bror Emile(Nicolas Bro). Hans bror og far er tilfredse med at leve som rotter traditionelt gør, ved at spise affald og holde sig langt væk fra mennesker, men ikke Remy. Remy elsker mad, han elsker at spise det, tilberede det, og han har et talent for at lugte de forskellige ingredienser, bare ved at lugte til en bestemt rat. Dette gør naturligvis at Remy føler sig anderledes fra de andre rotter, og føler at han er bestemt til at lave noget vigtigere, og deler ikke andre rotters frygt for mennesker.

Dette er tæt på at koste ham og de andre rotter livet da Remy en dag får lokket Emile med ind i køk-kenet i det hus rotterne bor ved for at lede efter krydderier. Husets ejer opdager dem, og i en vild og meget morsom flugt for Remy og Emile afsløret hele rottekolonien. Dette gør at kolonien er nød til at flygte, og finde en andet sted at bo, men i et forsøg på at redde den franske mesterkok Gusteaus bog, sakker Remy bagud, og ender i sidste ende med at tage et forkert afløb, hvilket sender Remy mod Paris, alene for første gang i sit liv.

Da Remy kommer frem til Paris opdager han at han er landet i nærheden af Gusteaus restaurant, og selv om restauranten er forfaldet noget siden mesterkokkens død, beslutter Remy sig alligevel at kikke nærmere på den. Samtidig starter den unge Linguini(Jonas Schmidt) som køkkendreng i re-stauranten. Mens Remy ser sig omkring opdager han at Linguini kommer til at vælte sovsen, og i et desperat forsøg på ikke at blive opdaget, prøver at lave den. Remy ser at Linguini intet ved om at lave mad, og beslutter sig for at tage chancen og prøve at lave den. Det gør han fantastisk, men i sin iver bliver han opdaget, det er dog kun Linguini der ser han lave mad. Sovsen bliver serveret og naturligvis er gæsterne vilde med den. Linguini bliver forfremmet til kokkelærling, og hans sidste tjans som køkkendreng er at slå rotten ihjel. Linguini kan ikke lave mad, men han har set rotten gøre det, og det ender med at de to for lavet en plan hvor Remy kan styre Linguini så de i fællesskab kan få lavet mad, og det er starten på et smukt venskab.

Kun i en Pixar film ville sådan et plot hører hjemme, og det er præcis derfor at Pixar er kendt for at lave de bedste animerede film på markedet, og dette er en af deres allerbedste. Filmen er gennemsy-ret af Pariserstemning, og den animerede mad er lige til at sætte tænderne i. Filmens instruktør og manuskriptforfatter Brad Bird(De Utrolige) har desuden en fantastisk sans for familiefilm. Mange moderne animerede film lider under at de ikke som gamle Disney film har noget for alle. Om det er fordi han har arbejdet på The Simpsons skal være usagt, men der er noget for alle. Mange forskelli-ge slags humor, fra slapstick til selve det morsomme at have noget så utiltalende som en rotte som hovedperson. Dette er en Pixar film på højde med de bedste, Toy Story og De Utrolige. Mit eneste problem er de danske stemmer, der selvom de er udmærkede ikke kan hamle op med folk som Peter O’Toole i originalen. Ratatouille er for alle der vil give den en chance.

Titel: Ratatouille
Original Titel: Ratatouille
Premieredato: 5. oktober 2007
Instruktør: Brad Bird
Skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, Kurt Ravn, Jonas Schmidt, Karoline Munksnæs
Spilletid: 110 min.
Selskab: Walt Disney Pictures, Pixar Animation
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://disney.go.com/disneypictures/ratatouille/
Linguini ser Remy for første gang
Linguini ser Remy for første gang
Remy og hans bror Emile
Remy og hans bror Emile


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...