Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Raya Og Den Sidste Drage (Disney+)

3. marts 2021 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Raya Og Den Sidste Drage (Disney+) billede

En ny Disney-kriger af hunkøn er måske lige, hvad vi har brug for her og nu. Rayas eventyr luner gevaldigt i en tid uden ret meget at glæde sig over. En veludført produktion, som der ikke er meget at pege fingre af.

Så er der lige straks nyt fra Disney-koncernens animationsafdeling. Ja, egentlig skulle filmen, som det nu skal handle om, have haft biografpremiere i skolernes vinterferie, men som de fleste nok har opdaget, så er der for tiden ikke hul igennem til det store lærred, grundet en efterhånden ulideligt irriterende pandemi. Derfor blænder Disney+ op for Raya Og Den Sidste Drage nu på fredag.

Lad mig starte med at konstatere, at der er tale om en anbefaling fra min side. Ikke kun for de yngste, som oftest er den primære målgruppe, men så sandelig også for resten af familien. Det slår mig nemlig, som noget af det første, at vi muligvis står med Disneys mest velkoreograferede actionscener nogensinde. Filmen om Raya bliver aldrig blodig og brutal (hvilket også ville have været dybt overraskende), men kampsekvenserne er fyldt med kraft og punch, og hvor humor og platte måder at knockoute ”de onde” er helt udeladt. De bevægelige streger giver sig fuldt ud!

Men hvad er der så at slås om? Jo, det skal jeg fortælle jer. En dragejuvel indeholdende den sidste rest af dragernes magi. I gammel tid i en verden kaldet Kumandra levede drager og mennesker side om side i forening. En ond kraft kaldet druuner samlede sig og gik til angreb på Kumandra, hvilket resulterede i at dragerne ofrede sig for at redde menneskene. Dragerne uddøde og disharmoni mellem menneskerne opstod. Kumandra blev opdelt i grupperingerne Hale, Ryg, Tand, Klo og Hjerte, og det er hos sidstnævnte at dragejuvelen bevogtes. I Hjerte (500 år senere) møder vi historiens heltinde, nemlig Raya. Hun er en ung, men modig eventyrer (som minder lidt om en miniatureudgave af Lara Croft fra Tomb Raider) og som er på nippet til at blive udnævnt til vogter af dragejuvelen. Til et møde mellem alle klaner overtager magtsygen dog, og alle forsøger at få fingre i juvelen og i kampens hede, så knuses juvelen i flere stykker og den beskyttende kraft reduceres kraftigt. Samtidig vækkes druunerne til live, og med et svækket forsvar er flugt nærmest den eneste mulighed for menneskerne.

6 år senere er Raya vokset i styrke og er blevet tildelt opgaven om at samle alle bidder af den ødelagte juvel. Hun må rejse til de øvrige regioner og få sneget brudstykkerne ud af området. Dog finder hun mere end juvelstumper, for det viser sig nemlig at der er en enkelt drage i live stadigvæk. Sammen med den må Raya forcere mange farer, men heldigvis får hun også hjælp af både en meget ung kok og skibskaptajn, en krigerkæmpe og et spædbarn, som viser sig at være en meget dygtig tyv.

Eventyret er stort og rammerne i et asiatisk miljø er velvalgte. Opskriften ligner noget, vi har set før, men evner man at se bort fra dette, så er underholdningen til fulde hjemme. Raya Og Den Sidste Drage rummer alle klassiske Disney-ingredienser og sætter nye rekorder i animationsteknik, som næsten er én-til-én med at lade sig opsluge af en form for virkelighed. Jeg er ikke i tvivl om at Rayas jagt på et forenet Kumandra uden udefrakommende farer vil begejstre og skabe en fastholdende virkelighedsflugt, som en hel klode efterhånden sukker efter. Dygtigt orkestreret og produktet er både flot og medrivende. Disneys seneste skud på stammen fortjener 5 stjerner.

Titel: Raya And The Last Dragon
Original Titel: Raya And The Last Dragon
Premieredato: 5. marts 2021
Instruktør: Don Hall, Carlos Lopez Estrada
Skuespillere: Kelly Marie Tran, Awkwafina, Gemma Chan, Sandra Oh, Alan Tudyk, Benedict Wong, Ross Butler, Daniel Dae Kim, Izaac Wang
Spilletid: 114 min.
Selskab: Disney, 2021
Genre: Tegne- og animationsfilm
Streaming service: www.disneyplus.com


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...