Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

[REC]4: Apocalypse

9. april 2015 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

[REC]4: Apocalypse billede

Zombier i høj sø…

Efter den middelmådige ”[REC]3 – Génesis” (2012), skulle man tro at [REC] serien havde mødt sit endeligt. Men med seriens oprindelige skaber, Jaume Balagueró, tilbage i instruktørstolen, er zombieserien vagt til live igen, og denne gang ombord på et klaustrofobisk fragtskib i høj sø.

”[REC]4: Apocalypse” begynder kort tid efter ”[REC]2” sluttede. Den unge journalist Ángela Vidal (Manuela Velasco) bliver evakueret fra zombieudbruddets ground zero.
Den gamle bygning, hvor film nummer et og to udspillede sig, bliver sprængt i luften, og Ángela bliver mod sin vilje transporteret ombord på et fragtskib, hvor forskere håber på at kunne kurere zombieproblemet. Men som altid, når det handler om film af denne type, går noget helt galt under vejs. Og inden man kan nå at skrige efter hjælp, er skibet overrendt af inficerede, der hellerne end gerne vil tage en bid eller to af den stakkels journalist.

Selvom kulissen er ny, er den fjerde film i [REC] serien bare mere af det samme. Masser af zombiegys, blodsprøjt, kreative zombiedrab og en lidt speget forklaringsmodel, der forbinder zombierne med dæmonbesættelser. Det er ganske underholdende langt hen af vejen.

Det bedste ved ”[REC]4: Apocalypse” er at filmen, ligesom de to første film, udnytter sin kulisse til fulde. Fragtskibets lange og smalle korridorer, fungerer eksempelvis som frygtindgydende flaskehalse, når de sagesløse ofre forsøger at undgå at ende som zombieføde. Følelsen af klaustrofobi bliver brugt flittigt gennem hele filmen, og det er med til at holde pulsen oppe på publikum.

Desværre kan man også mærke, at historien er begyndt at gå lidt i tomgang enkelte steder. Eksempelvis bliver forklaringen på zombieproblemet unødvendigt tæsket igennem, og man får fornemmelsen af, at manuskriptforfatteren har kæmpet en desperat kamp, for at få bundet sløjfe på historien.

”[REC]4: Apocalypse” er væsentlig bedre dens forgænger, og den ligger sig fint i forlængelse af de første to film i serien. Effekterne er blodige, zombierne er mange og chancen for overlevelse lille.

Ekstramateriale
Bonusmaterialet til ”[REC]4: Apocalypse” består primært af en ganske hæderlig Making Off dokumentarfilm, der gennemgår produktionen fra a til b. Den cirka 26 minutter lange film, er ganske informativ og underholdende. Man får et godt indblik i tilblivelsen af ”[REC]4: Apocalypse” via interviews med skuespillere og instruktøren selv. Eneste anke ved dokumentarfilmen er, at man fra distributørens side ikke har gidet og skifte de engelske undertekster ud med danske. Den slags virker uprofessionelt, nærigt og dovent!
Derudover finder man en trailer til filmen, et billedgalleri og et trailershow med andre titler fra Another World Entertainment. Trods sjusk med underteksterne, får ekstramaterialet til ”[REC]4: Apocalypse” 3 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: [REC]4: Apocalypse
Original Titel: [REC]4: Apocalipsis
Premieredato: 26. marts 2015
Instruktør: Jaume Balagueró
Skuespillere: Manuela Velasco, Paco Manzanedo, Héctor Colomé, Ismael Fritschi, Críspulo Cabezas, Mariano Venancio, María Alfonsa Rosso
Spilletid: 96 min.
Selskab: Filmax 2014 /Another World Entertainment 2015
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...