Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Red 2

8. august 2013 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar

Red 2 billede

Rigtige pensionister bruger skudsalve.

FC Alderdomshjem til kamp
Den pensionerede black-ops CIA agent, Frank Moses (Bruce Willis), må endnu en gang træde ud af dagligdagens gammelmandsslummer og samle hans hold af tidligere eliteagenter i en global jagt på en forsvundet, transportabel atombombe fra den kolde krig. Den underlige bombeekspert Marvin (John Malkovich) bliver hurtigt indlemmet, ligesom Moses modvilligt lader sin underkurede og misforstået kone Sarah (Mary-Louise Parker) komme med på missionen (!).

Men missionen spidser hurtigt til da både nådeløse terrorister og magtgale regeringsrepræsentanter, alle vil have fat i den transportable bombe. Sidstnævnte sender endda den ustoppelige snigmorder Han Cho Bai (Byung-hun Lee) personligt efter Moses. Lettere bliver det heller ikke, da de bliver afhængig af information fra den oprindelige bombefabrikant, den lettere senile Bailey (Anthony Hopkins), samt den russiske superspion og Moses hjertelige akilleshæl Katja (Catherine Zeta-Jones) kommer ind i billedet. Intet er simpelt for en tidligere CIA agent!

Malkovich stjæler billedet
Red 2 er efterfølgende til 2010-filmen af samme navn, som igen bygger en tegneserien af samme navn. RED står for R-etired E-xtremely D-angerous og selvom både Willis, Malkovich, Mirren og ikke mindst Hopkins er oppe i de grå, tynde luftlag aldersmæssigt, kan de bestemt stadigvæk fyrer en maskingeværsalve af sted eller, i Willis’ tilfælde, upåagtet deltage i en nævekamp på ægte John McClane manér.

Det er dog primært smilerynkerne, der får kindens appelsinhuden til at vibrerer, fremfor hæsblæsende actionscener som slår stokken væk under dig. Udover Willis klassiske one-liners bidrager Parker til klovneriet, men det er dog mest af alt Malkovich’s dødpandede blanding af idioti og genialitet, der stjæler billedet. Med sin afstumpede og langt fra sensuelle ynde som Marvin, giver han Moses råd om kærligheden og parforholdet, mens han i smug træner Moses kone Sarah i håndvåben og CIA taktik.

Letfordøjelig actionkomedie
Red 2 er en let fordøjelig actionkomedie som ligevægtigt giver smilerynker og panderynker. Konceptet med gamle pensionerede CIA-agenter, der må træde ud af deres respektive otiums, er måske en smule fjollet. Virkeligheden ser sandsynligvis nok anderledes ud, men som man siger: en gang CIA agent, altid CIA agent. Og det giver selvfølgelig også anledning til at genoplive den nostalgiske actionkomediegenre på ny, som vi kender den fra Frækkere End Politiet Tillader-filmene eller Dødbringende Våben-filmene.

Men som ofte før bliver alting en smule for overdrevet, en smule for useriøst og en smule for langt. Nok har Red 2 humor og action i rigelige mængder, men det hele bliver trættende i længden og til sidst ønsker man at hele banden dog bare kunne blive på alderdomshjemmet for altid. Der skal altså mere til end en stjerne-rollebesætning, for at gøre et spændende (og fjollet) koncept rigtig vellykket.

Titel: Red 2
Original Titel: Red 2
Premieredato: 8. august 2013
Instruktør: Dean Parisot
Skuespillere: Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren, Mary Louise Parker, Catherine Zeta-Jones, Anthony Hopkins, David Thewlis, Byung-hun Lee
Spilletid: 116 min.
Selskab: Nordisk Film, DC Entertainment, Summit Entertainment, 2013
Genre: Action , Humor
Link: http://red-themovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...