Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Livsvidner - Gud...
Livsvidner - Gud, Lever De Enndu? billede

Den, Der Lever S...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Red Sun

18. juni 2006 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Red Sun billede

Kultursammenstød i det vilde vesten.

Hvad får man hvis man blander den klassiske amerikanske western, med lidt japansk samurai film? Svaret er egentlig meget enkelt – Red Sun.
Filmen begynder da de to togrøvere Link (Charles Bronson) og Gauche (Alain Delon) igangsætter det der skal vise sig, at blive et ret omfangsrigt togrøveri. Ombord på toget er nemlig den japanske ambassadør, der er på vej til Washington for at overrække den amerikanske præsident et meget fornemt og ikke mindst værdifuldt guldbelagt samuraisvær.
Den utilregnelige Gauche snyder sin partner Link, stikker af med byttet inklusiv det dyrebare svær, og overlader Link til japanerne.
Link er jo forståelig nok ret utilfreds med Gauches bedrag, og sammen med samuraien Kuroda (Toshiro Mifune) drager han ud for at opspore Gauche og ikke mindst byttet. Kurodas bevæggrund for at finde Gauche, er at han har svoret at bringe det forgyldte svær uskadt til præsidenten, om det så skal koste ham livet. Sammen drager de to ud på et eventyr, der indeholder alt det en god western skal have af heftige ildkampe, indianere, opportunistiske prostituerede og ikke at glemme – samuraier!

Red Sun er en ganske underholdende western, med mange sjove og spændende scener. Link og Kuroda har undervejs på deres eventyr, masser af små sammenstød, der er med til at holde tempoet og humoren oppe. Det er ikke svært at se hvor instruktører som Richard Donner (Dødbringende våben) har fundet inspiration til hans buddy-cop film.
Charles Bronson er altid god som den vejrbidte cowboy, og Red Sun er heller ingen undtagelse. Den japanske skuespiller Toshiro Mifune er ligeledes god som den ærefulde samurai Kuroda. Nogen ville kunne måske genkende Mifune fra nogle af Akira Kurosawas samuraifilm, blandt andet De syv Samuraier (1954) hvor han spillede Kikuchiyo.
Red Sun er en anderledes western, der til tider er yderst underholdende. Udover inputtet fra det fjerne østen er der ikke noget nyt som sådan at finde i filmens tema, og det er udelukket sammenspillet mellem Bronson og Mifune der redder filmen fra at ende som en ordinær western.

Ekstramaterialet på denne dvd består af et fotogalleri og en trailer til filmen. Lidt kedeligt – desværre. En stjerne kunne det blive til.
Filmen er venligst stillet til rådighed af www.universalpictures.dk

Titel: Red Sun
Original Titel: Red Sun
Premieredato: 9. maj 2006
Instruktør: Terence Young
Skuespillere: Charles Bronson, Ursula Andress, Toshirô Mifune, Alain Delon, Bernabe Barta Barri
Spilletid: 101 min.
Selskab: Les Films Corona 1971, Universal 2006
Genre: Westernbanner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...