Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Meter I Sekundet


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Redacted

24. oktober 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Redacted billede

Handlingen udspiles ved et checkpoint i Bagdad, hvor amerikanske soldater venter i usikkerhed og frygt for at blive likvideret af vejbomber, selvmordsmilitser, alle klædt i civilt.

Vejen til Irak har forskellige bevæg grunde, for Angel Salazar (Izzy Diaz), har drømmen om at komme ind på filmskolen, og med medbragt kamera, filmer han sin videodagbog. Familiemennesket Lawyer McCoy (Rob Devaney), drømmer om at komme hjem i et levende stykke. Den intellektuelle Gabe Blix (Kel O´Neill) er kommet uden for sit miljø, især med de hårdkogte, den store perverterede kleppert B. B. Rush (Daniel Stewart Sherman) og den vilde og uregerlige Reno Flake (Patrick Carroll).
De fem er nøglepunktet i ”Redacted”.
Forventningerne til invasionen er delte, men ingen havde kunnet forudsige dette drama, i ulidelig varme, og selt ikke rustet psykisk til det konstante pres, er den amerikanske deling dårligt klædt på til omgivelserne.
En basal ting for de lokale er at flere har svært ved at læse og skrive, og meningen med checkpointet står dem ikke klart, hvilket udfra virkelige hændelser, blev dræbt en del irakere, på grund af misforståelser, og derved blev grobund for en hadsk stemning vendt mod især amerikanerne.
Efter at en sergent bliver dræbt af en vejbombe nær checkpointet, planlægger Rush og Reno en grusom hævn, hvor følelsen og fornemmelsen af magt over for dem en lavere stående race, også er et incitament.

Instruktøren Brian De Palma, har alen lange meritter bag sig (”The Black Dahlia”, ”Scarface”, ”Mission: Impossible”, ”Wise Guys” m.fl.), og lægger endnu en med denne anti krigsfilm ”Cassulties Of War” (”De kaldte Os Helte”).
I ”Redacted” bliver der ikke lagt fingre imellem for at udstille den stille krigs grusomheder. Billeder af sprængte menneskekroppe, blodige lemlæstelser fylder en del i denne tragiske beretning.
Der bliver udelukkende taget stilling til den amerikanske medvirken, selvom andre nationer, der i blandt Danmark, også havde sien brodne kar blandt de udsendte.
”Redacted” er baseret på en virkelig hændelse i 2006, hvor en gruppe soldater voldtog en 14 årig pige, som derefter blev skudt og ild påtændt, for derefter at myrde hendes familie.
Redacted betyder at redigere, og som henviser til hvordan forskellige kilder kan dække og sammenflette historier, så de fremstår anderledes.
Dette er også tilfældet med denne hændelse.
Brian De Palmas stil, er også en redigering/manipulation, er også klippet, og så tro mod virkeligheden i sin dokumentaristiske form, hvor han blander virkelige fotos med sin egen film. Men her er det acceptabelt, at få sendt lys over disse fortrædeligheder, som allerede har nået offentligheden via internettet.
Skuespillet og filmens set-up er ganske gribende, og kan kun varmt anbefales, men ikke for sarte sjæle.

Titel: Redacted
Original Titel: Redacted
Premieredato: 24. oktober 2008
Instruktør: Brian De Palma
Skuespillere: Izzy Diaz, Rob Devaney, Kel O´Neill, Daniel Stewart Sherman, Patrick Carroll, Happy Anderson
Spilletid: 90 min.
Selskab: Magnolia Pictures/2007
Genre: Krig
Link: http://www.redactedmovie.com/
Foto: Angel Films
Foto: Angel Films


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...