Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Resident Evil

7. juni 2002 af David Lund

3 stjerner Skriv en kommentar

Resident Evil billede

Film baseret på computerspil har kun slået fejl indtil videre, er dette endnu et i rækken?

I den nærmeste fremtid har et multinationalt selskab ved navn Umbrella Corporation i al hemmelighed skabt et virus der får de døde til at genopstå. Under jorden ligger deres hemmelige forskningscenter The Hive, hvor viruset bryder ud. Computeren Red Queen sørger for at ingen undslipper fra The Hive med det dødsensfarlige virus, og dræber alle videnskabsmændene. Ovenover jorden vågner Alice (Milla Jovovich) op, men hun kan intet huske. En gruppe commandosoldater bryder ind i hendes hus, og forklarer hende at hun er en soldat for Umbrella Corporation. De tager sammen ned i The Hive for at undersøge hvad der gik galt…

Resident Evil er bygget over det populære computerspil, der efterhånden er lavet en del fortsættelser til. Ud fra plottet er det ikke svært at regne ud, at der ikke er meget at hente i denne film. Derudover er der endnu ikke lavet en tilnærmelsesvist god computerspil-til-film-adaption, så filmen har alle oddsene imod sig.

Paul Anderson har prøvet at lege med computerspilsmediet før i Mortal Kombat, derudover har han også lavet film som Event Horizon og Soldier. Han er ikke en dårlig instruktør, han formår at få en del ud af historiens 2 dimensionale personer, og han har en del interessante idéer. Som manuskriptforfatter fejler han en del mere, da der mangler mod og originalitet i historien.

Milla Jovovich spiller hovedpersonen med glans. Det er ikke en fejltagelse at sammenligne hende med Angelina Jolie’s portræt af Lara Croft i Tomb Raider, for hun gør det mindst ligeså godt. Michelle Rodriguez, som også var med i Girl Fight, spiller også ganske godt, jeg er sikker på vi får meget mere at se fra hende. Til sidst skal Eric Mabius også nævnes, han har haft en del roller før, og er godt på vej ind i underholdningsbranchen.

Resident Evil er en meget typisk action/horror med alt for mange choksekvenser. Spændingen opbygges til tider ganske godt, og man kommer da også ud på kanten af sædet. Her er soundtracket desværre med til at ødelægge dette. Musikken er for det meste techno, og i stedet for at tage den musik og stilhed der hører spillene til, bliver man pumpet fuld af elektroniske beats. Det virker simpelthen ikke. Effekterne er meget afvekslende, for det meste er den ganske god og troværdig (zombierne har fået lagt et lag CGI på sig), men enkelte gange slår den fejl (den berømte Licker fra Resident Evil 2 spillet ser alt for computergenereret ud.)

På trods af de mange dårlige sider, er dette faktisk den bedste computerspil-film til dato. Det er måske heller ikke den sværeste rekord at slå, men filmen har de idéer og det action vi manglede i Tomb Raider, Streetfighter og Mortal Kombat. Filmen overdriver ikke med blod som man ellers skulle tro, og dette virker også ganske godt. At der allerede er en 2’er på vej (som indeholder den berømte figur Nemesis fra spillet) er der måske delte meninger om. Men måske kan de gøre det endnu bedre i en 2’er, eftersom vi først få lært Alice at kende mod slutningen i denne film.

Titel: Resident Evil
Original Titel: Resident Evil
Premieredato: 7. juni 2002
Instruktør: Paul (W.S.) Anderson
Skuespillere: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius, James Purefoy, Martin Crewes
Spilletid: 106 min.
Selskab: Constantin Film, New Legacy Film, Davis Film Production, Buena Vista International, 2002
Genre: Gyser
Link: http://www.spe.sony.com/movies/residentevil/
Den altid vidunderlige Milla Jovovich.
Den altid vidunderlige Milla Jovovich.
Zombier bliver man ikke snydt for i filmen.
Zombier bliver man ikke snydt for i filmen.
Michelle Rodriguez sigter.
Michelle Rodriguez sigter.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...