Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Resten af Livet

7. juli 2022 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Resten af Livet  billede

Smerte, sorg og udfordringer kommer til provinsen i Frelle Petersens seneste rørende og livsbekræftende drama.

Frelle Petersens film ”Onkel” fra 2019 viste tydeligt det sønderjyske landskab, og hvordan tingene hurtigt kan ændre sig i løbet af få øjeblikke. Nu er han så tilbage i det sønderjyske, hvor hverdagssamtalerne også hurtigt bliver vendt til sorg og forhåbninger.

Det hele starter ellers meget fint og idyllisk. Mor Maren (Mette Munk Plum) bliver vækker af sin familie med fødselsdagssang, og de sidder alle og nyder morgenen med kaffe og morgenbrød. Dog varer freden ikke længe, da deres voksne søn pludselig omkommer. Derfor skal hele familien forsøge at bearbejde deres egen sorg og samtidig få hverdagen til at fungere.

Alle i filmen spiller deres roller til perfektion. Jette Søndergaard, som også medvirkende i Frelle Petersens seneste film «Onkel» viser med enkelthed of nærhed, hvordan en tragedie hurtig kan ændre familien, hvorpå Mette Munk Plum også viser en anden måde at bearbejde sorg på. Alle spiller med ømhed og enorm sårbarhed i deres respektive roller.

Det er en utrolig langsommelig film. Tempoet er meget langsomt og til tider kedsommeligt, men det er der nemlig en pointe i. Nemlig at vise de virkelige og underspillede følelser, som den almindelige familie kæmper med. Det er faktisk en befrielse, at det for én gangs skyld ikke er Hollywoods overflødige og hysteriske tårer, vi er vidne til.

Denne film vil muligvis ikke finde et publikum til alle, da den er meget lille. Dog er det en fin lille hyldest til livet, og hvordan man både må leve med det smukke, men også livets smerte. Selvom film bygger på en tragisk hændelse – endda en hændelse, vi aldrig ser som publikum, så forstår vi fortsat effekten af tragedien og dens lange skygger. Vi kommer fortsat til at forlade filmen med et indtryk om håb, og at vi bliver nødt til at leve. Ikke mindst for de afdøde, men også for os selv.

”Resten af Livet” er livsbekræftende, velspillet og ulmer af følelser. Jette Søndergaard, Mette Munk Plum og Ole Sørensen er alle fantastiske i filmens bærende roller. Filmen er til steder lidt langsom, og det er en lang film, når man tænker på, at historien ikke er overvældende. Alligevel har Frelle Petersen fået skabt et vellykket og sårbart lille drama i provinsen.

Titel: Resten af Livet
Original Titel: Resten af Livet
Premieredato: 7. juli 2022
Instruktør: Frelle Petersen
Skuespillere: Jette Søndergaard, Ole Sørensen, Mette Munk Plum, Eskil Tonnesen, Lasse Lorenzen
Spilletid: 111 min.
Selskab: Zentropa, Nordisk Film, 2022
Genre: Drama






banner
Overskrift Højre Block
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...