Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kapernaum
Kapernaum billede

Green Book
Ser Du Månen, Da...
Toy Story 4
Dumbo
Løvernes Konge
Mellem Linjerne
Angel Has Fallen
Crawl
Escape Plan: The...
Hacker
Captain Marvel


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Ringo Rama (CD + DVD)

29. marts 2003 af Uffe Karlsson

4 stjerner Skriv en kommentar

Ringo Rama (CD + DVD) billede

Ringo Starr tager, med sin nyeste udgivelse, Ringo Rama, en fin afsked med vennen og kollegaen George Harrison, der døde forrige år

Ringo Starr har altid været det lidt usynlige medlem af The Beatles. Hans musikalske karriere har mildest talt stået i skyggen af John Lennon, Paul McCartney og til dels også George Harrison. På ’Ringo Rama’ får han bevist, at det ikke burde være tilfældet. ’Ringo Rama’ er nemlig en ganske velproduceret rockudgivelse indeholdende en række melodiøse ørehængere af bedste skuffe.
’Ringo Rama’ åbner med det gedigene rocknummer ’Eye To Eye’. Det er langt fra pladens bedste nummer, men udgør alligevel en stemningsskabende intro. Første ombæring hitpotentiale kommer med ’Missouri Loves Company’. Det er psykedelisk melodipop, som man husker det fra de glade Beatles-dage. Og det er ikke enestående for dette nummer. Ingen tvivl om at denne plade er et tilbageblik på tiden med The Beatles. Et tilbageblik der er blevet sat i gang af George Harrisons alt for tidlige død. Den tilbagelænede og let melankolske ’Never Without You’ er da også skrevet som en dedikering til George Harrison.
’Imagine Me There’ brygger videre på de liflige toner i ’Strawberry Fields Forever’ og er en hamrende melodiøs sang med uanede tekstuelle dybder. Man er ikke i tvivl om livets uhyrligheder, når Ringo Starr vræler ’sometimes life can be a fragile occupation when I find myself in frantic situations’. Som musikalsk lydmur i dette nummer medvirker desuden Eric Clapton på en guitarsolo, der definitivt statuerer at den gamle kan endnu!
En anden underfundig gæsteoptræden høres i ’Write One For Me’, hvor alle tiders ukronede country-konge Willie Nelson giver sit besyv med. Det gør han på ægte country maner. Og det gør han smukt.
Med ’Memphis In Your Mind’ leger Ringo Starr, som sangtitlen antyder, med den inspirerende sydstatsrock. Resultatet er et eminent jive-nummer kraftigt underbygget af et toneangivende piano. ’Ringo Rama’ virker på en gang som en meget smertefuld proces for Ringo Starr men også som en nødvendig proces i sin bearbejdelse af sorgen over George Harrisons død og i sin bearbejdelse af livets ikke altid helt strukurerede indretning. Alligevel har arbejdet med pladen også været en munter og positiv proces. Det er det indtryk, den medfølgende bonus-dvd giver. Den byder på en fyrre minutter lang dokumentar med intime optagelser fra studiet og øvelokalet.
Ringo Starr inviterer indenfor og er den åbenhjertige vært, der, hudløst ærligt, åbner op for baggrunden for pladens tretten sange. Sammen med producer Mark Hudson giver han sine tanker omkring hver enkelt sang til kende. Der er uddrag fra studieoptagelserne og øvesessions, ligesom et væld af prominente gæster er forbi, for at yde deres bidrag til pladen. Navne som David Gilmour, Eric Clapton og Willie Nelson giver med deres tilstedeværelse optagelserne et meget specielt om end anderledes præg.
Men Ringo Starr har også andre ting på hjerte i disse meget intime optagelser. Hans sorg over vennen George Harrisons død granskes, ligesom den gøres det på selve pladen. Det bliver afsætningsrampen for en snak om livet med The Beatles, livet efter og livet med alle dets op- og nedture. Dette er en sjælden varm dokumentar om den mest neutrale af de fabelagtige fire – om end han her viser sig som et mindst lige så varmt og interessant menneske.
Denne dvd er et flot alternativ og supplement til en energisk besjælet rockplade af de sjældnere. Nu er der kun en mangel, der skal opfyldes : at opleve numrene i deres rette element – live!

Sange :

1) Eye To Eye
2) Missouri Loves Company
3) Instant Amnesia
4) Memphis In Your Mind
5) Never Without You
6) Imagine Me There
7) I Think Therefore I Rock N’Roll
8) Trippin’ On My Own Tears
9) Write One For Me
10) What Love Wants To Be
11) Love First, Ask Questions Later
12) Elizabeth Reigns
13) English Garden

Filmen er venligst stillet til rådighed af Edel Mega.

Titel: Ringo Rama
Original Titel: Ringo Rama
Premieredato: 24. marts 2003
Genre: Andet
Ringo Starr
Ringo Starr


banner
Overskrift Højre Block
Angel Has Fallen
Mellem Linjerne
Crawl
Escape Plan - Th...
Fisherman's Frie...
Once Upon A Time...
Petra
Danmarks Sønner
Vilde Rolf Smadr...
Nancy Drew and t...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...