Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Rock Hudson hyldes på NatFilm 2004

17. januar 2004 af Per C. Halling Skriv en kommentar

Rock Hudson hyldes på NatFilm 2004 billede

Den 15. udgave af NatFilm Festivalen løber af stablen fra 26. marts til 11. april 2004. Læs her lidt mere om Rock Hudson, der er blevet valgt som coverstjerne på såvel avis, plakat og program.

Den amerikanske skuespiller Rock Hudson var selve inkarnationen af det renskurede sexsymbol i de meget puritanske 50'ere, men bag det flotte ydre gemte sig en mørk side man normalt ikke forbandt med glamourøse Hollywood Stjerner. Forbudte drifter og en seksualitet, som i dag ville have blevet blæst op i den kulørte presse uden, at nogen ville blive chokeret, mens dengang holdt man den slags for sig selv (”… and very hush hush”). Der var dog instruktører, som turde prikke til denne pæne overflade. Det kan ses bl.a. Douglas Sirks subversive melodramaer, hvor den amerikanske middelklasses hulheder blev udstillet efter alle (film)kunstens regler, hvor også Rock Hudson medvirkede.

Filmskribenten Roger Ebert har meget præcist formuleret det i en af sine artikler, nemlig at tilskueren skal om muligt være endnu mere sofistikeret for at værdsætte en film af Douglas Sirk end et af Ingmar Bergmans mesterværker. Bergmans temaer er markerede og synlige, mens Sirk skjuler budskabet bag sin prægtige, men også gennemført artificielle stil.

Rock Hudson spillede hovedrollen i de fleste af Sirk's melodramaer, men kunne samtidigt også opleves som den pæne cowboy og ikke mindst som løssluppen komiker, bl.a. i lang række film med den også meget populære Doris Day.

I fritiden og i det skjulte plejede machomanden sin homoseksualitet, der først blev afsløret, da han blev syg af AIDS. Han var den første internationale celebritet, der sprang ud og valgte at tale åbent om det - kort før sin død i 1985, kun 59 år gammel.

Traditionen tro præsenterer NatFilm Festivalen en lille serie af coverstjernens vigtigste film, som alle vil blive vist i Cinemateket (Filmhuset i København). Det drejer sig om hele tre af Sirks vigtigste melodramaer ”Written on the Wind”, ”All That Heaven Allows” og ”Magnificient Obsession”, George Stevens' ”Giant” (hvor Hudson faktisk udspiller James Dean, der var et andet stort teenageidol) og sidst men ikke mindst Mark Rappaports højst utraditionelle dokumentarfilm ”Rock Hudson's Home Movies”.

De øvrige serier på åretsfestival vil blive offentliggjort i februar måned, mens det endelige program vil være på gaden første weekend i marts, hvor det også vil være at finde på festivalens hjemmeside, www.natfilm.dk

Her i Sirks ”All That Heaven Allows”  viser Rock Hudson flere sider fra tough Machoman til blød førsteelsker
Her i Sirks ”All That Heaven Allows” viser Rock Hudson flere sider fra tough Machoman til blød førsteelsker
Her ses Rock Hudson sammen med Doris Day, som han lavede en masse komedier med som fx her i "Pillow Talk".
Her ses Rock Hudson sammen med Doris Day, som han lavede en masse komedier med som fx her i "Pillow Talk".
Plakaten/coveret til Mark Rappaports højst utraditionelle dokumentarfilm ”Rock Hudson's Home Movies”
Plakaten/coveret til Mark Rappaports højst utraditionelle dokumentarfilm ”Rock Hudson's Home Movies”


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...