Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rocket Brothers (DVD)

8. juni 2004 af Niclas Christian Dahl

5 stjerner Skriv en kommentar

Rocket Brothers (DVD) billede

Kashmir lukker dørene op til en verden af fortivelse, hårdt arbejde og ikke mindst lykke og glæde.

Kashmir lukker dørene op til en verden af fortivelse, hårdt arbejde og ikke mindst lykke og glæde.

Endelig kommer filmen på dvd, som alle inkarneret Kashmir fans har ventet på. 'Rocket Brothers' fortæller historien om Kashmirs arbejde på at lave en efterfølger til kæmpesucceen 'The Good Life'. Men den følger også Kashmir bag ved optagelserne... i de mere private rum.

Som det lyder i en officiel meddelelse fra zentropa om filmen:

Intruktøren og fotografen byder dig indenfor at se Kashmir i processen og arbejdet med at imødekomme de store forventninger, efterfølgende 'The Good Life'. Filmen er blevet til over de 4 sidste år og fortæller historien om hvordan Kasper Eistrup og Kashmir klarede og arbejdede sig igennem den udviklende process fra 'The Good Life'-lyden - til den nye Zitilites lyd.

Og det er præcis hvad Rocket Brothers er. En film der giver adgang til et ellers meget privat rum for musikere. Nemlig skabelsen af ny musik. Filemn tager udgangspunkt i 1999, hvor Kashmir netop har udgivet "The Good Life", et album der vandt ialt seks Grammy-er (Danish Music Awards). Vi følger forsanger Kasper Eistrup i en næsten ødelæggende skriveblokering der giver tomrum ikke bare i hans eget liv, men ligeså meget i de andre tre medlemmers liv. Vi er med da Kasper sidder i sin lejlighed og overvejer andre leveveje, end den som musiker.
Det endelig brud med denne endeløse selvynk, som Kasper selv siger det, bliver et studie. Ofte er det meget dyrt at leje sig ind i et studie og indspille sin musik i som musiker. Dog får fyrerne i Kashmir lov til, af Sony Music, at bygge deres helt eget studie. Efter endt opførelse sker der noget. En dag, da de tre af de oprindelige medlemmer (Henrik Lindstrand er først kommet til omkring 1999/2000) står og Jam'er sker der noget. En sang bliver til. Og vi sidder som publikum lige ved siden af og ser Kasper og Mads hoppe af glæde over at være kommet et skridt nærmere en ny plade.

Sådan fortsætter det... en hel del nye sange bliver indspillet, men ind i mellem følger vi også drengene i andre situationer. Som f.eks. Kasper der en dag bliver ringet op af manden der har produceret deres store guldfugl, The Good Life, James Guthrie (hardcore Pink Floyd fans husker ham fra mixningen af The Wall og The Final Cut). Den gamle bassist og sangskriver i Pink Floyd, Roger Waters, leder efter en guitarist og sanger til en stor turne. Som den store Pink Floyd fan Eistrup er, bliver han nødt til at gå til audition.
Han bliver dog ikke valgt - og han er på en måde meget lettet.

Som sagt, vi følger Kashmir overalt. De eneste småregler der var under optagelserne mellem bandet og instruktør Kasper Tosting var at private ting som kæreste og lign. ikke skulle være med - og at en løftet arm betød at han skulle slukke kameraet (se en af Kaspers scener i starten, og læg mærke til den løftede hånd).
Torsting indbyder til et glimt ind i den danske musikscene ud over det sædvanlige. Og det gør han godt. Over de fire år filmen blev skudt, brugte Torsting ca. 250-290 timers bånd, som så senere er kortet ned til små 86 minutter. En utrolig præstation.

Filmen er enormt smuk og på sin vis også rørende. Vi kommer så tæt på drengene at vi føler med dem i alle situationer. Selve filmen er hele tiden præget af de tidlige indspilninger af albummet Zitilites (udtal det for guds skyld "City Lights"). En god ide der hele tiden virker meget passende.
Så uanset om du er Kashmir fan eller er, ville et lille kig på Raket-Drengene være på sin plads. En ægte dokumentarperle i nyere tid.

Dvd-udgivelsen:
Extramateriale-menuen er meget nem og overskuelig. Der er ialt syv hovedpunkter i hovedmenuen:
- Interview
- Deleted Scenes
- Alternate Ending
- Music Videos
- Trailer
- Teaser
- Posters

Vi går herfra direkte til Interview Delen. Her finder vi endnu en valg menu med fem nye valgmuligheder:
Kasper Eistrup, Henrik Lindstrand, Asger Techau, Mads Tunebjerg og Kasper Torsting.

Alle interviewsne er lavet således at der er én der bliver interviewet, mens de fire andre sidder i baggrunden og snakker... nogle gange lidt højere end hvad godt er. Desuden er der klippet meget groft i optagelserne, og vi ser altså også hvad der sker når et spørgsmål ikke lige bliver besvaret (der er fx en ekspressomaskine der irritere flere af dem).

Deleted Scenes: Der er en del slettede scener, de fleste er rigtig sjove. Men nok mest for ægte Kashmir Fans.

Alternate Ending
En anden udgave af slutningen på filmen. Den tager udgangspunkt i Kaspers og Mads' forbløffelse over Cornfields evner som producer. Derefter følger vi både tilskuer og band før de skal på i Malmö - en mand tæller ned fra tre til en ny rockæra... da han når tre går publikum amok og billedet toner ud. Under hele sekvensen kører første udgaven af "Rocket Brothers".

Music Videos
De to musikvideoer The Aftermath og In The Sand er på.

Trailer
En ganske almindelig trailer der var ude ca. 2-3 måneder før premiere.

Teaser
Filmklip med præsentationen af filmen - nogle af de første optagelser er med her, og ikke i filmen. I teaseren findes disse billeder:

Posters
Der er ialt 12 posters af Rocket Brothers plakaten på dvd'en - nogle mere kendte en andre.

Ialt:
En meget flot udgivelse, der er hverken for lidt ej heller for meget. Det hele er meget tilpas. Ikke blot som Kashmir fanatiker, men også som almindeligt interesseret vil man få noget ud af dette materialet.
Et flot stykke arbejde der fortjener fire ud af seks stjerne for udgivelsen.

Titel: Rocket Brothers
Original Titel: Rocket Brothers
Premieredato: 8. juni 2004
Instruktør: kasper Torsting
Skuespillere: Kasper Eistrup, Mads Tunebjerg, Henrik
Spilletid: 86 min.
Selskab: Zentropa, Sandrew Metronome 2004
Genre: Dokumentar
Link: http://www.rocketbrothers.dk





banner
Overskrift Højre Block
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...