Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ronja Røverdatter

19. juni 2003 af Christina L. Spender

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Ronja Røverdatter billede

Et venskab der opstår imellem fjender kan føre meget med sig

Ronja fødes som datter af røverkongen Mattis en stormfuld aften. Samme dag fødes Birk, søn af røveren Borka, rival til Mattis.
Da Ronja er 11 år møder hun Birk og efter en stormfuld begyndelse hvor deres indpodede had til hinanden kommer imellem dem, bliver de venner.
De bliver så gode venner at Ronja ofrer sig da Birk bliver fanget af Mattis bande, og Mattis erklærer sig barnløs.
Ronja og Birk bosætter sig derefter i skoven, der er beboet af vilde dyr, besynderlige væsener og farlige skovhekse. Til sidst forsones Ronja dog med Mattis, og hende og Birk flytter hjem igen. Tingene har dog forandret sig idet Mattis har vundet over Birks far i en kappestrid, og regerer nu begge røverbander.

Til trods for at historien er sød og til tider sørgelig, så mangler der stadig noget. Klippene er af og til for uoverskuelige, og handlingerne er af og til uforklarlige og en smule besynderlige. Magter man at vænne sig til denne lidt umotiverede klipning og sceneopbygning, ja så er Ronja Røverdatter også en ganske god historie. Det er ærgerligt at instruktøren tilsyneladende har forsøgt at være tro mod bogen og vise personerne uden dog at forklare dem. Det kommer desværre til at ødelægge meget af indtrykket når man hele tiden skal undre sig over handlingen.

Ronja og Birk har en fantastisk kærlighed til hinanden og kalder hinanden bror og søster, men der er så meget mere i deres forhold- en uskyldig forelskelse mellem børn, smuk og ren, men samtidig udfordrende. De udspiller de konflikter de hver især har set mellem deres forældre, men forsøger alligevel at ændre på noget så de ikke hænger fast ligesom deres forældre.

Ekstramateriale: "syng med" på dansk- er ikke ret omfattende. Der er en sang at synge med på, og det er et klip taget ud af filmen. Der mangler altså snoget ekstramateriale med "bid" i som man kan lege lidt med og bruge lidt tid på.
De trailers der også følger med er for så vidt heller ikke ret interessante- de foregår på svensk, og det udelukker jo at børnene får særlig glæde af dem- og det er jo trods alt en børnefilm vi har med at gøre.

Titel: Ronja røverdatter
Original Titel: Ronja Rövardotter
Premieredato: 8. april 2003
Instruktør: Tage Danielsson
Skuespillere: Hanna Zetterberg; Dan Häfström; Börje Ahlstedt; Lena Nyman mfl.
Spilletid: 120 min.
Selskab: Svensk filmindustri; sf film; 1984
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...