Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Roskilde

26. december 2008 af Ellen Norvang

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Roskilde billede

Nordens største musikfestival, Roskilde Festivalen, har eksisteret i mere end 25 år. Instruktør Ulrik Wivel har sammensat klip og fortællinger fra festivalens historie.

Hvad får 100.000 mennesker til at bo kind mod kind i en uge for blot at nedsætte deres hygiejniske standarder og indtage en del mere alkohol eller stoffer end normalt? Har du været på Roskilde festivalen kender du svaret, har du ikke er ”Roskilde” måske et svar.

Filmens indblik i stemningen; lige fra hvordan gæsterne til sceneteknikkerne går og har det; sidder lige i øjet. Det er næsten som at være der selv. Et bredt spekter af festivalens deltager er repræsenteret og der vises samtidig gode klip fra koncerter med Franz Ferdiand, Placebo og The Streets.

Halvvejs inde i filmen begynder det at blive lidt småkedeligt for der er ikke en historie der skal fortælles færdig. Hvert møde med hver karakter i filmen er overfladisk, især mødet med det danske metalband, Mnemic, der for første gang skal spille på festivalen er et yderst overfladisk indblik. Eller mødet med spanieren der ikke har tænkt sig at betale for billet.
Instruktør, Ulrik Wivel, lader billederne tale. En god tanke, men en fattig historie til tider.

Selvom forhenværende festivalleder; Leif Skov, ikke har siddet ved roret i en del år får han taletid og ulykken i 2000 skal selvfølgelig inddrages. Det omtales ikke for meget og ikke for lidt og valget af Leif Skov som talerør er et udmærket valg set i betragtning af han har været en del af festivalen i mange år. Bare ikke de fleste af de år filmen omhandler. Derfor kunne man måske godt have inddraget den nuværende ledelse.

Som garvet gæst på Dyreskuepladsen hver sommer vil du ikke finde nyt under solen. Det er derfor et ganske sjovt og måske gensynsglædende input du får ud af filmen. Der er gjort noget ud af at romantiserer- dog uden at overdrive- stemningen og helhedsbilledet af Roskilde Festivalen. Billederne af romantik, bræk og alkohol tilsat ekstremt storladent underlægningsmusik skal nok bringe længsel frem i den vante gæst. Billige tricks er det ikke, men kedeligt i længden er det. Man sidder stadig tilbage med en følelse af at meget ikke er blevet sagt eller vist. Dermed ikke sagt at filmen skal komme i alle kroge, men et mere utraditionelt syn og indstilling til festivalen havde virket mere forfriskende. At spille på de oplagte og gennemtæskede kliché forestillinger er en tand for nemt at slippe af sted med.

Ekstramateriale: Indeholder ekstra optagelser samt trailers.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Sandrew Metronome.

Titel: Roskilde
Original Titel: Roskilde
Premieredato: 25. november 2008
Instruktør: Ulrik Wivel
Skuespillere: Franz Ferdinand, Leif Skov, Jenny Wilson, Peter Belli
Spilletid: 96 min.
Selskab: Warner Home Entertainment, 2008
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...