Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rudo y Cursi

15. december 2009 af Elsebeth Frederiksen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rudo y Cursi billede

Smuk lille film om to brødres kamp for at tackle berømmelsen

"En fyr fortalte mig engang at det smukkeste spil nogensinde begyndte med en soldats afhuggede hoved som fjenden brutalt sparker til. Det første mål blev scoret da hovedet fløj ind imellem to træer. ”Det var dog skrækkeligt,” sagde jeg til ham. "Skrækkeligt for målmanden, måske. Men glorværdigt for angriberen."

Filmen begynder i en lille by i Mexico. De to brødre Bebo (Diego Luna) og Tato (Gael García Bernal) arbejder på en bananplantage. Tato synger dagen lang og drømmer om en sangkarriere. Bebo ønsker kun at spille fodbold.
En dag da de spiller fodbold dukker en talentspejder op og tilbyder en af den en kontakt:
De afgør ved straffespark hvem der skal have kontrakten og Tato vinder.
Han får en kontrakt med en stor klub og tager fodboldverdenen med storm. Det hele ligner en drøm, da han får en smuk kæreste, en såkaldt golddigger, en god kontrakt og bliver udtaget til landsholdet.
Broderen lever videre i landsbyen med sin kone og lille søn, indtil en dag talentspejderen ringer og tilbyder ham en kontrakt med en klub i samme liga. Han stikker af til Mexico City og flytter ind hos broderen i hans kæmpe hus. Begge brødre får tildelt kælenavne, øgenavne om man vil, Rudo og Cursi.
Med brødrenes berømmelse kommer der også problemer i deres liv. Bebo bliver afhængig af at spille på sport og Tato lider af måltørke og problemer med kvinder.
En dag står de to brødre overfor hinanden på banen, en duel som viser sig at være skæbnesvanger.

Selvom filmen handler om to brødre som spiller fodbold, handler den ligeså meget om berømmelse og hvad den gør ved folk. Brødrene der kommer fra fattige kår er slet ikke gearet til at håndtere den pludselige berømmelse og den ender med at korrumpere dem.
I Mexico og i mange andre latinamerikanske lande, er fodbolden en af chancerne for at slippe ud af fattigdommen og forsørge sin familie.
I disse lande er fans ofte meget mere fanatiske, end vi ser her på de koldere breddegrader. Det får man bevis for i en scene i filmen hvor Cursi bliver passet op af nogle fans, der først truer ham med tæsk hvis han ikke scorer i den næste kamp, hvorefter de beder om hans autograf.
Cursi giver velvilligt sin autograf delt mellem frygten over truslerne og beæret over opmærksomheden. Filmen viser hvordan fodbold kan ses som spejl på samfundet. Det er legemliggørelsen af folks drømme og håb, og et bevis på, at selvom man er fattig fra trange kår, kan man stadig blive til noget stort.

Scenariet og skuespilspræstationerne er i top. Diego Luna og Gael García Bernal har en unik udstråling og kemi i samspillet. Deres præstationer er en af filmens højdepunkter. Gael Garcia Bernal er, måske for nogle, her i Danmark kendt for filmene Motorcykel Dagbog, Babel og Science of Sleep. Han er en stjerne in spe og denne film bekræfter hans talent.
Denne film kan klart anbefales. Ikke kun til fodboldfans, men også til filmfans. For dette er en lille perle, som mange flere burde se.

Sandrew Metronome.

Titel: Rudo y Cursi
Original Titel: Rudo y Cursi
Premieredato: 17. november 2009
Instruktør: Carlos Cuarón
Skuespillere: Gael García Bernal, Diego Luna, Guillermo Francella
Spilletid: 103 min.
Selskab: Cha cha cha films, 2008
Genre: Drama



banner
Overskrift Højre Block
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...