Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rytteriet Live

6. marts 2012 af Jesper Poulsen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rytteriet Live billede

Åååårrrh, for helvede! Så er freden forbi...

Først radio-satire, så tv-serie og nu på den store scene. Rytteriet (duo'en Martin Buch og Rasmus Botoft) er blevet så kult og udbredt at Stripper-Jens, Tage, Erik og Else m.fl. nu har fundet vej til den store scene, og løjerne derfra er hermed at opleve på dvd.

Jeg har tidligere vist min begejstring for Rytteriet på denne side, da tv-serie udgaven ramte markedet. Jeg var heller ikke i tvivl om at jeg måtte overvære dette fænomen skide-hamrende-live og midt i januar drog jeg til Århus for at få syn for sagen. Jeg kan tydeligt huske at jeg var angst for, om de mange elskede figurer kunne klare at blive udleveret på en teaterscene, så godt som uden virkemidler. Det er nemlig ikke alle tv-personligheder som man bare kan transformere over i et andet forum, uden at udøve overkill og ende med at træde vande og risikere at afblege en elskelig karakter. Alt det som fungerer på tv, kan i værste fald give så meget bagslag, at det ikke var umagen værd.

Der gik ikke længe fra at showet var startet, før end jeg kunne pakke al skepsis væk. Figurerne er så absurde og egoistiske og platte og kærlige og misforståede og uanstændige og tusind andre ting, så alle facetter ikke har problemer med at blomstre alene via et par badekåber. En magisk aften! Nu her bagefter kan man så med rette spørge om der så er en angst ind over gensynet på dvd. Kan det bibeholde sin positive karma, når man nu er distanceret via en sofa og ikke en plads i salen? Og svaret er uforbeholdent ja. Det er simpelthen blot et bevis på at jeg ikke tog fejl i januar, men at det rent faktisk var så helstøbt og i den grad værd at lovprise.

Snobberne Poul og Fritz nyder godt af det Wellness center, som er et nyt koncept bygget under Bellevue Teatret. Her er der plads til masser af rødvin og au pair-piger, som de to liderlige, søde og rige (hvis de selv skal sige det) herrer kan nyde godt af. Disse to bliver sådan de gennemgående figurer der dukker op lidt hist og her, og binder hele showet sammen. De er ikke blege for at henvende sig til publikum, og når hele showet er ovre kan vi sætte ansigt på både Fattig-Lars og Slikke-Anders, som er to helt almindelige publikummer som nok næppe regnede med at de skulle få centrale roller i showet.

Vi får gennem showet besøg på scenen af den kiksede Stripper-Jens, der har en del problemer med en cremet dildo. Du kan også opleve Jørgen Leth (Martin Buch) levere en ikke helt dækkende Tour De France optakt. Jørgen er nemlig meget mere optaget af at studere sin nøgne krop. Vi får også at se hvordan det går Tage (fra Dage Med Tage), i hans forsøg på at lokke Manden I Skabet ud i 10 minutter via flæskesteg. Erik kan stadig ikke tåle synet af Else og det er han ikke bleg for at proklamere. Du kan også deltage i en drømmerejse med Gumbas-manden, som bl.a. vil bede dig om at bemærke kontaktfladen mellem din krop og en 56-årig nudist der synger tyske børnesange. Dette sker inden du ender i slåskamp med Pjerrot som er fuld og arrig. Jep, de gakkede karakterer fra tv-serien folder sig ud til publikums begejstring.

Du kan også møde nye figurer som rengøringsassistenten Razul, der åbner vores øjne for alt det vi glemmer at se i hverdagen. Hils også på Hundepigerne, som er så overfladiske og løgnagtige, så deres hunde må skille skidt fra kanel i jagten på sandheden. Jep, der er nok at se til. Men hvordan pokker klarer de to skuespillere omklædningen mellem så mange figurer, spørger du nok? Mit gæt var at man ville bruge de klassiske video-indslag med dialektservice, poetiske indslag med Mogens Fauste (Nis Bank Mikkelsen), Trines mor (Bodil Jørgensen), telefonsvarer-opkald fra Boje i nummer 16 og deslige. Men nej, det er udelukkende det geniale husorkester bestående af så dygtige folk som Bjørn Fjæstad (Baal), Marie Key (Marie Key Band), Henrik Balling (Gangway) og Mads Andersen (Marie Key Band). De leverer en masse musikalske påhit på en 2-3 minutter, og spiller også en del af de numre som var at finde i tv-udgaven. Nogle særdeles interessante lyriske værker, hvis man lytter godt efter. Og det gør man, for de digitale toner og simple pop-referencer er nærmest uimodståelige. Jeg kan afsløre at alene mens jeg har haft denne skive i min besiddelse, så kan jeg såmænd godt finde på at sætte et musiknummer på tv'et, og gå og nynne lidt med på. Så kan man vist roligt sige at denne del er bestået også.

Det som holder hele gryden i kog, er at Buch og Botoft også lader deres figurer mødes på tværs af interesser. Razul og Fritz har en dialog, hvor de sproglige nationale skel kommer på overarbejde. Den gode Else som må finde sig i at Erik udvandrer fra scenen, ja hun kaster en hurtig flirt over Bjørn Fjæstad (som dog ikke er gensidig), men ender med at bruge lidt kvalitetstid med den snobbede Poul. Men vi er skam ikke færdige endnu, for unikke genistreger som radio-sportens live-dækning af superliga-kampen mellem FC Nordsjælland og Lyngby er et studie i kontrol, mimik og stor stor comedy kunst. Udover at kommentere via faktuelle spillernavne og med selvsamme dynamik, som man kender det fra P3, så udspiller der sig et drama uden lige mellem de to hurtig-snakkere. Det viser sig nemlig at der har været ugler i mosen i forbindelse med forrige julefrokost, og dette bringes direkte ud i æteren.

Næste genistreg er naturligvis endnu en af de fabelagtige penis-sange, hvor det denne gang er Bjarne Liller som er vendt retur fra det hedengangne. Bjarne har dog store problemer med rygeforbud, men det ender dog alligevel med et formodentligt hit, når der indspilles fraser som ”Ensom p...., 40 år. Lille og buttet med mørkt og krøllet hår. Min vægt tør jeg ikke skrive om...”. I Århus fik vi endda også besøg af koryfæer som Povl Kjøller og Otto Brandenburg, men disse er undladt på dvd'en her. Om det skyldes at de ikke var forbi Bellevue, skal jeg lade være usagt. Men det ændrer alligevel ikke på at Rytteriet Live for denne signatur er det mest fantastiske, robuste og gennemførte show i mands minde. Jep, det er numse, prut, tissemand og samkvem, og hold kæft hvor er det sjovt og befriende. DR2 har god tradition for at sidde tungt på satiren, og Rytteriet er og bliver et flagskib for koncernen. Det er sofistikeret, ufiltreret og direkte. Intet er for usselt til ikke at få en overhaling, så at sige, og sammenlagt kan det ikke blive til mindre end topkarakter, faktisk med risko for at bryde denne sides skala.

Ekstra materialet fører os på en guidet rundtur på Bellevue Teatret. Og faktisk kan det bedst betale sig at se denne snas først. Det er Bjørn Fjæstad der er rundviser, og undervejs kommer han forbi Buch og Botofts mange figurer, som på hver sin måde lader op til show. Tage har problemer med en kopimaskine, Bjarne Liller er gået i rygeskjul på lokummet og Erik og Else forhandler show-kontrakt. Intet går stille af sig! Denne del må du ikke snyde dig for, selvom der blot er tale om en lille 11 minutters feature.

Dvd'en er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Rytteriet Live
Original Titel: Rytteriet Live
Premieredato: 28. februar 2012
Instruktør: Jan Fritfelt
Skuespillere: Rasmus Botoft, Martin Buch, Marie Key, Bjørn Fjæstad, Henrik Balling, Mads Andersen
Spilletid: 109 min.
Selskab: NSM, 2012
Genre: Humorbanner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...