Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Sådan træner du din drage

15. juli 2014 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sådan træner du din drage billede

Fra første til sidste billede er denne fantastiske animationsfilm god underholdning for hele familien, og selvom den er fra 2010, og dermed har nogle år på bagen, så står den sikkert klart I de fleste tegnefilmfans hukommelse som værende en god og eventyrlig oplevelse, første gang de så den.

Sådan træner du din drage foregår på en ø i en mytisk vikingeverden, hvor de barske vikinger er plaget af drager, der konstant brænder deres bygninger ned og stjæler deres får. Kampen har raset i mange år, og vikingerne ser de mange forskellige typer drager som skadedyr, der skal bekæmpes. I byen bor Hikke, der er søn af den mægtige vikingehøvding. Hikke er ikke helt så skrap og stærk som resten af banden, og hans rolle i kampen imod dragerne er minimal. I hans forsøg på at blive accepteret vil han fange sin egen drage. Da dette endelig lykkedes, sker der noget helt uventet. Hikke bliver fascineret af dragen som han døber Tandløs, og som han tæmmer og træner så han kan flyve på den. Dette er ikke vel set i landsbyen, og i starten heller ikke af Astrid, den pige som Hikke er hemmeligt forelsket i. Men snart trues alle af den mægtige Røde Død, en kæmpe drage, der truer med at tilintetgøre dem alle. Så nu må Hikke og Tandløs vise deres værd, og bevise at det er på tide, at drager og mennesker kan stå sammen, når nøden er størst.

Historien om Hikke og Tandløs har nogle evigt gyldige budskaber om venskab og kærlighed til hinanden og livet. Dette bliver fortalt uden løftede pegefingre, hvilket er et stort plus til historien. Oven i de utroligt smukke billeder og de hårdt pumpede action scener, hvor John Powells kraftfulde musik virkelig folder sig ud, er historien fyldt med humor og mange rigtig sjove optrin, der uden tvivl vil underholde de fleste.

Sådan træner du din drage fortjener alt den ros den fik, og alle de priser den modtog dengang den udkom i 2010, og har man endnu ikke stiftet bekendtskab med Hikke og Tandløs og alle de andre skører vikinger og mystiske drager, er denne flotte udgivelse den helt rigtige mulighed.

Ekstramateriale.

Denne Blu-ray udgivelse er fyldt med spændende ekstramateriale. Som det første så medfølger filmen også på DVD, til de få der endnu ikke har solgt deres sjæl til Blu-ray mediet, hvilket er en fornem service. På DVD versionen af filmen er ikke så meget ekstramateriale som på Blu-ray udgivelsen, så hvis man vil vide mere om tilblivelsen af Sådan træner du din drage er det i med Blu-ray skiven.

Her er det muligt at se den sjove kortfilm: Legenden om dragen Bensnapper, hvor der er kærligt gensyn med Hikke og flere af de andre elskelige karakterer fra selve filmen.

Det er også muligt at hører kommentarspor med filmmagerne, se slettede scener, tage en vikinge personlighedstest, lære at tegne en drage, og vinde guld i vikinge spillet.

Ekstramaterialet er spændende og er man nysgerrig på filmens tilblivelse bliver man så rigeligt tilfredsstillet. Vil man derimod bare underholdes endnu mere er dette også muligt.

Filmens overførsel til Blu-ray mediet er helt fantastisk. De mange små detaljer som filmmagerne har kræset for står nu klart frem, og både lyd og billede går op i en højere enhed på denne flotte Danske Blu-ray udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount.

Titel: Sådan træner du din drage
Original Titel: How to Train Your Dragon.
Premieredato: 15. juli 2014
Instruktør: Dean DeBlois, Chris Sanders.
Skuespillere: Jay Baruchel, Gerard Butler, Jonah Hill, Kristen Wiig.
Spilletid: 98 min.
Selskab: Dreamworks 2010
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...