Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Saw-2 Disc Edition.

18. juni 2005 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Saw-2 Disc Edition. billede

Hvor langt vil du gå for at redde dit eget liv. Forbered dig på en rædselstur, ud i sindets aller dybeste afkroge. Saw saver slet og ret ind til benet.

To mænd, Adam ( Leigh Whannell ) og Doktor Gordon ( Cary Elwes ), vågner op i et slemt hærget rum, der ligner et industribadeværelse af en art. De er begge lagt i lænker i hver deres ende af rummet og i midten ligger et lig af en mand de aldrig før har set. Han har et kæmpe skudhul i hovedet.
De kan ikke huske hvad der er sket, de kender ikke hinanden og de er begge på grænsen til at gå i panik.
Liget har en diktafon i hånden, og da de afspiller båndet der sidder i, fortæller en stemme at Gordon har 8 timer til at slå Adam ihjel, ellers vil de begge blive myrdet.
Det går op for dem at de er blevet spillebrikker i et sygt udtænkt spil, der uden hæmninger spilles af den psykopatiske seriemorder Jigsaw. Jigsaw er kendt for en række mord hvor han ved hjælp af snedige udtænkte planer får sine offre til at slå hinanden, eller sig selv ihjel, så han ikke selv fysisk er indblandet.
Snart må de to tilfangetagende kæmpe for at finde udlagte spor der måske kan lede til deres frihed, inden tidsfristen udløber.
Imens er kommissær David Trapp ( Danny Glover og hans makker, travlt optaget med af finde Jigsaw og få sat en stopperfor hans diabolske lege. men også Trapp, bliver en brik i det nøje tilrettelagte spil, der for den sindsyge Jigsaw, handler om at få sine offre til at indse at de lever et usselt og uværdigt liv, og derfor må tage affærde og ende deres ugerninger.
Alle er indhyldet i det omhyggelige pudslespil og ingen kan vide sig sikre på hvad Jigsaw's næste træk bliver.

Cary Elwes der spiller den tilfangtagede Doktor Gordon, har før været med i så forskellige film som: GLORY, TWISTER, SHADOW OF A VAMPIRE, ROBIN HOOD-HELTE I UNDERHYLER, HOT SHOTS, DAYS OF THUNDER og LIAR,LIAR.

Danny Glover der har rollen som politikommissær David Trapp, Kender de fleste nok fra hans rolle i de 4 DØDBRINGENDE VÅBEN film, hvor han spillede ovefor Mel Gibson. Siden disse film er det gået lidt ned af bakke for den gode Glover, men før har han faktisk også medvirket i en stripe spæmdende produktioner. Blandt andet: FARVEN LILLA, GRAND CANYON, PREDATOR 2, VIDNET og SILVERADO. Danny Glover er lige nu også aktuel i Lars Von Triers MANDALAY.

Monica Potter har også medvirket i film som PATCH ADAMS, HEAD OVER HEELS, EDDERKOPPENS SPIND og DATING TRICKET.

Manuskriptet er udtænkt af Leigh Whannell, der også har en af hovederollerne som den pressede Adam.

Det er længe siden, der har været en film der fortjener at blive sammenlignet med SEVEN. SAW blev det, og det er også iorden, selvom den helt sikkert er dens egen, og sagtens kan promovere sig selv uden at blive sammenlignet med de store Hollywood produktioner.
Saw er kort sagt en fin lille gyser der ikke ligger fingre imellem og skære til benet, helt derind hvor man som publikum, sidder og krummer tæer og holder i hånd, for ikke at skrige i hjemmebiografens mørke.
De mange udspekulerede metoder hvorpå Jigsaw får sine offre til at slå sig selv ihjel på er frygtelige i al deres facination. Man bliver draget af de skrækkelige scenerier og længe efter skrigene er sluttet og rulleteksterne er løbet over skærmen, vil disse billeder blive hængende som mareridts agtige visioner der med garanti vil hjemsøge dine drømme.
Skuespillet er jævnt, men udtrygsfuldt nok til at trække historien hjem. Rart at se Danny Glover i en rolle, hvor han ikke siger : i'am to old for this shit. For han kan så meget mere end det.
Instruktøren og Manuskriptforfatteren havde ikke en historie fra starten. de var enige om at lave en film med få locations og ikke så mange skuespillere. De lagde sig fast på et budget og skrev historien efter dette. Og man nå sige, at de har fået noget for deres penge. SAW ligner en stor produktion og dette skyldes til dels den flotte lyssætning og de dystre locations der er valgt og bygget med omhu.
Alt i alt er SAW en rigtig god film i sin genre, der nok skal få nakkehårene til at rejse sig hos de mest hærdede. Og slutningen er så kryptisk og overraskende, at de fleste vil blive yderst overraskede. Så hvis du kender folk, der har set den så få for gudskyld ikke fortalt slutningen, det ville ødelægge en del.
Der er for øvrigt allerede er SAW 2 i støbeskeen, så rædslerne er langt fra overstået, og heldigvis for det.

Disc 1.

Det er den klippede version der har en spilletid på 98.50 minutter.

Der er et kommentarspor med instruktør James wan og manuskriptforfatter og skuespiller Leigh Whannell.

Trailer til Saw.

Trailershow.

Disc 2.

Det er den uklippede version på 99.04 minutter.

Sawed off - The making of saw. 3min.

Bite the hand that bleeds you. Musikvideo af Fear factory. Både den klippede og uklippede version.

Making of the music video.

Poster reel.

På Disc 1 er der mulighed for at høre rædselsskrigene i Dolby Digital 5.1 og DTS 5.1 og på Disc 2 er der yderligere mulighed for at nyde herlighederne med Dolby Digital 2.0.

Der er ikke andet en sekunders forskel på den klippede og uklippede version. Nogle ganske få efekter er trimmet lidt ned, men selv den klippede version bevare den uhyggelige stemning og er voldsom nok, selv for den hærdede genre fan. men når man nu står med valget så syntes jeg da man skal putte dics 2 i sin afspiller og få alle grusomhederne med.

Karakter for ekstramaterialet: ***

De 3 stjerner for ekstramaterialet går udelukkende til kommentarsporet der er vel udført og hvor der bliver fortalt en hel del om filmens produktion. resten af ekstramaterialet er en noget tynd ko te. Et alt for kort making off program på kun 3 min og så spises vi af med en musikvideo. Helt ærligt så må der kunne have været klippet noget mere spændende sammen.

Filmen ervenligst udlåndt af Scanbox.

Titel: Saw-2 Disc Edition.
Original Titel: Saw-2 Disc Edition.
Premieredato: 20. juni 2005
Instruktør: James Wan.
Skuespillere: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover, Dina Meyer, Ken Leung, Mike Butters, Paul Gutrecht, Michael Emerson, Benito Martinez, Shawnee Smith, Tobin Bell, Monica Potter.
Spilletid: 99 min.
Selskab: Lions Gate Films. 2004.
Genre: Thriller
banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...