Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Scary Movie 4

12. april 2006 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Scary Movie 4 billede

David Zucker er tilbage med fjerde og sidste af Scary Movie trilogien!

Spoof-komedien har efter hånden en hel del år på bagen. Siden veteranen inden for genren, David Zucker startede det hele med den herlige Højt at flyve fra 1980, er der med jævnlige mellemrum dukket en spoof-film op i de danske biografer. Grundideen med spoof-filmen er egentlig meget enkel. Det gælder kort og godt om at fyre så mange vittigheder og jokes af som overhovedet muligt inden for filmens spilletid, og gerne med referencer til film, kendte og moderne popkultur.
Scary Movie serien blev i sin tid startet af de tre brødre Keenen, Marlon og Shawn Wayans, men da det kom til seriens tredje del overtog David Zucker instruktørstolen. Zucker videreførte seriens galskab, og nu er han så kommet til del fire.
Historien (hvis der da overhovedet er en) i Scary Movie 4 begynder da den unge og halv-imbecile Cindy Cambell, kendt fra de tre andre film, flytter ind i et mystisk hus hvor spøgelset af en ung dreng huserer. Cindy opdager hurtigt at noget er helt galt, og sammen med hendes nabo Tom Ryan, skal hun forsøge at opklare mysteriet om den unge drengs død. Det bliver ikke bedre, da jorden pludselig invaderes af de frygtindgydende Tr-ipods, der uden hæmninger spreder død og ødelæggelse blandt jordens befolkning. Cindy og Tom finder hurtigt ud af, at der tilsyneladende er en forbindelse mellem alien-invasionen og spøgelset, og pludselig ligger hele verdens overlevelse på deres skuldre.

Det lyder fuldstændigt vanvittigt, og det er det i den grad også!! Men ikke desto mindre yderst underholdende. Zucker lægger ikke fingre i mellem, når film som War of The Worlds, The Grudge, Million Dollar Baby, The Village, Brokeback Mountain og Saw parodieres på det groveste.
Jeg er typen der stadig synes at prutte-jokes er noget af det sjoveste i verden (kald mig bare simpel og barnlig – men det er altså sjovt!!), og heldigvis finder man masser af den slags toilethumor i Scary Movie 4.
Bare filmens indlednings sekvens, hvor den amerikanske Tv-psykolog DR. Phil og den fallerede basketball stjerne Shaquille O'Neal leverer en hylende morsom parodi på dem selv, gør det værd at se denne film.
Anna Faris er ligeledes sjov som den naive Cindy, der gang på gang formår at rode sig ud i de mest mærkværdige situationer, men sjovest er nok Craig Bierko i rollen som Tom Ryan, der er en åbenlys parodi på Tom Cruise, lige ned til Cruises efterhånden velkendte optræden i the Oprah Winfrey show.
En anden veteran inden for genren, nemlig Leslie Nielsen, giver den gas som den amerikanske præsident Harris, der ikke har nogen som helst forbindelse til omverden overhovedet, jeg er dog ikke helt sikker på, om der her er tale om en parodi på en nuværende præsident, eller om det er ren og skær kopi, men sjovt er det i hvert fald

Scary Movie 4 er på ingen måder intellektuel underholdning, men bare en række jokes fortalt i rasende tempo, serveret med et lille glimt i øjet. Den modne del af de danske biografgængere vil uden tvivl hade filmen som pesten, men dem om det! I mellem tiden kan vi, der elsker plat humor og jokes under bæltestedet, jo nyde dette lille studie i grovkornede platheder.

Titel: Scary Movie 4
Original Titel: Scary Movie 4
Premieredato: 14. april 2006
Instruktør: David Zucker
Skuespillere: Anna Faris, Regina Hall, Craig Bierko, Simon Rex, Anthony Anderson, Carmen Electra, Michael Madsen, Leslie Nielsen, Bill Pullman.
Spilletid: 85 min.
Selskab: Dimension Films, Buena Vista International 2006
Genre: Humor
Link: http://www.scarymovie.com/

banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...