Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Screaming Masterpice – Soundtrack.

14. november 2005 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Screaming Masterpice – Soundtrack. billede

Soundtracket er som dokumentarfilmen, fyldt med billedlig og smuk musik. Et kort indblik i Islands musikalske historie, der helt sikkert vil overraske og berige den opmærksomme lytter.

Ari Magnusson har lavet intet mindre end en musikalsk dokumentarfilm der skildre 1000 års islandsk musikhistorie. Hvordan kan det være, at den lille østat med 300.000 indbyggere kan udklække det ene internationale musiknavn efter det andet, spørger filmen? Måske er det fordi, de ikke har andet at lave end at drikke og slå på tromme, lyder et bud, mens Björk mener, at islændingene har måttet opfinde musikken helt fra bunden, fordi de ikke havde nogen instrumenter. Til smukke billeder af landets inspirerende natur møder vi revl og krat af Islands betydende musiknavne: Björk, Sigur Rós, Múm, Slowblow, Sjón og Mugison - men også mere obskure ting som et band bestående af fire organister (Apparat!), en xylofon lavet af sten, og arkivoptagelser af en meget ung Björk Gudmonsdottir.

Filmen 'Screaming Masterpiece' er en guided tour ud i innovationens musikalske landskab, og ligeledes er det tilhørerne soundtrack.

1.A Fero Til Breioafjaroar - Andersen, Steindor & Sigur Ros
2.All Is Full Of Love - Bjork
3.Number 8 (Popplagio) - Andersen, Steindor & Sigur Ros
4.Odi Et Amo - Johannsson, Johann
5.Green Grass Of Tunnel - Mum
6.Find What You Get - Bang Gang
7.Romantica - Apparat Organ Quartet
8.Brostnar Borgir - Palsdottir, Eivor
9.Within Tolerance - Slowblow
10.Conversation - Petursson, Finnbogi
11.Motorcrash - Sugarcubes
12.Bank - Faer Bruxelles Barcelona Rekjavik Ghostigital
13.I'd Ask - Mugison
14.Fjarskanistan - Amina
15.Oceania - Bjork
16.Hrafnagaldur/Odin's Raven Magic

Soundtracket er en blandet pose bolsjer, men selvom smagen er meget forskellig, så er indholdet inderst inde det samme. Det er smukt, stort og dramatisk, ligesom den Islandske natur, og sjælen i de musikere der udøver deres kunstform der.

Bjørk er med på soundtracket hele 3 gange, 2 gange som solist og 1 gang som forsanger i bandet Sugarcubes, hvor også den banebrydende musiker Einar Ørn var med. Vi får på soundtracket Sugarcubes nummeret Motorcrash. Det er et typisk nummer for bandet, der flot viser hvilke stil bandet brød frem med. Det er energisk fremadbrusende og en smule punket. Ingen tvivl om at de var med til at sætte spaden ned og skabe grobund for den Islandske musik.

Men der er andre sang alfer på Island end Bjørk. En af de helt store er Eivør Palsdøttir. Her levere hun et flot nummer der i stil og stemning minder om noget af det de Danske Sorten Muld, ramte på deres 2 album. Eivørs elveragtige stemme er forførende, gennemtrængende og absolut et af de navne der pt. får Islands navn på læberne verden over.

Et andet nummer der her skal fremhæves er det 3’ede track på Cd’en. Sigur Ros, giver et stort anlagt nummer, der bliver bygget op, og op, og op indtil der er en stor forløsning i en Bolero agtigt finale. Det er meget stort, eksperimenterende og flot.

Soundtracket sluttes af med et fejende flot opsætning, hvor et gammelt Islandsk eventyr får sat musik på. Det er de store armbevægelser der viftes med her og symfoniorkesteret er med til at få eventyret på vinger. Det er meget smukt.

En fælles tone og stil der gennemsyre alle numrene, er at de er kraftigt inspireret af den Islandske baggrund, øens historie og folkeeventyr og voldsomme, men smukke klima og landskab. Der er en tyngde og dybde, der er sjælden set.

Screaming Masterpice, kan fint bruges som en introduktion til hvad der røre sig på den Islandske musikscene. Så læn dig tilbage i sofaen nyd denne kreative og frembrusende stil, dette soundtrack indeholder. Det kræver måske for nogen en det tålmodighed at sidde igennem det hele, men gi det for pokker en chance og når du sidder tilbage efter første gennemlytning vil du med sikkerhed have fået en stor oplevelse ud af det.

Soundtracket er venligst stilet til rådighed af Kick Music A/S.

Titel: Screaming Masterpice – Soundtrack.
Original Titel: Screaming Masterpice – Soundtrack.
Premieredato: 14. november 2005
Genre: Andet
Link: http://www.screamingmasterpice.com




banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...