Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kød & Blod
Kød & Blod billede

Knives Out - Var...
Kollision


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Screwed

29. marts 2013 af Elsebeth Frederiksen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Screwed billede

Vold med vold på i fængslet

Denne film er løst baseret på romanen Screwed: The Truth About Life as a Prison Officer af Ronnie Thompson, som arbejdede 7 år, som fængselsbetjent i et af de hårdeste fængsler i Storbritannien.
Eks-soldaten Sam (James D'Arcy) kommer hjem fra krigen, traumatiseret og uden job og søger derfor job i det lokale fængsel som betjent. Selvom han gennemgår et træningsforløb inden han starter, er det første han får at vide, efter han er begyndt på arbejdet, at han skal glemme alt på kurset.

For her i fængslet er det en anden lov der styrer. Man tror, at det er fangerne, der er de mest hårdtslående og kriminelle, men det viser sig hurtigt, at vagterne har været eget hierarki, som alle nye skal indordne sig under. Det er svært at indordne sig på en arbejdsplads som den nye, men efterhånden begynder han at gå ud med sine kolleger og falder derfor bedre til, men det medfølger også nogle nærfatale konsekvenser. Sam ryger hurtigt ud hvor han ikke kan bunde med anklager om vold på arbejdet, kokainmisbrug og problemer på hjemmefronten, hvor han distancerer sig fra kæresten og deres lille søn.
Alt dette sker meget hurtigt i filmen og det er svært, at følge med i hvem der er gode og slemme og dialogerne er også svære at følge med i- også med undertekster.
Et af mine kritikpunkter ved denne film er den ofte unødvendige vold, som nogle gange kan bruges til at illustrere konflikterne mellem vagterne, men som også ofte er unødvendig og de interne konflikter kunne godt beskrives på en mere subtil måde, uden at vise volden hver gang.
James D’Arcy er en stor skuespiller, som spiller sublimt i denne rolle. Det er ikke hans skyld at filmen ikke rigtigt fungerer. Han arbejder med hvad han kan og gør rollen som Sam til sin egen. Men det er bare ikke godt nok til at holde en film kørende.
Det er lidt ærgerligt, at filmen ikke er mere fængende for filmens oplæg er sikkert godt og emnet er også vigtigt, men denne rå realisme er for rå til at man leve sig helt i filmen og personerne.

Another World Entertainment.

Titel: Screwed
Original Titel: Screwed
Premieredato: 8. oktober 2012
Instruktør: Reg Traviss
Skuespillere: James D'Arcy, Doug Allen, Frank Harper, Jamie Foreman, Kate Magowan, Noel Clarke
Spilletid: 105 min.
Selskab: Another World, 2011
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
Snatchers
Roma
Last Christmas
Western StarsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...