Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Seal Team Eight: Behind Enemy Lines

25. juni 2014 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Seal Team Eight: Behind Enemy Lines billede

Drengerøvskrig fra B-Filmland…

Hvem havde troet, at der bag det lidt fesne cover til ”Seal team eight: Behind enemy Lines” faktisk gemmer sig en ganske underholdende lille B-krigsfilm. Den har godt nok ikke meget plot, men til gengæld rigelige mængder blod, eksplosioner og macho-amerikansk soldaterramasjang.

En gruppe toptrænede Navy SEALS bliver fanget bag fjendens linjer i den Demokratiske Republik Congo, i et forsøg på at opspore en uranmine. Jaget af en gal congolesisk general og afskåret fra al kommunikation begiver gruppen sig ud på en farefuld mission for at uskadeliggøre minen – og samtidig afsløre omfattende våbenhandel.

”Seal Team Eight: Behind Enemy Lines” er på ingen måde en særlig god film, men den har dog visse øjeblikke af drengerøvscharme over sig. Filmen er lavet ud fra devisen, at jo flere eksplosioner og blod, der kan proppes ind i hver eneste scene, desto mindre er chancen for at publikum lægger mærke til det hullede manuskript og elendige skuespil. Filmen er af den slags, der gør sig bedst en søndag eftermiddag og gerne med alvorlige tømmermænd. Sagt på en anden måde, så kan man roligt sætte hjernen på pause, når man trykker play på DVD-afspilleren.

Tom Sizemore, der engang var en ganske hæderlig skuespiller, har rollen som soldaternes leder Ricks, hvis funktion primært består af at kigge bistert ud i horisonten, mens han brummer replikker i stil med ”Heads Up!”, ”Go!” eller ”Look out!”. Resten af skuespillerne er ukendte navne, der på trods af elendige replikker, faktisk virker overbevisende som elitesoldater. I hvert fald virker det filmisk troværdigt, når de kaster sig rundt mellem husene i bygerne af kugler fra de congolesiske soldaters AK47 geværer.

Det hjælper heller ikke filmen, at samtlige karakterer er skåret over den velkendte machoskabelon, hvor enhver form for diplomati fejes af bordet til fordel for en kugle i panden på skurkene. De amerikanske soldater i filmen gør tingende ’the american way’, hvilket kort sagt vil sige skyd først og spørg senere. Skurkene er mindst lige så firkantede portrætterede, således man aldrig er i tvivl om, at de virkelig er ’the bad guys’.

”Seal Team Eight: Behind Enemy Lines” er en fjollet film fra start til slut, men er man i humør til hjernedød krigsaction, går man ikke helt forkert i byen.

Ekstramateriale
Bonusmaterialet består primært af forskellige interviews med instruktøren Roel Reiné, skuespillerne Lex Shrapnel, Leroy Gopal, Darron Meyer, Colin Moss, Anthony Oseyemi og stuntkoordinator Leroy Gregg. Der er også blevet plads til et kommentatorspor med instruktøren.
Ekstramaterialet er ganske underholdende, dog uden at være prangende. Dog skal Roel Reiné have point for at lave et kommentatorspor til en film, som måske ikke helt fortjener det. Sporet er ofte selvrosende, men man kan alligevel ikke helt lade være med at blive smittet af Reinés entusiasme.
3 ud af 6 stjerner til ekstramaterialet.

Titel: Seal Team Eight: Behind Enemy Lines
Original Titel: Seal Team Eight: Behind Enemy Lines
Premieredato: 12. juni 2014
Instruktør: Roel Reiné
Skuespillere: Tom Sizemore, Aurelie Meriel, Langley Kirkwood, Lex Shrapnel, Darron Meyer, Tanya van Graan, Bonnie Lee Bouman, Eugene Khumbanyiwa, Dylan Edy, Colin Moss
Spilletid: 93 min.
Selskab: 20th Century Fox Home Entertainment 2014/ Fox-Paramount Home Entertainment I/S
Genre: Action , Krig


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...