Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Secret In Their Eyes

2. september 2016 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Secret In Their Eyes billede

Unødvendig genindspilning af Oscar-vinder...

Nogle gange skal Hollywood bare ”back off”. Secret In Their Eyes – Øjnenes Hemmelighed er et af disse tilfælde. I 2010 løb Argentina med en Oscar-statuette i kategorien for bedste udenlandske film med El Secreto De Sus Ojos. Som det er set flere gange før, så har staternes filmproducenter den skumle idé om at amerikanisere succesfulde titler fra den øvrige del af kloden – hvem husker f.eks. ikke da vores egen Nattevagten blev til Nightwatch? En ikke særlig heldig overførsel. Og var det ikke skræmmeeksempel nok, så husk hvordan Lars von Triers mesterværk i form af Riget, blev smadret i hænderne på Stephen King og co, som bl.a. flettede en myresluger med hugtænder ind i den amerikanske handling, og lod serien centrere omkring en stor brand (som aldrig var på tale i den danske version).

Nu er det så sket igen, for Secret In Their Eyes er Billy Rays (instruktør) bud på en adaption af den succesfulde krimi-thriller. Det er ikke forløbet helt heldigt, selvom der er hentet garvede skuespilskræfter ind for at overtage de spansktalende roller. Både Julia Roberts og Nicole Kidman toner frem sammen med Chiwetel Ejiofor (12 Years A Slave). På forunderlig vis har de amerikanske filmelskere, dette på trods, ikke taget filmen til sig, og den er så sandelig også fløjet lavt på radaren på hjemlige breddegrader. Egentlig er der lagt op til en intens mysterium-basker, men opklaringsarbejdet er karikeret ufatteligt trægt, og helt slemt står det til med de mange forvirrende flashbacks. Den første time kræver virkelig udholdenhed, mens der kommer lidt mere suspense på programmet i takt med at vi når afrundingen og en skræmmende hemmelig som har været fortiet i 13 år.

Makkerparret Ray og Jess arbejder som FBI-agenter sammen med statsanklageren Claire. Et slagkraftigt team, som rystes i deres grundvold, da de finder Jess’ datter brutalt myrdet og efterladt i en container. 13 år efter finder Ray et spor, som han formoder kan være afgørende i forhold til at finde frem til morderen. Og herfra vækkes en dybt bevaret hemmelighed. Handlingen kender man, hvis man har set den oprindelige version, men filmisk er der ikke det helt store at komme efter her. Det er stadig originalen som tager kegler. Selvom Secret In Their Eyes sådan set rummer en særdeles interessant historie, så er den visuelle udlægning af begivenhederne lettere anonyme, hvilket er en kæmpe skam. Alle disse betragtninger holdt sammen kaster 3 stjerner efter sig.

Bonusmateriale: Man må nøjes med en story featurette.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Secret In Their Eyes
Original Titel: Secret In Their Eyes
Premieredato: 4. august 2016
Instruktør: Billy Ray
Skuespillere: Chiwetel Ejiofor, Julia Roberts, Nicole Kidman, Alfred Molina, Michael Kelly, Joe Cole, Dean Norris
Spilletid: 106 min.
Selskab: Im Global, STX Entertainment, 2015
Genre: Thriller
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...