Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

September Dawn

10. april 2009 af Ole Jessen Hansen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

September Dawn billede

Religiøs fanatisme findes over alt, også i dette dokudrama fra Utah, USA

Vi befinder os i Utah, USA i året 1857. En gruppe bosættere er på vej fra Arkansas og Missouri til Californien for at starte en ny tilværelse. En gruppe helt normale mennesker der har gud i deres hjerte.
Da de bevæger sig ind i Utah, tæt på Cedar City, møder de en gruppe lokale mormoner, anført af Jacob Samuelson (Jon Voight) Han er skeptisk overfor bosætterne, men lader dem blive i området i 2 uger, for at lade deres kvæg græsse, og proviantere. Han sætter sin søn, Jonathan (Trent Ford) til at overvåge bosætterne mens de er i området. Han bliver hurtigt forelsket i en af de piger der er med i bosættergruppen, nemlig den kønne unge Emily (Tamara Hope). Han finder hurtigt ud af at bosætterne ikke er farlige, men ganske normale mennesker, der blot ønsker at komme videre til Californien.

Men hans far Jacob er ikke overbevist, og han konsulterer Bringham Young (Terence Stamp) der er den øverste mormonleder. Og han er ikke i tvivl om at bosætterne er onde mennesker, der kun er ude på at dræbe alle mormoner. Og derfor udsteder han en dødsdom over alle bosætterne.

For at få det til at se ud som om at mormonerne ikke vil bosætterne noget ondt, overtaler mormonerne de lokale indianere til at overfalde og dræbe bosætterne. Men dette mislykkedes, og derfor må mormonerne selv udføre det beskidte arbejde med at udslette gruppen. Kun en lille gruppe børn overlever massakren, og op til 140 uskyldige mennesker bliver udslettet, på grund af religiøs fanatisme.

Selve historien om massakren i Utah i 1857 er en sand historie, selvom der efter udsendelsen af denne film har været stort lobby arbejde fra mormoners side, for at nedtone historien. En frygtelig historie, der fortæller at religiøs fanatisme også har fundet sted i USA, og at det er alle former for religion, der har stået bag sådanne frygtelige forbrydelser.

Selve filmen er en fin lille film, med altid gode Jon Voight som den store skuespiller. At flette en kærlighedshistorie ind over imellem de to grupper, er lidt for meget Romeo og Julie efter min smag.

Tre stjerner til denne film.

Der er intet ekstra materiale til denne udgivelse

PAN Vision.

Titel: September Dawn
Original Titel: September Dawn
Premieredato: 11. februar 2009
Instruktør: Christopher Cain
Skuespillere: Jon Voight, Trent Ford, Tamara Hope, Jon Gries, Taylor Handley
Spilletid: 111 min.
Selskab: Black Diamond pictures, Panvison, 2007
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...