Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Herself
Herself billede

Trolls På Verden...
Honest Thief


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Seven Psychopaths

25. december 2012 af Rasmus Legene

5 stjerner Skriv en kommentar

Seven Psychopaths billede

Det viser sig, at selv tåbelige titler kan være relevante nok for gode film.

Nogle film er bare sværere at forklare end de burde være. Ikke nødvendigvis fordi de er svære at følge med i eller fordi der er meget komplicerede elementer, mere bare fordi alle elementerne sidder sammen på en utroligt utraditionel måde.

På overfladen handler Seven Psychopaths om en manuskriptforfatter (Colin Farrell), der får forvildet sig ind i sin småkriminelle vens (Sam Rockwell) farlige plan om at bortføre en mafia-chefs (Woody Harrelson) elskede hund. Men denne beskrivelse dækker ikke engang over halvdelen af de herlige personligheder og begivenheder der befolker fortællingen.

Filmen er en komedie i samme stil som instruktørens tidligere film In Bruges (2008). Den har karakterer, der udvikler sig og dramatiske og følsomme øjeblikke, men det er altid humoren, der er i centrum. Denne humor kommer dels fra replikker, til dels fra de skæve eksistenser, der huserer igennem hele filmen, og dels fra de absurde situationer der opstår.

Filmen ligger ud med at leve op handlingen, omend karaktererne giver den noget mere sjæl. Dog udvikler filmen sig hurtigt og bevæger sig i overraskende retninger.

Siden hovedpersonen er manuskriptforfatter er det vel naturligt at en del af filmen bliver selvreferende. Den ender med at kommentere på den ‘traditionelle’ actionfilm gennem en diskussion af det nye manuskript hoverpersonen arbejder på. Det bliver aldrig dybt, eller overvældende tungt, men det er altid underholdende at kunne se, hvordan de har tænkt over, hvad der normalt er fjollet eller tåbeligt i denne filmgenre.

Skuespillerne er alle underholdende. Woody Harrelson, Sam Rockwell og Colin Farrell er alle sjove som de plejer at være i komedier, men den virkelige perle er Christopher Walken, der leverer en fantastisk tør performance som Sam Rockwells partner i hundekidnapnings forretningen.

Filmen er fantastisk underholdende og fyldt med herlige øjeblikke. Den lever ikke helt op til den tørre kvalitet som In Bruges (2008), men man glæder sig alligevel helt vildt til hvordan Martin McDonaghs næste film bliver, for underholdningen er ikke til at tage fejl af.

Titel: Seven Psychopaths
Original Titel: Seven Psychopaths
Premieredato: 25. december 2012
Instruktør: Martin McDonagh
Skuespillere: Colin Farrell, Sam Rockwell, Christopher Walken, Woody Harrelson
Spilletid: 110 min.
Selskab: Film4, BFI, 2012
Genre: Action , Humor
Link: http://www.sevenpsychopaths.com/
Colin Farrell, Christopher Walken og Sam Rockwell
Colin Farrell, Christopher Walken og Sam Rockwell
Colin Farell og Woody Harrelson
Colin Farell og Woody Harrelson


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
Freaky
Gud Eksisterer, ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...