Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Seven Swords

19. maj 2006 af Søren Rasmussen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Seven Swords billede

Stoiske helte, onde skurke og hundrededele-sekunder timet kungfu er hvad Seven Swords blander sammen. Resultatet er en ond blanding af klingende stål, afhuggede lemmer og blodige skrigende ansigter.

Ching Dynastiets Kejser udsteder et dekret der forbyder al udøven af kamsport. Dette sker i et forsøg på at undertrykke al form for ulmene modstand mod det nye styre, men effekten bliver stik modsat.
Fire Wind, en tidligere general og nu herrer over sin egen private hær, udnytter dette til at profitere og tjene penge på at nedkæmpe kampsportsudøvere. Fire Wind lader folket smage hans stålnæve overalt hvor han kommer frem, men så vælger han at angribe en ensomt beliggende by i det kinesiske grænseland. Byen er fyldt med kampsportsudøvere og her stopper hans modstandsløse succes.
Shifu Shadow Glow udsender fra sit hjem på Mount Heaven syv sværdkæmpere med syv helt speciele sværd og snart får Fire Wind kamp til stregen. De syv sværd stopper hans hær og evakuerer landsbyens befolkning, inden han kan træde den under fode og indkassere dusøren.
Samtidig dræber de et stort antal af hans officerer og stjæler hans yndlings konkubine.
Kampen mellem De Syv Sværd og Fire Wind bliver dybt personlig og alle kneb tages i brug.
Under flugten fra Fire Wind’s hær har De Syv Sværd dog meget at slås med. Interne stridigheder, forrædderi og ikke mindst blomstrende kærlighed gør tilværelsen svær for de ellers så stoiske og overmenneskelige helte.

Kan man lide film som Hero og House of Flying Daggers er dette virkelig en film der er værd at se. Seven Swords ligger sig i samme genre, men hvor de tidligere nævnte lægger stor vægt på æstetiske billeder er Seven Swords blodig og beskidt.

At sige at Instruktør Tsui Hark er en stor mand inden for asiatisk film ville være en underdrivelse. Tsui Hark er enorm og han har sat nye standarder for Hong Kong’s film industri. Tsui Hark er bla. Manden bag Gong-Fu klasikkeren Once Upon a Time in China (1991), med en ung Jet Li i hovedrollen.
Hans nyeste værk er en episk fortælling som ikke lader hans tidligere film noget tilbage.
Selvom filmen uden tvivl er inspireret af en kinesisk legende så kan man ikke andet en lure på om det er en hyldest af den Japanske mester Akira Korusawa’s De 7 Samuraier (1953), for filmene deler en del lighedspunkter.
Seven Swords er proppet med stjerner fra Asiatisk film, men Honglei Sum bør dog fremhæves for sin rolle som General Fire Wind. Han er stjerne psykopat og man kan mærke det helt ud på den anden side af billedrøret. Han er en af den slags film-skurke som man bare holder mere og mere af, jo ondere han bliver.

Asiatisk film kan være svær at sætte sig ind i og kræver noget tilvending. Men jeg kan kun gentage mig selv fra tidligere anmeldelser og sige at hvis man lige gider at se sig om, så venter der her en veritabel skattekiste af film som er yderst seværdige. Samtidig fås mange af dem til en billig pris der hvor du nu køber dine DVD skiver.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SandrewMetronome.

Titel: Seven Swords
Original Titel: Chat Gim
Premieredato: 9. maj 2006
Instruktør: Hark Tsui
Skuespillere: Leon Lai, Charlie Yeung, Donnie Yen, Honglei Sum
Spilletid: 153 min.
Selskab:
Genre: Fantasi


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...