Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Shanghai Knights

22. maj 2003 af Flemming Winther

3 stjerner Skriv en kommentar

Shanghai Knights billede

Jackie Chan og Owen Wilson bliver nødt til at uddele tæv igen. Denne gang foregår det i England, hvor banen er kridtet op til det helt store brag.

To meget onde mænd har tilsammen lagt en meget ond plan. Den kinesiske kejsers uægte bror, Wu Chow (Donnie Yen), og den engelske Lord Rathbone (Aidan Gillen), som ligger nr. 10 i kapløbet om den engelske trone, beslutter at hjælpe hinanden til magten. Rathbone skal stjæle det kongelige segl i Kina, med hvilket Wu Chow kan kræve adgang til tronen. Omvendt har Wu forpligtet sig til at myrde det engelske kongehus, så Rathbone rykker op som nr. 1.
Som sagt så gjort. Rathbone stjæler det kongelige segl og myrder i processen den kongelige oppasser af seglet. Hvad Rathbone ikke er klar over, er at oppasseren var Chon Wangs (Jackie Chan) far, og at han dermed starter en tæskemaskine som han ikke helt er herre over. For da Chon Wang får nys om faderens død, tager han og hans gamle ven og partner Roy O’Bannon (Owen Wilson) til England for at hævne faderen, skaffe det kongelige segl tilbage og stoppe Wu inden han når at udslette det engelske kongehus. De får følgeskab af Wangs søster, Chon Lin (Fann Wong), som fulgte efter Rathbone til England. Nu følger et skørt og actionfyldt eventyr for de 3 helte, som bringer dem vidt omkring i engelsk kultur og sagn.

David Dobkin er mester over denne film. Han er relativt ukendt og har tidligere kun stået for filmen Clay Pigeons (1998). Ud over det har han lavet diverse musikvideoer og reklamefilm. En mere erfaren herre har Shanghai Knights-teamet i producenten Roger Birnbaum, som ud over Shanghai Noon (2000) også har stået bag The Sixth Sense (1999). Soundtracket har Randy Edelman stået for. Han var med da Shanghai Noon blev lavet, men denne gang virker det som om han gør et større væsen af sig, da soundtracket løfter filmen et tak højere op i niveau, og giver den et meget mere eventyrligt præg, end det var tilfældet med Shanghai Noon. Randy Edelman har tidligere svunget dirigentstokken for film som Dragonheart (1996) og Six Days Seven Nights (1998), med førstnævnte som værende meget kendetegnende for den eventyrlige stil han lægger for dagen.
Der bliver højst sandsynligt ikke delt nogle Oscars ud til nogen af skuespillerne i Shanghai Knights, da det hele foregår på overfladen og rollerne ikke lægger op til nogen dybde. Men sådan er det vel meget symptomatisk for film af denne kaliber. Dog er Aidan Gillen dejlig gemen og iskold i rollen som skurk.

Shanghai Knights er anden film i serien om Chon Wang og Roy O’Bannon og som opfølger holder den alt hvad den lover. Den er på mange måder et mere intenst og hæsblæsende actionbrag end etteren var. Vi kender i forvejen karaktererne og derfor kan instruktøren skride direkte til den skøre humor og det gode samspil mellem Wang og Roy, uden at spilde tid på de store forklaringer. Der er lagt meget vægt på humoren i denne opfølger, langt mere end i Shanghai Noon, og det er ret fascinerende at se hvordan Jackie Chans stunt team kombinerer den patenterede kampstil med alskens mærkelige rekvisitter og den situationshumor som kendetegner begge disse Shanghai-film. Jackie Chan ved absolut hvad han gør, og han gør det godt.
Folkene bag filmen har ment at nu hvor filmen foregår i England, skal heltene komme ud for alt hvad der engelsk, og det kan godt blive for meget. Det er ok at filmen bl.a. foregår i Big Ben, Madame Tussaud’s og ved Stonehenge, og det er fint nok at de får hjælp af Sir Arthur Conan Doyle og møder Queen Elisabeth, men når de giver Jack the Ripper nogen på lampen og bliver hjulpet på vej af Charlie Chaplin, så er de ved at stramme den.
Plotmæssigt kan man ikke forvente sig det helt store af Shanghai Knights, men det er vel heller ikke derfor man ser den. Alt i alt er det en ret udmærket humor/actionfilm og er man til lidt kung fu og situationshumor, bliver man absolut heller ikke skuffet med Shanghai Knights.
Derfor: 3 solide stjerner til denne film.

Titel: Shanghai Knights
Original Titel: Shanghai Knights
Premieredato: 23. maj 2003
Instruktør: David Dobkin
Skuespillere: Jackie Chan, Owen Wilson, Fann Wong, Aidan Gillen, Donnie Yen, Tom Fisher
Spilletid: 114 min.
Selskab: Spyglass Entertainment Group, Buena Vista Pictures Distribution, 2003
Genre: Action
Link: http://shanghaiknights.movies.go.com/

banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...