Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Shanghai Knights (DVD)

13. november 2003 af Gert Sørensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Shanghai Knights (DVD) billede

Er du klar til et spark i røven?

Jackie Chan og Owen Wilson er tilbage i opfølgeren til Shanghai Knights fra 2000, og endnu en gang er der dømt spark til alle. Siden vi sidst så dem har Chon Wang, udtales John Wayne. John Wayne, levet en tilbagetrukket tilværelse som meget succesrig sherif i en lille western-by i USA, mens hans gamle ven Roy har levet det søde liv i New York og ødslet hele deres fælles formue væk, og er nu nødsaget til at overleve som tjener og Gigolo.
i Kina, hvor Chon Wangs (Jackie Chan) far, og beskytter af det kongelige segl, bliver myrdet af det engelske parlamentsmedlem Lord Nelson Rathbone (Aidan Gillen), og det kongelige sejl bliver stjålet. Wangs søster, Chon Lin (Fann Wong), er vidne til mordet og følger Rathbones spor til London for at hævne sin far. I USA får Chon Wang besked om sin fars død og beslutter at opsøge sin gamle ven Roy O'Bannon (Owen Wilson), der har stået for investeringen af deres fælles formue. Efter en del forviklinger får Chon Wang overtalt Roy til at tage med til England. Her opdager de at der ligger mere bag tyveriet af det kongelige segl end man lige skulle tro. Lord Nelson Rathbone har allierede sig med en gruppe kinesiske rebeller der planlægger at overtage magten i både england og kina. Chon og Roy bliver derfor nødsaget til at redde den engelske kongefamilie samt hævne Chons far.

I Shanghai Knights er det helt klart kamp scenerne der kommer i forsædet, det er ikke den helt store historie, men alligevel er den ikke helt uplausibel. Men det er jo en jackie Chan film, og puplikummet til denne film forventer heller ikke at få en ny David Lynch film med hjem og som Jackie Chan film gør denne det ganske godt.

Hoved elementerne i denne film, som i alle andre Jackie Chan film, er slåskampene. Der er masser af dem i Shanghai Knights, de er vel koregraferede og der er knald på fra start til slut. Fulstændig som forventet. Det der gør denne film betydeligt meget bedre end f.eks. Rush Hour 1 og 2 er helt klart Owen Wilson. Han er ikke så irriterende som Chris Tucker og det gør helt klart filmen meget bedre at man har fundet en fyr med lidt karisma. Ellers er handlingen opbygget på helt samme måde som Rush Hour og for den sags skyld The Tuxedo, Jackie Chan slås og hans side-kick levere den spydige og yderst morsomme one line jokes. Det virker forbløffende godt selv om hele konceptet er selt 100 gange før fra Jackie Chan. En af de ting der giver denne film et glimt i øjet, er dens konstante referancer til historiske- og mytologiske personligheder. En lille rolle til Jack The ripper, Charlie Chaplin og Sir Arthur Doyle kan det sagtsen blive til, samt referencer til både biler, film og Zeppeliner er alt sammen med til at gøre Shanghai Knights en fornøjelse at se på.

Der desværre et problem med et par af skuespillerne Tom Fisher (Artie Doyle) og Aidan Gillen (Rathbone) skulle helt klart have været udskiftet. De virker påtaget engelsk og falder helt igennem i de scener hvor de med, heldigvis er det ikke alt for mange.

DVDen indeholder et kommentar spor med instruktøren og manuskript forfatterne, der er ganske interessante, men meget standart og ikke de helt store points score. På en action film som denne burde der have været et kommentator spor med koreografen og en stuntman, evt. Jackie Chan der kunne forklare lidt mere om de forskellige kamp scener.
Derudover er der 11 sletteder og udvidede scener uden kommentator spor. Det sjovetse er helt klart Action Overload og Fight manual featuren. Action overload en en lille sort-hvid stumfilmsstil kan man her gense nogle af filmens actionscener. Det er en helt og aldeles ubrugelig feature, men ikke desto mindre er det nytænkende.
Fight Manualen er en ganske god featurette, hvor Jackie Chan og instruktøren David Dobkin fortæller om, hvordan kampscenerne blev til. Især Jackie Chan viser sig at være meget interesseret i koreografien og historien frem for selve slagene og sparkene.
Ekstra materialet får 4 stjerner.
.
Shanghai Knights er 100% høj oktan action og humor i en lille kasse, det er da smart!
DVDen får 4 ud af 6 stjerner. Det er en ganske udmærket Jackie Chan film som vi har set så mange af før, og kommer til igen, Rush Hour 3 udkommer i 2005.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox.

Titel: Shanghai Knights
Original Titel: Shanghai Knights
Premieredato: 11. november 2003
Instruktør: David Dobkin
Skuespillere: Jackie Chan, Owen Wilson, Donnie Yen, Aidan Gillen, Fann Wong
Spilletid: 109 min.
Selskab: Sf-Film / Touchstone Picture / Spyglass Pictures
Genre: Action
Link: http://bventertainment.go.com/movies/shanghaiknights/index2.html
Mon instruktøren har set Olsen banden?
Mon instruktøren har set Olsen banden?
banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Apples
The Hand of God
House of Gucci
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens BørnKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...