Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Shoot ’Em Up

17. juli 2008 af Toke Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Shoot ’Em Up billede

Nonstop kugleregn med en veloplagt Clive Owen og skuddueller under fødselsscener, sexscener og alle vegne.

Uanset hvor forhutlet og menneskefjendsk Mr. Smith er, kan han trods alt ikke bare sidde og overvære mordet på en højgravid kvinde. Han blander sig og under den efterfølgende skudduel bliver barnet født. Kvinden får en kugle i panden men da morderne er ude på at slå barnet ihjel, må Smith flygte med den nyfødte på armen. Undervejs bliver også ludderen DQ involveret og med babyen pakket ind i en skudsikker vest, går nu den vilde flugt gennem en sand syndflod af kugler.

Der er en befriende friskhed og humor i Michael Davis Shoot ’Em Up. Filmen dufter herligt af Robert (Sin City, Planet Terror) Rodriguez når han er bedst, men især er det også den gamle mester John Woo der har lagt inspiration til. Nærmere bestemt filmen Hard-Boiled fra 1992. Noget instruktøren Michael Davis da også blankt indrømmer på ekstramaterialet.

Der er nonstop gang i den fra første til sidste minut. Hårdtpumpet rock ledsager hele balladen og der er skuddueller konstant. Under fødselsscener, i sexscener, til fods, i bil og i luften. Og man keder sig aldrig. For det hele er elegant udført og har denne frigørende barnlighed der gør at filmen ikke ender som en gang glorificeret vold. Det er nærmere som at se en Snurresnup tegnefilm, hvilket bliver understreget af Mr. Smits hang til guleroder. Kun en enkelt tortursekvens er tæt på at bryde dette, men kulminationen er så grotesk at filmen overholder sine præmisser og redes på målstregen.

Michael Davis har 15 år med små indie-produktioner bag sig førend han nu er blevet sluppet løs med eget manuskript og et stort budget. Og man kan mærke at han nyder hvert sekund. Den hårdkogte ludder med det gode hjerte bliver portrætteret af den altid dejlige og yderst sexede Monica Bellucci og den pudsige Poul Giamatti er glimrende valgt til filmens superskurk.

Men det er naturligvis Clive Owen der bærer det hele. Sidst vi så ham var i den særdeles fremragende og underligt oversete Children of Men fra 2006 og i 2005 gav han den i Rodriguez Sin City – en film som coveret til Shoot ’Em Up jo unægtelig leder tankerne i retning af. Og det gør Owens præstation bestemt også, hvilket ikke skal opfattes negativt. Han gør det han er bedst til og han gør det godt. Uden ham havde Shoot Em’ Up ikke været så seværdig som den faktisk er.

Filmen vare kun en time og 15 minutter og det er lige præcis hverken for kort eller langt. Den havde ikke holdt til mere og kan nu høste sine fire velfortjente og storkalibrede kugler herfra.

Den generøse mængde ekstramateriale til så lille en film, får også sine fire stjerner.

Ballet of Bullets – Making Shoot ‘Em Up:
5 kortfilm om produktionen der kan ses separat eller samlet og opnår en samlet spilletid på ca. 52 min. Ganske udmærket og informativt.

Deleted Alternate Scenes:
9 styks af slagsen med (anbefalet) mulighed for at høre Davis kommentarer.

Animatrix:

15 små tegnefilm som Michael Davis lavede flere år inden han fik lov at lave selve filmen og som han brugte både som drejebog under optagelserne, samt til at sælge sin ide til filmselskabet med. Man kan se dem ud i en køre men hvis man vælger at se dem separat kan man også se den færdige scene fra filmen bagefter og derved hurtigt sammenligne. Også her anbefales det at slå Davis kommentere til.

Dertil kommer Davis kommentarspor til selve filmen, samt tre trailere og der er danske tekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Shoot ’Em Up
Original Titel: Shoot ’Em Up
Premieredato: 24. juni 2008
Instruktør: Michael Davis
Skuespillere: Clive Owen, Monica Bellucci, Poul Giamatti, Daniel Pilon, Greg Bryk, Steven R Hart, Ramona Pringle
Spilletid: 75 min.
Selskab: New Line Cinema 2007
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...