Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Shoplifters

11. oktober 2018 af Maria Bjerregaard

6 stjerner Skriv en kommentar

Shoplifters billede

”Shoplifters” er en smuk, tankevækkende og provokerende film, som skubber til vores medmenneskelighed på en fornuftig måde.

Den japanske instruktør Hirokazu Kore-Eda har tidligere haft stor succes med sine rørende og realistiske familiedramaer ” Nobody Knows”, ”Søstre” og ”Min søns familie”. Nu skal vi til det igen, denne gang med hans nyeste film ”Shoplifters”, som vandt De Gyldne Palmer til Cannes filmfestivalen. Og den kommer til at knuse dit hjerte.

En lykkelig familie
Osamu og hans familie er fattige og derfor anser de butikstyverier for deres eneste mulighed for at overleve. En vinterdag efter et tyveri møder Osamu og hans søn en lille pige. De forbarmer sig, og tager hende med hjem. Osamus kone vil først ikke have hende ind i familien, men bliver overbevist eftersom pigen er fyldt med skræmmer, og tydeligvis ikke hører til hos sin nuværende familie. Familien skønnes at leve et lykkeligt liv, men hemmelighederne ligger på lur, og det kommer til at teste familiens stærke bånd.

Social realisme og kærlighed
Filmen skildrer på elegant vis sociale realismen med miljø og arv, hvorpå børnene i historien ikke har noget valg andet end at gentage deres families fejltagelser. Men vigtigst af alt, er dette en film om kærlighed, og hvor stærk den kan være i et kriminelt miljø. Det er skuespil i verdensklasse, hvor både børnene får lov til at spille på deres uvidenhed og uskyldighed, mens de voksne gør hvad de kan, for at overleve.
Kore-Eda har tidligere haft succes med denne type film, fordi han tager samfundsproblemer fra det virkelige liv, og får fortalt sin historie på den mest humanske og rørende måde muligt.

En uforglemmelig oplevelse
Filmen er blevet indstillet til det japanske bud på bedste udenlandske film til den kommende oscar begivenhed. Og der er stor sandsynlighed for at den bliver nomineret, og den spås nok også store vinderchancer.
”Shoplifters” gør nemlig noget helt særligt, hvilket er at fortælle en ganske simpel historie om medmenneskelig og kærlighed, og samtidig gøre noget kriminelt til noget smukt.

”Shoplifters” rammer præcist på alle sine tangenter, og indeholder ikke én eneste falsk tone. Den er velspillet, velfokuseret, ærlig og ikke mindst hjerteskærende. Filmen vil sandsynlig forfølge dig, efter du har oplevet den i biografen, da dens udtryk, budskab og humanisme er meget stærk og rørende.

Titel: Shoplifters
Original Titel: Manbiki Kazoku
Premieredato: 11. oktober 2018
Instruktør: Hirokazu Kore-eda
Skuespillere: Lily Franky, Sakura Ando, Mayu Matsuoka, Kairi Jō, Miyu Sasaki, Kirin Kiki
Spilletid: 120 min.
Selskab: Aoi Pro, Inc., FilmBazar, 2018
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...