Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Happy Ever After
Thor: Love And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Shrek (DVD)

24. juni 2002 af Niclas Christian Dahl

5 stjerner Skriv en kommentar

Shrek (DVD) billede

Shrek er en underholdende, lærerig og meget morsom familie-animations-film. Den må man bare ikke snyde sig selv for at se...

"På Mange måder er Shrek et klassisk eventyr. Det har en helt, en fager prinsesse og en grum skurk. Men i Modsætning til de gammeldags eventyr er helten hér en grim, brøsig trold, prinsessen er slet ikke hvad hun giver sig ud for at være, og skurken har nogle oplagte mangler..." ~ Shrek Coveret.

Når du har fået din Shrek R2 DvD og åbner coveret op, vil denne lille folder med teksten ovenfra stå. Jeg har valgt at tage det med, fordi det med meget få ord foræller utrolig godt hvad Shrek handler om... om mangler, og hvordan vi ser på disse mangler ved andre med-mennesker. Altså kærlighed i ét ord.

Shrek handler om en stor, grim, grøn og ikke mindst gnaven trold der lever fredeligt i sin sump. I hvert fald lige indtil at hele hans hus-kompleks bliver bosat af diverse eventyrsfigurer... det er den onde, og meget lille, Lord Farquaad der har smidt firgurene ud af deres naturlige levesteder. Og derfor er de altså blev nødsaget til at flygte til Shrek's sump.
Nu er det op til Shrek at få alle disse irriterende fabledyr ud af sit indelukkede bo. Ham og hans tro følgesvend, Æsel, tager op til Lord-ens borg. Det skal nu siges at Æsel ikke er Shreks førstevalg i partnerskab, men da der ikke er andre der tør gå med ham op til borgen, bliver han nødt til at nøges med det dumme Æsel.

De kommer på til Farquaad, der pga. problemer med sin højde, så brændende ønsker sig en prinsesse at gifte sig med. Så han kan blive noget af betydning: Konge !
Shrek og Æsel vandrer ind midt i optagelsesprøven, hvor Lord'en skal finde ud af hvem af sine mænd der skal redde hans udkårne prinsesse. Da Shrek besejre alle ridderne uden problemer, bliver det ham der skal redde prinsessen. For så tilgengæld at slippe for alle eventyrfigurne der bor i hans sump.

Shrek og Æsel tager afsted mod det langt-fra-liggende slot hvor prinsessen holdes fanget af en meget ond drage. Der forresten er af modsatte køn som Æsel, som viser sig nyttigt i sidste ende.
Shrek finder hurtigt ud af at Prinsessen ikke er nogen helt almindelige prinsesse... hun er faktisk meget lidt prinsesse-agtig. Bøvser, bruger Kung-Fu og masser af andre ting. Men hjem skal hun dog til Farquaad så Shrek kan få sin sump for sig selv... men ikke alt får som beregnet.

Shrek er en utrolig filmoplevelse. Dreamworksfolkene har virkelig gjort noget ud af deres store satsning i computer-tegnefilm. Det er tydeligt at der er brugt mange penge på de flot animerede scener hele filmen igennem.
Men penge mangler de i hvert fald ikke på Dreamworks; Prinsen af Ægypten og Antz blev begge pænt store succeser, og hvis det ikke skulle være nok til den store produktion af Shrek, har firmaet jo altid grundlæggeren i ryggen... ingen ringere end Steven Spielberg.

Alt i alt har der lige fra ideen til Shrek kom på tegnebordet og til det endelige resultat, være tale om en film der skulle sætte nye standarder og bryde nye rekorder inden for animation. Produktionen af Shrek har helt sikkert være grundlæggende i ideen om at en Oscar skulle kunne gå til en animationsfilm, som vi så ved sidste års Oscar-uddeling.
Og med sådan en succes kunne vi ikke andet end at vente på der kommer en to-er... og det gør der skam også, i år 2004 regner skaberne af Shrek 2 med at filmen er færdigtegnet.

Shrek bæres af den søde Humor... aldersgrænsen på animationsfilm / tegnefilm har i de sidste par år flyttet sig, og dette har Shrek helt sikkert været medvirkende til. Man skal ikke længere være barn for at se denne, blot føle sig som et, og gør vi ikke alle det?
Stemmerne i Shrek bæres af Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz og John Lithgow. Alle gør et kanon arbejde, men især Myers spiller rollen som en stor, grim, klam og ond trold særdeles godt. Myers var endda inde og indspilde stemmen to gange; første gang helt normalt og anden gang fordi han syntes at et skotsk-accent ville passe godt til Shrek og det gik producerne med til.

Alt i alt handler Shrek om nogle eller ret bedynderlige væsner og mennesker med forskellige problem der beviser at det er det inden i os der betyder noget. En lektie man nemt kan lære på andre måder end ved at se Shrek, men så ville man jo ikke blive underholdt nær så godt.

En familie-animations film, der vitterlig er for hele familien... Shrek brænder sig ind i ens hjerte, og netop ideen med at bruge diverse eventyrsfigurer i forbindelse med et helt andet eventyr er ret genial (og lidt brugt), men kreativt og flot udført i Shrek.

DVD Anmeldelse:
Shrek R2 Dvd'en indeholder mange ting: Der er en del sjove interviews lavet med figurerne fra filmen, faktisk ret villykket lavet.
Et bag om program som man ikke skal lave grin med, det er udførligt og fortæller klart hvad ideen var - og ikke mindst hvordan udførelsen af disse ideer lev til.
Et rigtig sjovt Karaoke indslag mixet sammen af diverse sange fra 80-erne og 90-erne.
En allerhelvedes masse noter om skuespillere producere osv. Desuden har Shrek DvD'en en lækker feature: sæt dvd'en i din computer og nu kan du optage din stemme oven i dine yndlingsstemmer - denne funktion er svær at få lavet god, men i dette tilfælde er det lykkedes ret godt.
Alt i alt en udgivelse der nogenlunde lever op til en god standart, dog uden overhovedet at slå nogen grænser... 4 ud af 6 stjerner for DvD-udgivelsen af Shrek region 2.

Titel: Shrek
Original Titel: Shrek
Premieredato: 3. december 2001
Instruktør: Andrew Adamson, Vicky Jenson.
Skuespillere: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, John Lithgow, Vincent Cassel, Peter Dennis, Clive Pearse, Jim Cummings, Bobbie Block, Chris Miller (VII), Cody Cameron, Kathleen Freeman (I).
Spilletid: 90 min.
Selskab: DreamWorks, Universal Pictures, 2001
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.shrek.com

banner
Overskrift Højre Block
ANATOLIAN LEOPARD
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
Beskytteren
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...