Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Silent Witness

28. september 2009 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Silent Witness billede

Kom med en kvindelig retsmediciner på abejde i klassisk britisk krimi

Krimiserien Silent Witness har efterhånden 13 år på bagen. Den startede på BBC helt tilbage i 1996, og sæson 3, som vi har med at gøre her, er da også helt tilbage derfra.
Men det gør den bestemt ikke ringere, da gode fortællinger aldrig dør. Silent Witness er en slags britisk CSI, men uden al den fantasifulde teknologi. Vi følger en gruppe retsmedicinere, og disse første episoder er serien centreret om Sam Ryan. Hun spilles af Amanda Burton, der med syngende irsk accent kaster sig ud at løse mordgåder med udpræget sans for fornuft og retfærdighed. Sam Ryan var omdrejningspunktet i de første otte serier, men hun blev erstattet i 2004, og siden har serien fået nyt blod tilført hver sæson.

Silent Witness er klassisk britisk krimi, og der afviges ikke var den velkendte formel. Det er gennemført hele vejen igennem, og man får nøjagtig hvad man forventer. Det er aldeles positivt ment, for fortællingerne er velskrevne, skuespillet kan der ikke sættes en finger på og plottene er smukt konstruerede.
Denne tredje sæson byder på i alt fire afsnit.

I an academic exercise skal Sam Ryan løse mordet på en af sine gamle veninder, en professor. Undersøgelsen af mordet afslører flere ubehagelige ting i venindens liv, og Sam Ryan kommer på kant med politiet, da hun stædigt holder fast på at den mistænkte ikke kan være morderen.

Fallen Idol går tæt på en familie, der viser sig at være rådden hele vejen igennem. En ung pige findes myrdet, og en efter en afsløres skrækkelige hemmeligheder. Sam Ryan har problemer med kærlighedslivet, og skal pludselig vælge mellem en mand og sit højt elskede arbejde.

I afsnittet kaldet Divided Loyalties bliver Sam Ryan rodet ind i en grusom sag om en død kvinde og et dødt spædbarn. Sporene fører ind i en undergrundsverden fyldt med stoffer, og mennesker, der vil gøre alt for at beskytte deres ulovlige indtægt.

Brothers in Arms tager Sam Ryan med tilbage til Irland, da en landbrugsulykke viser sig at være et mord, der har rødder i en gammel sag.

Med afsnit, der varer halvanden time, skal man ikke forvente højspændt action, men rettere en fortælling, der tager sig sin tid til at komme til live. Silent Witness er fremragende britisk krimi, og kan varmt anbefales, især nu hvor dagene mørkes, og det måske ikke er alle skygger, der blot er skygger …

Filmen er venligst stillet til rådighed af

SF/Fox.

Titel: Silent Witness
Original Titel: Silent Witness
Premieredato: 15. september 2009
Instruktør: Diverse
Skuespillere: Amanda Burton
Spilletid: 360 min.
Selskab: BBC, 1996, Sf-Film, 2009
Genre: Krimi


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...