Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Skjult

28. april 2006 af Ellen Norvang

4 stjerner Skriv en kommentar

Skjult billede

Den østrigske instruktør Michael Haneke, som stod bag ”Pianisten” står bag denne psykologiske thriller der indbragte ham prisen for ”Bedste instruktion” ved Cannes festivalen 2005.

Vi befinder os i den franske middelalderklasse. Ægteparret Georges og Anne Laurent (Daniel Auteil og Juliette Binoche) lever en tryg tilværelse med god økonomi og solid familie og gode venner.
Deres tilværelse får dog ridser i lakken, da familien begynder at modtage videobånd med optagelser af deres eget hus, hvilket skræmmer deres ellers trygge tilværelse. Optagelserne på videobåndene udvikler sig til at indeholde en køretur der viser Georges barndomshjem og derefter vejen til en ydmyg boligblok. Georges sætter i sin desperation for at opklare denne terror sig for at undersøge hvem der står bag terroren mod hans familie og bliver tvunget til at tænke tilbage på sin fortid.

Juliette Binoches rolle er den ærlige og åbne hustru der langsomt krakelerer jo mere terroren står på og jo mere hendes mand ikke fortæller hende alt hun vil vide. Daniel Auteil er den pressede ægtemand, der lader sin egen samvittighed overskygge sin families behov for svar og klarhed.
Filmen er rolig i sin fremstilling og lader skuespilkaraktererne styrer. De lange scener som skal forestille videoklip tilføjer filmen en langsommelighed og oveni det er der ikke brugt nogen form for underlægningsmusik. En virkelighedstro atmosfære skabes og visse scener går derfor lige ind under huden og sætter sig godt fast.

Dette er en psykologisk thriller når den er bedst. Den emmer af utryghed og fængende intensitet. Instruktøren Michael Haneke søger ikke kommerciel anerkendelse med sine film og denne film er ingen undtagelse. Filmen er ikke storladen og vil uden tvivl ikke falde i alles smag.
Instruktøren udfordrer og man sidder som publikum tilbage med nogle ubesvarede spørgsmål, der gør helhedsoplevelsen en smule irriterende.

Titel: Skjult
Original Titel: Caché
Premieredato: 28. april 2006
Instruktør: Michael Haneke
Skuespillere: Daniel Auteil, Juliette Binoche, Maurice Bénichou
Spilletid: 117 min.
Selskab: Wega Film, Les Films de Losange, 2005
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...