Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Skovens hemmelige rige

23. maj 2013 af Astrid Skov-Jakobsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Skovens hemmelige rige billede

Et tag-selv bord af moralske budskaber tilbydes i denne fint sammenskruet animationsfilm. Flot animation og et actionfyldt eventyr vil appellere til børn i mange aldre.

Teenagepigen MK må flytte ind hos sin far, som hun ikke har set meget til, siden hun var et lille barn. Han bor ude i en skov, hvor han tilbringer al sin tid og energi på at lede efter nogle små mennesker, som han er overbevist om bor derinde. MK bekymrer sig om sin fars mentale helbred, lige indtil hun skrumper i størrelse og selv bliver en del af det bladfolk, hendes far har søgt så længe. Her kastes hun ud i den betydningsfulde rolle som vogter af en blomsterknop, der skal redde skoven fra at rådne op fra den giftige berøring af skurken Mandrake.

Godt udnyttet 3D animation
Skovens hemmelige rige vises naturligvis i 3D, og teknikken udnyttes i flotte actionsekvenser. Små bladfolk og deres fugle flyver ud af skærmen og hen over hovederne på publikum i salen, i det bladfolkene flygter fra den onde Mandrake og hans håndlangere. 3D klæder skovens fortryllende verden, og bevirker at MK og biografsalen omsluttes af et farverigt planteunivers som tydeliggør animationens detaljerigdom. Skoven er flot præsenteret i sin 3D-form, som et økosystem det er vigtigt menneskene bevarer.

Der er som sagt en hel del morale at hente i Skovens hemmelige rige, deriblandt omhandlende bevarelsen af smukke grønne skove og alle de væsener der måtte leve i dem. Skovens hemmelige rige appellerer på optimistisk vis til menneskets evner og muligheder for at redde skovens skrøbelige økologiske balance, ved brug af en fantasifuld allegori.

Tillid til familie og hinanden besejrer enhver fare
Miljøet danner en betydningsfuld ramme for historien og er omdrejningspunkt for MK’s mission, men det er tydeligvis de menneskelige forhold, der står for det følelsesmæssige fokus. MK’s problematiske forhold til sin far gennemgår en sød udvikling, mens den unge og rebelske Nod hos bladfolket parallellt kæmper med sit forhold til bladfolkets heltemodige leder Ronin. Tillid og familie bliver nøgleord, der vejleder og former karaktererne på deres færd.

Masser af action og eventyr tilføjet et drys af humor i børnehøjde
Skovens hemmelige rige er en animationsfilm, som primært forsøger at nå ud til et bredt børnepublikum. Historien tegnes skarpt op uden de store gråzoner og trods lidt comic-relief i form af et humoristisk dumt snegle makkerpar, så er det først og fremmest eventyr og action der dominerer fortællingen.

Der bruges ikke mange ressourcer på at inkludere et voksent publikum, som det ellers i nyere tid har været populært at gøre hos animationsfilm. I stedet har skaberne produceret en flot udseendet og solidt fortalt historie, der benytter sig af velkendte succeskriterier for børnefilm. Du skal ikke regne med at finde noget nyt eller særligt originalt i Skovens hemmelige rige, men den er professionelt skruet sammen og opnår hvad den har sat sig for. Samtidig bevarer den en rørende følelsesmæssig kerne i skildringen af MK’s forhold til sin far.

Skovens hemmelige rige kan opleves med dansk tale i både 2D og 3D, mens den engelske original version kan opleves i 3D.

Titel: Skovens Hemmelige Rige
Original Titel: Epic
Premieredato: 23. maj 2013
Instruktør: Chris Wedge
Skuespillere: Mille Lehfeldt, Allan Hyde, Christian Damsgaard, Torbjørn Hummel, Jens Jørn Spottag, Andreas Hviid, Nis Bank-Mikkelsen, Caspar Philipson, Mads M, Nielsen, Anne Oppenhagen Pagh
Spilletid: 104 min.
Selskab: Blue Sky Studios, Twentieth Century Fox Animation, 2013
Genre: Action , Adventure , Familie , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.epicthemovie.com/


Ronin, Nod og MK
Ronin, Nod og MK


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...