Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Småforelsket

25. juli 2004 af Per C. Halling

2 stjerner Skriv en kommentar

Småforelsket billede

En ”Lille” romantisk film, som tager ”Store” og små problemer op og pakker dem ind i en romantisk komedie med masser af kendte skuespillere på rollelisten. Læs her om den klare opgaven.

Sommeren er jo en tid for hygge og romantik og findes der noget bedre end en romantisk film med kæresten når vejret slår om med byger og blæst som her i Danmark. vi skal her kigge nærmere på et af de mange romantiske tilbud, der for tiden er i biografen og til hjemmebioen nemlig filmen Småforelsket af Mathew Bright, der netop er udkommet på DVD.

Steven er helt normal af statur og han har derfor endnu ikke indviet sin kæreste Carol i en lille hemmelighed. Mange i hans familie er nemlig dværge og det er han ikke rigtig stolt af. Men det bliver han tvunget til, da Carol glædestrålende en aften fortæller ham, at hun måske er gravid.

Stevens første reaktion er at forlange hun får en abort. Svaret kommer dog hurtigt og kontant - Et rungende og meget bestemt Nej ! Carol ønsker for enhver pris at føde sit barn på trods af den store risiko for at barnet kan blive en dværg.

For bedre at kunne takle den kommende opgave som mor til en dværg beslutter Carol sig for at gå i gang med at lære Stevens mindre familiemedlemmer at kende og her møder hun så Stevens lille tvillingebror Rolfe. Først bliver hun fascineret af hans charme og siden bliver hun også forelsket, så pludselig står både hun og Steven for at skulle tage en masse valg og fravalg, der kommer til at påvirke deres fremtid både sammen og hver for sig.

På coveret lægger denne film op til en romantiske komedie af den typiske amerikanske slags, men faktisk er den langt mere alvorlig og tager mange problemstillinger op i de kun små 85 minutter den varer. Den ender derfor desværre med at blive meget forudsigelig og meget klichefyldt, at man visse steder krummer tæer. De forskellige problemstillingerne blive taget op, men ikke rigtig gjort noget ordentligt ud af, før den hopper over og bliver pladerromantisk igen men også lidt for pinlig og stereotyp i sin fremstilling af de forskellige karaktertyper i filmen. Dialogen virker påtaget, så man kan næsten regne ud hvad den næste replik vil indeholde længe inden den bliver sagt og det er der ikke meget sjovt ved at sidde og se på i en helt film. Problemerne er også for alvorlige til at tage så let på det ene øjeblik for det næste at være dødseriøs. Det er også en svær ballance men her lykkedes det altså bare ikke selv om der er gode skuespillere på rollelisten.

Lidt om dem foran kameraet . . .

Der er masser af stjerner foran kameraet …

I rollen som Carol ses Kate Beckinsale som de seneste par år har vist at hun kan begå sig i mange forskellige genre og ser lige dejlig ud uanset om hun skal slås imod monstre eller varulve som i Underworld og Van Helsing eller spille romantisk heltinde i Lunefulde Lykke og Much Ado About Nothing eller sågar en frustreret ung kvinde i Laurel Canyon. I denne filmen spiller hun dog ikke op til sit bedste og heller ikke værste for manuskriptet giver hende ikke mulighed for at uddybe hendes karakter særlig meget.

I Rolfe ses en næsten ukendelig Gary Oldman, som igen viser at han er en af Hollywoods mest alsidige skuespillere. Vi har set ham i alle mulige roller som bl.a. korrupt politimand i Leon, skurk/god person i den seneste og den kommende Harry Potter film, og mange vil måske bedst huske ham fra Coppolas Dracula. I denne film er han den som spiller bedst og mest troværdig, selvom filmen gør hans person meget stereotyp.

Det samme kan man sige om figuren Steven, der spilles af Matthew McConaughey. Han har ligesom de 2 andre prøvet kræfter inden for mange genre bl.a. de romantiske film The Wedding Planner og How To Lose A Guy In 10 Days i actionfilmen Dragejægerne og retssalsdramaet A Time To Kill, som er efter min mening hans bedst film til dato.

I de andre roller vil man kunne genkende et del af de dværgskuespillere som man har se i mange andre film af bl.a. David Lynch og igen i roller, der desværre er ikke er særligt velskrevne så jeg kan ikke sige andet end jeg syntes at det er synd at se en film at så meget talent gå tabt.

Lidt om dem bag kameraet . . .

Filmen er instueret af Mathew Bright, som har tidligere lavet barske, voldelige og blodige film som Freeway og Ted Bundy, så med denne film kan man sige, at han har lave lidt af et spring i genre.

Den er produceret af en lang række af B/C-films producere, hvor de fleste ikke er så kendt på disse kanter og tæller bl.a. andre Chris Hanley (som var med til lave den meget specielle ungdomsfilm Spun Douglas Urbanski, Elie Cohen og Brad Wyman, som mest er kendt for halvdårlige action og kriminalfilm.

DVD Ekstra Materiale

Ekstra Materiale er der ikke meget af kun lidt trailere fra andre kommende film fra Scanbox.

0 stjerner ud 6

Video

Filmen vises i 1.78:1 (dvs. 16:9) så det passer til dit Widescreen fjernsyn. Billedet er rent og pænt uden så meget støj, men det er langt fra reference kvalitet, da farverne er ikke er særlig spændende og kontrasten er ikke noget værd at skrive hjem om.

3 stjerner ud 6

Audio

Lyden kan du vælge at høre i Dolby Digital 5.1 eller Dolby Sorround 2.0, men ingen af dem er særlig spændende. Der er ingen rigtig brug af nogen af højttalerne, og specielt baghøjttalerne er døde og næsten uden nogen form for liv. Så der er ikke rigtig meget at skrive om her.

2 stjerner ud 6

Menu og Tekster

Menuerne er også kedelige og ledsaget af hovedtemaet/sangen fra filmen, men den bliver lidt kedelig efter man har hoppet rundt i de forskellige menupunkter.

Tekster kan du få på alle de skandinaviske sprog, dvs Dansk, Svansk, Norsk og Finsk.

2 stjerner ud 6

Konklusion

Dette er en film som tager masser af emner op uden at følge dem til dørs. Ligesom den veksler for meget mellem hvad den gerne vil være og det gør at man ikke rigtig kan tage den alvorlig i længden. Det er synd for der er helt klart gode ideer, som der kunne have kommet en rigtig god film ud af, men dialogen er for forudsigelige og personerne er stereotype til at man gider at interessere sig for dem, for man kender allerede slutningen og replikkerne før de kommer. Så skal du og finde en romatisk film til en regnfuld sommer dag er det ikke denne film du skal leje eller købe.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: Småforelsket
Original Titel: Tiptoes
Premieredato: 19. juli 2004
Instruktør: Mathew Bright
Skuespillere: Kate Beckinsale, Matthew McConaughey, Gary Oldman, Patricia Arquette, David Alan Grier, Bridget Powers, Debbie Lee Carrington
Spilletid: 85 min.
Selskab: Langley Productions Inc. The Marshak/Zachary Co. Le Studio Canal+ Wild Bunch, Scanbox, 2003
Genre: Romantik
Link: http://Ingen
Carol og Steven står I filmen overfor en stor beslutning, men længe inde de er kommet så langt ved vi allerede, hvor det bære hen.
Carol og Steven står I filmen overfor en stor beslutning, men længe inde de er kommet så langt ved vi allerede, hvor det bære hen.
Carol og Rolfe – Det kan næppe komme bag på nogen, at tros Rolfe er lille af størrelse er han den, som har det største hjerte.
Carol og Rolfe – Det kan næppe komme bag på nogen, at tros Rolfe er lille af størrelse er han den, som har det største hjerte.
Flere gange i filmen belæres vi om at dværge også er mennesker og lever et almindeligt liv med fæster og følelser. Men det behøver, man da ikke at skære så meget ud i pap, som i denne film.
Flere gange i filmen belæres vi om at dværge også er mennesker og lever et almindeligt liv med fæster og følelser. Men det behøver, man da ikke at skære så meget ud i pap, som i denne film.


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...