Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Small Apartments

16. november 2013 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Small Apartments billede

Skør krimi-komedie med et kulørt persongalleri

Så er det blevet tid til at se nærmere på svenske Jonas Åkerlunds film Small Apartments. Åkerlund er som instruktør mest kendt for sine mange musiske preferencer, da han står bag utallige musikvideo'er og dokumentarer for de ypperste kunstnere i branchen. Listen tæller Madonna, U2, Metallica, Moby, The Prodigy, Smashing Pumpkins og mange flere. Men her er der altså tale om en vaskeægte spillefilm med et ufatteligt farverigt persongalleri.

Small Apartments handler om Franklin (Matt Lucas – Alice I Eventyrland), en fed, skaldet albino-type som ikke laver meget andet end at se tv og indstille kikkerten på en lækker nabo (Juno Temple – The Dark Knight Rises). På gulvet i Franklins lejlighed, ligger viceværten Mr. Olivetti (Peter Stormare - Fargo), som Franklin har slået ihjel efter et skænderi. Franklin har planer om at få viceværtens død til at ligne et selvmord, men det er slet ikke så let. Og da slet ikke når lejlighedskomplekset består at en lang række mærkelige typer. Der er f.eks. den mindrebegavede rocker Tommy (Johnny Knoxville - JackAss), som går meget op i at få bygget den ultimative bong. Der er den gnavne pensionist Mr. Allspice (James Caan – Godfather), som kommenterer på alt og alle. Og sådan kunne man blive ved. Ekstreme typer spillet af bl.a. Dolph Lundgren, Amanda Plummer, James Marsden og Billy Crystal blander sig også i løjerne, og det bliver særdeles svært for Franklin at skille sig af med resterne af viceværten.

Filmen er en vaskeægte slapstick-krimi. Fyldt med sjove indslag som får gang i lattermusklerne, på trods af at Mr. Olivettis morder skal findes. De mange skæve figurer fungerer rigtig godt i samspil, og man er virkelig godt underholdt. Det er ganske enkelt befriende at støde på en humoristisk film, hvor man er gået langt uden om den gængse formel for hvordan man helst skal opbygge en komedie, for at tilfredsstille sit publikum.

Dette er blot Åkerlunds anden fuldtids-spillefilm, hvor debuten var den lettere rodede thriller Horsemen Of The Apocalypse med Dennis Quaid. Umiddelbart virker det til at Åkerlund har større flair for komedie-genren, og herfra skal der da meldes grønt lys til flere fra hans hånd, hvis han ellers kan få tid til det, fra de mange musik-produktioner han primært beskæftiger sig med. Og apropos: Musikken til Small Apartments har Åkerlund lagt i hænderne på ingen ringere end landsmanden Per Gessle, som de fleste nok husker som den ene halvdel af Roxette.

Small Apartments kan anbefales til alle de som elsker en finurlig komedie, som ikke blot handler om at glide i en bananskræl eller få en lagkage i hovedet. Her er både sort humor, grotest plathed og gennemgående galskab de bærende elementer.

Udgivelsen indeholder ikke noget ekstra materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Mis. Label.

Titel: Small Apartments
Original Titel: Small Apartments
Premieredato: 19. september 2013
Instruktør: Jonas Åkerlund
Skuespillere: Matt Lucas, Billy Crystal, Dolph Lundgren, James Caan, Johnny Knoxille, David Koechner, Amanda Plummer, Peter Stormare, Juno Temple, James Marsden, Rosie Perez, Rebel Wilson, Saffron Burrows, David Warshofsky, DJ Qualls
Spilletid: 88 min.
Selskab: Morocco Juction, Deep Sky Entertainment, 2012
Genre: Humor , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...