Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Nominerin...
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Druk
Druk billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Sommerfuglene

29. november 2018 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Sommerfuglene billede

“Sommerfuglene” er en smuk blanding af absurd humor og rørende portræt af en dysfunktionel familie.

Denne film vandt juryens hovedpris ved Sundance Festivalen tidligere i år, hvilket ikke er en overraskelse, da det er en rigtig publikums-pleaser. Alle kender til den dysfunktionelle familie med skeletter i skabet, men derfor forsøger man stadig at holde humøret højt. Denne tyrkiske film tager os med ud på en morsom road-movie med tre søskende.

Den dysfunktionelle familie
Cemal (Tolga Tekin) modtager et uforventet opkald fra sin far, som kræver at han strakt vender hjem til sin fødeby. Han beslutter sig for at prøve at samle sine to søskende, som alle har gledet fra hinanden efter de alle fraflyttede fra deres fødeby, Hasanlar. Cemal er dog fast besluttet for at tage af sted, og det bliver en tur de aldrig kommer til at glemme.

Skeletterne i skabet
Filmen bærer præg af, at søskendes opvækst ikke har været helt idyllisk. Dette har gjort, at forholdet til hinanden over årene er blevet svækket, men dette kan ikke mærkes på skuespillerpræstationerne. De tre skuespillere har nemlig fantastisk kemi med hinanden og spiller deres roller fuldt ud. Manuskriptet har givet dem lov til at være sjove på en meget bizar måde, men det fungerer nu meget godt. Aldrig nogensinde har vi set en film med eksploderende høns! Dette kan virke meget tilfældigt, men det er nu stadig en fornøjelse at være vidne til.

Morsom og rørende
Filmen tematik må siges at være meget genkendelig. De fleste familier kender til hemmeligheder og den evige kamp af mennesker omkring sig. Fordi man vælger jo aldrig selv sin familie. Men derfor prøver ”Sommerfuglene” stadig at finde det menneskelige i familien – både når det skal være alvorligt, og når man forsøger at afblæse det med humor. Man kan aldrig slippe af med sine barndomsminder, lige meget hvor meget man forsøger at flytte fra dem. Og på et tidspunkt bliver man nød til at få dem reflekteret, så man endelig kan føle sig fri.

”Sommerfuglene” er en smuk, humoristisk og rørende film. Kemien imellem de tre skuespillere er i top, og de gør et fornuftigt stykke arbejde. Replikkerne bliver dog meget af det samme, da der konstant er gentagelser, men dette er formodentlig gjort for comedy effekt.

Titel: Sommerfuglene
Original Titel: Kelebekler
Premieredato: 29. november 2018
Instruktør: Tolga Karaçelik
Skuespillere: Tolga Tekin, Bartu Küçükçaglayan, Tugce Altug, Serkan Keskin, Hakan Karsak
Spilletid: 117 min.
Selskab: Karacelik Film Yapim, Another World Entertainment, 2018
Genre: Drama , Humor
Link: https://www.imdb.com/title/tt7318202/reference


banner
Overskrift Højre Block
After We Collided
The Silencing
Like a Boss
Hamilton
Bridgerton
Equinox
Soul
Timmy Taber: Ing...
Unhinged
The Tax CollectorKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...