Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Løvernes Konge
Løvernes Konge billede

Green Book
Ser Du Månen, Da...
Toy Story 4
Dumbo
Hacker
Mellem Linjerne
Angel Has Fallen
Crawl
Escape Plan: The...
Kapernaum
Captain Marvel


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Soul Classics (DVD)

20. oktober 2003 af Morten Eriksen

4 stjerner Skriv en kommentar

Soul Classics (DVD) billede

12 musikvideoer fra perioden 1977 - 1992 er nu ude på dvd i remastered udgave med 5.1 lydspor!

Tracklist:

1. Cameo –Word Up
2. Commodores –Sail On
3. Mica Paris / Will Downing –Where Is The Love
4. Gloria Gaynor – I Will Survive
5. Kool & The Gang –Get Down On It (Album version)
6. Level 42 –Lessons In Love
7. Ce Ce Peniston –Finally
8. Stereo MC’s –Connected
9. Kool & The Gang –Cherish (Single version)
10. Donna Summer –I Feel Love (Album version)
11. Young Disciples –Apparently Nothin’ (Edit)
12. Womack & Womack –Teardrops

Herunder udvalgte numre fra dvd’en:

Cameo –Word Up

Der lægges ud med et meget iørefaldende og råt nummer fra 1986. Mr. Cameo er iført noget i retning af et par åbne jeans hvor et par stramtsiddende røde gummi underbukser er blikfang! Men det holder, og nummeret er blevet genindspillet flere gange. Senest af Melanie B til den anden ”Austin Powers” film og jeg vil skyde på at alle mænd der har set ”Barb Wire” vil genkende nummeret. Dengang blev det sunget af GUN! ”Word Up” blev til et udtryk i afroamerikanske kredse dengang i 80’erne.

Commodores –Sail On

Vi er tilbage i 70’erne hvor Lionel Riche har stort afrohår og disco outfit. Et godt og melankolsk nummer fra da Lionel Richie udgjorde en del af Commodores. Han har haft succes som soloartist siden han forlod Commodores.

Kool & The Gang –Get Down On It (Album version) og Cherish (Single version)

Der bliver leget med grafikmaskinen i ”Get Down On It” (1981), men nummeret fejler bestemt ikke noget. I ”Cherish” (1984) bliver der fortalt en lille sød historie og bandet er klædt i matchende hvidt tøj. Dem der var til fredagsrock i Tivoli den tredje fredag i juli måned i år kan vidne, at deres repertoire af numre får folk til at gå helt amok.

Level 42 –Lessons In Love

Kanon godt nummer af engelske Level 42. Muligvis et af deres bedste numre. Det slog mig hvor meget deres sound egentlig minder om Johnny Hates Jazz der også var et 80’er band.

Womack & Womack –Teardrops

Jeg husker en anden video til dette nummer, men det var muligvis til et remix! Denne video viser Womack & Womack i lydstudiet. “Teardrops” er et fedt nummer og i dag behøver man bare at slå over på en kanal for kommende popstjerner for at se en teenager give sin udgave.

DVD specifikationer:

Menuen er et stillbillede og teksten skifter afhængigt af hvilket menupunkt man vælger. Man kan vælge at spille alle videoer eller vælge en enkelt. Fælles for alle videoerne er, at der kan vælges mellem et remixet Dolby Digital 5.1 lydspor eller et Dolby Digital 2.0 lydspor. 5.1 lydsporet har en fin og meget ren klang og der er meget dynamik i lyden. Billedkvaliteten er overraskende god på næsten alle videoer og det er rart at det ikke er video’er med blandede formater. Alle er i 4:3 format og derfor skal man ikke have fat i fjernbetjeningen for at skifte format undervejs.

Der er følgende ekstramateriale:

Biografier
dokumentar

Biografierne er rulletekster der glider langsomt op over skærmen. Kunstnernes numre spilles som underlægningsmusik. Teksterne er korte og kontante og omhandler kunsternes repertoire og karriereforløb. Nogle af rulleteksterne lader dog vente lidt på sig og de kan ikke fremskyndes ved at spole!

Der er en engelsk dokumentar hvor vi ser billeder fra den gang hele soul eraen startede i Apollo theatre i New York. Navne som Ray Charles og James Brown nævnes som nogle af de første der var på banen. Vi følger historien og hører om Motown og Stax records. Programmet varer ca. 4 min.

”Soul Classics” er en udgivelse som BMG godt kan være bekendt. Det er gode numre og billed- og lydkvaliteten er i top. Stereo MC’s og Level 42 skiller sig dog lidt ud fra den ”soul” opsamling man har villet lave. Dvd formatet burde have være udnyttet bedre f.eks. ved at der havde været lagt dobbelt så mange numre på skiven. Der er brugt knapt 4GB ud af mulige 9,4GB, så der er plads nok. Holder man fest og lader den køre i baggrunden, så er det for lidt med 12 numre.

Jeg har haft dvd’en i forskellige dvd-afspillere og vælger man ”play all” i stedet for at vælge et enkelt nummer, så hopper maskinen tilbage til hovedmenuen efter video nummer 8 er færdig! Jeg skal ikke kunne sige om det er et enkeltstående tilfælde eller om det er en generel produktionsfejl!

DVDen er venligst stillet til rådighed af BMG Danmark

Titel: Soul Classics
Original Titel: Soul Classics
Premieredato: 8. september 2003
Genre: Andet
Cameo "Word Up" 1986.
Cameo "Word Up" 1986.
Vi lader billedet stå...
Vi lader billedet stå...
Womack & Womack "Teardrops" 1988.
Womack & Womack "Teardrops" 1988.


banner
Overskrift Højre Block
Angel Has Fallen
Mellem Linjerne
Crawl
Escape Plan - Th...
Fisherman's Frie...
Once Upon A Time...
Petra
Danmarks Sønner
Vilde Rolf Smadr...
Nancy Drew and t...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...